|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Zastawa stolowa
Cześć Dziewczyny
![]() Moja babcia ma jakąś zastawę stołową [filiżanki, talerze, itd], której chce się pozbyć. Postanowiłam wziąć ją w swoje ręce i zrobić z niej użytek w postaci zabawy z decoupage ![]() ![]() ![]() Właściwie to zastanawiam się też, jak to wszystko będzie przebiegać. ![]() ![]() Buszowałam po tym forum, szukałam, dobrych kilka godzin, ale niestety te pytania nadal mnie męczą ![]() ![]() Z góry dzięki za odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Zastawa stolowa
podkład potrzebny jeśli calłe towarzystwo nie jest białe, a jeśli jest to naklejasz i juz.. jeżeli chcesz z tego pić to musisz mieć specjalne medium i je wypiec, jeżeli ma tylko stac i kurz zbierać-możesz na wikol kleić
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
no białe jest, białe
![]() ![]() ![]() no właśnie - jakie medium? bo to chyba jednak będzie do korzystania normalnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
medium TO-DO jest ok i kosztuje 13,50.. mało się go używa i się raczej opłaca
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
ja mam medium firmy Marabu, do wypalania w piekarniku, kosztowało 11 zł... niestety nie powiem jak się zachowuje, bo jeszcze go nie używałam :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
a jak się tego medium nie zastosuje, to te wzory później się odkleją?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
no i właśnie tutaj to, co napisała elianka - zalezy do czego ma służyć zastawa - jeśli tylko do ozdoby, to nie potrzeba medium, wystarczy zwykły klej, ale jesli chcesz jej normalnie używać, to chyba medium jest niezbędne, przedmiot/wzór jest wtedy lepiej zabezpieczony, ale szerszej odpowiedzi może udzielą Ci dziewczyny, które już robiły decu na porcelanie.. ja tylko "gdybam", bo też jeszcze nie robiłam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
aha, rozumiem
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
jak zrobisz to normalnie, to nie będzie można tego myć, bo lakier odlezie. medium chroni motyw przed odklejeniem, na krótką metę można nawet to w zmywarce myć
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Tak jak mówi Elianka - bez medium można to tylko przecierać wilgotną ściereczką delikatnie, więc raczej służy do ozdoby
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ahaaaaaa :P no to już wiem, że medium jest konieczne
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:24.