![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
napis - czy da sie go zakryć w jakiś sensowny sposób?
edit:
NA ZDJĘCIACH NIE JEST NIESTETY MÓJ TATUAŻ ![]() Na 1 zdjęciu chciałam pokazać jaka czcionka była robiona Na 2 zdjęciu jego wysokość, bo jest niestety jeszcze wyżej niż ten z 1:/ jako 18latka a więc już 9 lat temu zrobiłam sobie tatuaż. przemyślałam bardzo dobrze, stwierdziłam że chce mały i subtelny napis, wybrałam fajny, taki ze znaczeniem dla mnie. niestety na tatuażach samych w sobie się nie znałam w ogóle:/ mimo że robiła w bardzo dobrym studiu tatuażu, tatuażysta mi nie odradził (A POWINIEN ![]() czcionka jest stylizowana na odręczną, litery są bardzo gęste a tzw. światło w literach jest małe. jak ktoś się chociaż trochę zna (ja się od strony technicznej nie znałam wtedy w ogóle niestety) może się domyślić co się stało... niestety, tatuaż mimo ze nie wyblakł (to na plus, mimo opalania tak czany jak po zrobieniu) stał się TOTALNIE nieczytelny. Z daleka wygląda nawet fajnie, no ale... zaczęłam się wstydzić go pokazywać i mam dość pytań "a co tam jest napisaaaaneeee"? A jak mówie żeby ktoś przeczytał, to po 5 minutach walki stwierdza że się nie da i pyta w jakim to języku ![]() ![]() Tylko naprawde nie hejtujcie, bo nie każdy ma prawo wiedzieć że tak się stanie - ja wtedy niestety nie wiedziałam, a w dobrym studiu tatuażytsa powinien odradzić mi wielkość a już na pewno czcionkę.. Chce zrobić jakiś fajny cover i tu pojawia się problem ![]() Tatuaż mam na plecach, ale tak baaardzo wysoko, że prawie kark - co technicznie utrudnia zrobienie sensownego coveru ![]() ![]() Macie pomysł jak sensownie zakryć ten napis? Napis sam w sobie ma dla mnie znaczenie, jest fajny i to sie nie zmieniło no ale doprowadza mnie do szału już jego całkowita nieczytelność ![]() ![]() Po tatuażu mogę być dość rozpoznawalna wśród znajomych więc z uwagi na mój wcześniejszy wątek na wizażu odpuszcze sobie wrzucanie zdjęcia, natomiast wrzucę zdjęcie z neta żeby zobrazować jego miejsce i wielkość - w sumie czcionka jest baardzo podobna nawet, jedynie to co jest napisane się różni ale to akurat najmniej ważne. Macie jakieś pomysły na cover? ja nie mam żadnego pomysłu, może na wizażu będzie ktoś bardziej kreatywny.. p.s. tak, myślałam nad usuwaniem, ale raz że boje się tego bólu (o wiele mocniejszy niż przy tatuowaniu) a dwa że bardzo lubie tatuaże i myślę nad drugim, wiec z kolei bez sensu usuwać pierwszy, to już lepiej cover. zdjęcia: czcionka i napis sam w sobie jest jak ze zdjęcia 1, wysokość tatuażu jak na zdjęciu 2 ![]()
"..would you know my name if I saw you in heaven?" Edytowane przez LovinLight Czas edycji: 2016-01-26 o 10:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: napis - czy da sie go zakryć w jakiś sensowny sposób?
Twój tatuaż nie jest brzydki, ja z łatwością i to bez okularów widzę co tam jest napisane.
Na coverach tatuaży się nie znam, ale umiem doradzić jak go chwilowo zamaskować - dobry jest podkład dermablend, tylko niestety jest drogi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() gdyby był taki czytelny to w życiu bym nie myślała o coverze ![]() chwilowo maskować na szczęście nie muszę, w mojej pracy są akceptowane tatuaże, no ale mam dość pytań co tam jest napisane ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Przeczytałem bez okularów z miniaturki zdjęcia. Panikujesz, albo twoi znajomi są ślepi jak krety. Albo nie znają angielskiego. Chyba, że po prostu chcesz go zakryć i tyle
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to nie mój tatuaż ![]() chciałam tylko pokazać jaka czcionka (była bo teraz się pozlewało) na zdjęciu 1, a na 2 wysokość gdzie dokładnie jest...
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Serio, jeśli chociaż przypomina ten ze zdjęcia to wszystko jest ok
---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Wiem. Założyłam że skoro pokazujesz czcionkę, to twoja wygląda podobnie TERAZ ---------- Dopisano o 11:09 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- A tak bardziej w temacie. Cóż. Napis masz w takim miejscu i taki rozległy, że czymś małym i sensownym tego nie przykryjesz. Idź do studia to skonsultować ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:09 ---------- A po niewyraźnym tatuażu i doktorku, kto ma cie rozpoznać i tak cię rozpozna, po prostu następnym razem nie wspominaj o wątkach. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Problem moze byc w tym, ze jesli jest ciemny to przykryc go w zasadzie mozna tylko czernia ewentualnie bardzo ciemnymi kolorami.
Jesli chcialabys cos delikatniejszego ja bym rozwazyla rozjasnienie go laserem - tyle, ze laser daje najlepsze efekty jak caly proces jest rozlozony w czasie a rozumiem, ze Ty chcialabys jak najszybciej cos z tym zrobic |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Poszukaj w internecie i poogladaj sobie program Tattoo Fixers - moze znajdziej tam inspiracje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
a może kilka małych róż koło siebie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Komplikatorka
|
Ja bym go rozjaśniła i zrobiła cover.
