|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o pomoc i rady posiadaczki Guerlain Les Voilettes Poudre Libre
Szukam trwałego matującego pudru, przejrzałam KW i zainteresował mnie puder sypki Guerlain
![]() ![]() ![]() Mam dziwną skórę, i każdy podkład (a dużo ich było) niezależnie od odcienia (bywało, że miała nawet po 4 odcienie tego samego podkładu ![]() ![]() ![]() Czy Guerlain jest faktycznie mocno kryjącym, nadającym kolor pudrem? Proszę Was o dodatkowe uwagi na jego temat ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Re: Bardzo proszę o pomoc i rady posiadaczki Guerlain Les Voilettes Poudre Libre
Moim zdaniem nie jest to puder kryjący. Nie nadaje też wyraźnego koloru (ja mam odcień transparentny). Używałam go zawsze na podkład i nigdy nie odznaczał mi się na twarzy. Używa go także moja mama też na podkład i na jej twarzy również sie nie odznacza, a mamy naprawdę zupełnie inne odcienie skóry (ja jestem straszny bledzioch a moja mama lekko beżowawa). Zaznazam, że używałam go na podklady transparentne (np latem na Colour Adapt Max Factora) i na kryjący Double Perfection Chanel i na obu wyglądał bardzo naturalnie i nie odznaczał się. Maski nie tworzy (a ja mam cerę mieszaną ze skłonnością do histerycznych wyskoków w obie strony, nawet jak się mocno przetłuszczała maski nie było). Mogę go z czystym sumieniem polecić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Re: Bardzo proszę o pomoc i rady posiadaczki Guerlain Les Voilettes Poudre Libre
Dzięki Nan
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Nie wiem jak ciemniejsze odcienie, ale ten który ja mam (transparentny, nr 1 - czyli najjasniejszy) na pewno nie kryje i nie tworzy maski (no chyba że ktoś nie potrafi nakładać pudru
![]() - solidną warstwę kremu, - bloker 100-tkę - podkład, a podkłady wybieram niewysuszające (czasem na tylko na bloker) - więc taka "baza" ma tendencję do zachowywania się jak klej. Przy jasnej cerze, tylko dwa pudry sypkie sprawdzają się w 100% w tych warunkach (a testowałam chyba wszystkie, które są w naszych perfumeriach) - ten i Loose Powder Sensation Isadory. ![]()
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Mam najjaśniejszy odcień, który transparentny jest tylko z nazwy. Oczywiście bardzo dużo zalezy tu od kolorytu naszej skóry i podkładu - z niektórymi idealnie się zgrywa, z innymi gorzej. Na pewno nie tworzy maski, jest delikatny, mocno matuje. Ale jest to odcień wyraźnie różowawy - o taki mi chodziło, bo moja cera ma raczej chłodny koloryt. Ale na mocno różowych podkładach zdecydowanie zmienia kolor - uzywam z podkładem Guerlaina w odcieniu Rose Clair (mój ulubiony) i niestety, po pewnym czasie jest już zbyt różowy. Bardzo dobrze współgra z jasnymi podkładami w kolorze chłodnego beżu - z Chanel nie powinnaś mieć problemów, tam w palecie nie ma róży. Ogólnie jest to bardzo dobry podkład, dziko wydajny, warto w niego zainwestować. Ale nie ukrywam że gdy kiedyś mi się wreszcie skończy z prawdziwą ulgą wrócę do sypkiego pudru Chanel.
Pozdrawiam
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.