|
Notka |
|
W krzywym zwierciadle odchudzania Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
|
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
2 miesiąc leczenia anoreksji i kolejne wątpliwości
Cześć wszystkim, powracam po poradę. Leczę się z anoreksji od 2 miesięcy. Waga to 2 kg więcej od tej najniższej, teraz BMI- 14,3. Zaczęłam tak naprawdę od 1500kcal i mniej więcej co tydzień dokładałam ok.100kcal. Przez pierwsze tygodnie przybierałam ok. 0,5 kg lub więcej. Gdy jadłam 1800-2000 waga stała w miejscu. Teraz jem ok. 2200kcal i waga znów zaczęła iść w górę o ok. 0,5 kg na tydzień. Tu pojawia się moje pytanie czy nadal dodawać o 100 kcal na tydzień i czy to poskutkuje większym wzrostem wagi (np. 1 kg na tydzień)? Trochę nadal boję się zbyt dużego wzrostu wagi, nie wiem do jakiej kaloryczności dojść. Najważniejsze to czy waga kiedyś się zatrzyma i czy będę kiedyś mogła jeść normalnie i nie przybierać czy będę musiała zejść to 1800 żeby trzymać wagę? Już wiele razy mnie zapewniano że to wszystko się unormuje, ale ja wciąż gdy widzę wyższy numerek na wadze to od razu panikuję. Jak sobie z tym poradzić ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: 2 miesiąc leczenia anoreksji i kolejne wątpliwości
Spokojnie, będzie ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.