Sama jestem w trakcie coveru napisu - też z podobnych przyczyn co Twoje. Miałam już jedną sesję laserem, jeszcze zrobię jedną-dwie i wybieram wzór na cover ![]() Jak byś miała jakieś pytania to pisz śmiało ![]() Co do bólu to tak - boli, ALE ja mam 3 wyrazy na żebrach i jak ja to wytrzymałam to i Ty spokojnie dasz radę ![]()
"Sens zdarzeń pojawia się z opóźnieniem. Trzeba tylko przeczekać. To co dziś jest czystym cierpieniem, po czasie okazuje się przedsionkiem szczęścia i mądrości". Edytowane przez Dagunia Czas edycji: 2016-01-26 o 10:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
może zrób na nim poziome piórko?
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
ReklaMO(D)żerca.
|
wybierz się do dobrego studia, pogadaj z kimś, kto się dobrze na tym zna. Powinien bez problemu doradzić Ci co i jak zrobić, żeby zakryć to co masz w tej chwili.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Biała Dama
|
Może jakąś koronkową kokardkę sobie możesz na tym wytatuować, nie wychodząc wyżej niż napis.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
a może łapacz snów coś w tym stylu tak żeby te kwiatki zasłoniły napis? Nie wiem w sumie jakiej długości ten Twój napis...
![]() albo łapacz snów z wypełnieniem w środku (tu akurat wilk) ![]() a ten łączy 3 rzeczy, o których wspomniałaś i wg mnie najładniejszy ![]() ![]() Edytowane przez b3e038722b79d57d91748189c48a0d4b42934a7c_612ac0051d267 Czas edycji: 2016-01-26 o 18:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
Zakryć się da, zobacz np. tutaj - napisy na trochę większej powierzchni i jakiś bohomaz są w komentarzu a cover na głównym zdjęciu:
https://www.facebook.com/13231529499...type=3&theater Po postu tym razem zainwestuj w bardziej sprawdzonego tatuażystę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() No właśnie najgorsze jest to że robiłam to w mega dobrym studiu gdzie się po rok czeka... A tatuażysta naprawdę powinien zasugerować większy napis albo inną czcionkę, więc szkoda bardzo, ale może myślał że o tym wiem ale uparta jestem czy coś... ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- [1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;54572566]a może łapacz snów coś w tym stylu tak żeby te kwiatki zasłoniły napis? Nie wiem w sumie jakiej długości ten Twój napis... ![]() albo łapacz snów z wypełnieniem w środku (tu akurat wilk) ![]() a ten łączy 3 rzeczy, o których wspomniałaś i wg mnie najładniejszy ![]() ![]() dzięki ![]() ![]() ![]() motyw łapacz z różyczkami ejst fajny, z tym że nie wiem czy te różyczki by nie wychodziły na kark już mocno - ale to niech się wypowie faktycznie tatuażysta jakiś dobry ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Moze pieciolinia z nutami, albo lezaca roza lub girlandy kwiatow?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
.
|
cover, który zrobiła yadou wyszedł super, ale dziewczyna miała stosunkowo jasny tatuaż. ja bym doradzała laser, a później można kombinować. jak wybierzesz kogoś dobrego to tak ci zaprojektuje tatuaż, że nie będziesz miała dużo wyżej nowego tatuażu.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
everyday = zwykły, codzienny
every day = każdy dzień pluuuus dałabym przedimek określony przed potential co do tatuażu, nie pomogę, ale zakryć go trzeba. może jednak pomyśl u usuwaniu? |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Ale zrozumialam ze napis masz taki jak na pierwszym zdjeciu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
tak ale chodziło mi o czcionke
![]() w każdym razie dziekuje za wszystkie pomysły ![]() najbardziej mi sie "widzi" mały łapacz z różyczkami u góry na miejscu napisu no ale to już musi tatuażysta ocenić ![]()
![]() |
#23 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
i bedziesz miec kolejnego buraka Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-01-28 o 10:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
to co można zrobić na górze łapacza snów, żeby zakryło napis?
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
tych bym burakami na pewno nie nazwała
![]() no ale co kto lubi ![]()
"..would you know my name if I saw you in heaven?" Edytowane przez LovinLight Czas edycji: 2016-01-28 o 11:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
To proste - lapacz snow jest starym (ja go pamietam z lat 90tych) motywem indianskim. Zapomnianym do czasu zmierzchu kiedy to mentalna gimbaza zaczela go tatuowac na potege wyebujac do wzoru pelno guana (kwiatuszki, ptaszki, wilki, sowy, rozyczki, dmuchawce itp) zatracajac calkowicie pierwotna czystosc wzoru i sens lapacza jako symbolu.
Prawdziwy lapacz to idealna geometria i lekkosc. mnie tam wali co masz na sobie, ale zrobisz sobie udziwnionego lapacza z pierdólkami i za 5 lat bedziesz go przerabiac bo udziwnione lapacze, ptaszki, dmuchawce, znaki nieskonczonosci itp beda tym czym teraz sa trybale nad tylkiem |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
W profesjonalnym studio mają zapewne autorskie, ponadczasowe i ponad trendowe wzory. Ewentualnie możesz poprosić o narysowanie wzoru według własnego pomysłu. Oczywiście trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
.
|
pierwszy łapacz byłby fajny, gdyby nie to, że ma te kwiatki.
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
.
|
wiem, co mają na celu, ale nie wyglądają. co, za kilka lat będzie znowu robić cover? niech rozjaśni tatuaż laserem i tyle.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:20.