Piękna sylwetka po ciąży ; )) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 17:49   #1
ania9482
Przyczajenie

Piękna sylwetka po ciąży ; ))

Witam. Niedawno dowiedziałam się, że zostanę mamusią I tu pojawiło się wielkie pytanie - jak dbać o sylwetkę w ciąży ? Niedawno miałam zacząć chodzić na siłownię z założeniem piękne nogi i pośladki Domyślam się, że teraz nie wszystkie ćwiczenia będą dla mnie odpowiednie. Może któraś z Was interesowała się tym tematem? Ćwiczyła w ciąży ?
ania9482 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 19:01   #2
slowikowa25
Zadomowienie

Dot.: Piękna sylwetka po ciąży ; ))

Ja czekam do końca I trymestru (ufff jeszcze tydzień) i zacznę robić ćwiczenia dla ciężarnych. Ponoć lepiej się wstrzymać w I trymestrze, ale ile w tym prawdy... Ja w każdym razie dmucham na zimne :P
slowikowa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 19:04   #3
ania9482
Przyczajenie

O ! Myślałam, że właśnie na początku można a później to gorzej ... masz jakiś specjalny plan ćwiczeń dla kobiet w ciąży od trenera czy sama układasz ? Zastanawiam się czy warto płacić i czy jest to bardzo wskazane żeby mieć taki zestaw ćwiczeń od profesjonalisty ....
Stary 2016-02-10, 19:09   #4
Glodomorek
Zakorzenienie

Aktywność w zdrowej ciąży jest ważna, ale jeśli nie ćwiczyłaś wcześniej to bez przesady. Spacery, basen, taniec, jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Najlepiej zapytać ginekologa czy nie ma przeciwwskazań do wybranej przez ciebie aktywności.
Glodomorek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 20:20   #5
Dotka90
Zakorzenienie

Dokładnie, jak się przed ciążą nie ćwiczyło, to się w ciązy nie zaczyna danej aktywności.
Spacery, marsze z kijkami, basen, joga dla ciężarnych.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 22:05   #6
ania9482
Przyczajenie

Joga dobry pomysł chyba to wezmę pod uwagę )
Stary 2016-02-10, 22:10   #7
ScarlettOh
Raczkowanie

Wydaje mi się, że to jest również kwestia bardzo indywidualna. Ja w ciąży byłam aktywna do samego końca, ale nie wykonywałam jakichś specjalnych ćwiczeń, chodziłam po prostu do pracy, po pracy byłam aktywna jak do tej pory i przede wszystkich codziennie chodziłam na spacery. Starałam się jeść zdrowo i pamiętać, że nie mam jeść ZA dwoje, ale DLA dwojga, od czasu do czasu pozwalałam sobie na jakiś grzeszek. I tym oto sposobem, ja która prędzej przybiorę parę kg niż mi ubędzie, tuż po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą, a w tej chwili (5 m-cy po porodzie) ważę jeszcze -10 kg dzięki karmieniu piersią.
ScarlettOh jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 09:49   #8
dezire
Zakorzenienie

Ja mialam postanowienie zeby cwiczyc w ciazy-nie dla figury a dla ogolnej kondycji. Udało sie cwiczyc tylko w 2 trymestrze-mialam wtedy energie, korzystalam z youtube ale tylko z delikatnych cwiczen. W 3 trymestrze brzuszek wygral i juz tylko spaceruje. Nieco cwiczen jest tez w szkole rodzenia - mozna sie zapisac wczesniej i miec wiecej czasu na skorzystanie

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

Edytowane przez dezire
Czas edycji: 2016-02-11 o 09:52
dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 20:06   #9
Calineczka 27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ScarlettOh Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że to jest również kwestia bardzo indywidualna. Ja w ciąży byłam aktywna do samego końca, ale nie wykonywałam jakichś specjalnych ćwiczeń, chodziłam po prostu do pracy, po pracy byłam aktywna jak do tej pory i przede wszystkich codziennie chodziłam na spacery. Starałam się jeść zdrowo i pamiętać, że nie mam jeść ZA dwoje, ale DLA dwojga, od czasu do czasu pozwalałam sobie na jakiś grzeszek. I tym oto sposobem, ja która prędzej przybiorę parę kg niż mi ubędzie, tuż po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą, a w tej chwili (5 m-cy po porodzie) ważę jeszcze -10 kg dzięki karmieniu piersią.
Święta prawda.
Calineczka 27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-11, 20:09   #10
ania9482
Przyczajenie

Właśnie wróciłam od pani doktor. Powiedziała mi, że wysiłek fizyczny jest nie wskazany w ciąży ponieważ podczas wysiłku w naszych mięśniach płynie więcej krwi i tym samym jest jej mniej (I tu na chwile wyleciało mi z głowy, ale chodziło o łożysko czy coś podobnego)...
Stary 2016-02-11, 20:23   #11
dezire
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania9482 Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam od pani doktor. Powiedziała mi, że wysiłek fizyczny jest nie wskazany w ciąży ponieważ podczas wysiłku w naszych mięśniach płynie więcej krwi i tym samym jest jej mniej (I tu na chwile wyleciało mi z głowy, ale chodziło o łożysko czy coś podobnego)...
Wysilek moze nie, ale ruch jak najbardziej

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-14, 10:15   #12
chudziaszek11
Wtajemniczenie

Jak się przed ciążą nie wysilało, to teraz nie jest czas na to by zacząć. Ja przed ciążą chodziłam 2-3 razyw tygodniu na fitness po dwie godziny pod rząd. Chodziłam na aerobik, spinning i step. Na początku ciąży odpuściłam i wróciłam do ćwiczeń dopiero w 2 trymestrze. Nie możesz na pewno skakać ani podejmować wielkiego wysiłku. Ja odpuściłam step ( wstrząsy i łatwo można ze stepu spaść) i spinning ( interwały i skoki ciśnienia) chodzę na normalne zajęcia, ale uprzedzam prowadzącego że jestem w ciąży. Moja trenerka też ćwiczyła do 8 miesiąca więc wie co wolno a co nie. Chodzę też na Aqua Aerobik i też sobie chwale, choć nie każdy może bo infekcje.
Mimo że mieszkam w dużym mieście może z 3-4 klubu proponują ciężarna dla ciężarnych i to w godzinach mojej pracy więc na razie nie mam jak na nie chodzić. Może zobaczę na L4 . A największym moim wrogiem nie jest brak ruchu, tylko ciągłą ochotą na słodkie no i wielki apetyt. Mogłabym jeść cały czas.

Edytowane przez chudziaszek11
Czas edycji: 2016-02-14 o 10:17
chudziaszek11 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 08:42   #13
Manddy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez chudziaszek11 Pokaż wiadomość
Jak się przed ciążą nie wysilało, to teraz nie jest czas na to by zacząć. Ja przed ciążą chodziłam 2-3 razyw tygodniu na fitness po dwie godziny pod rząd. Chodziłam na aerobik, spinning i step. Na początku ciąży odpuściłam i wróciłam do ćwiczeń dopiero w 2 trymestrze. Nie możesz na pewno skakać ani podejmować wielkiego wysiłku. Ja odpuściłam step ( wstrząsy i łatwo można ze stepu spaść) i spinning ( interwały i skoki ciśnienia) chodzę na normalne zajęcia, ale uprzedzam prowadzącego że jestem w ciąży. Moja trenerka też ćwiczyła do 8 miesiąca więc wie co wolno a co nie. Chodzę też na Aqua Aerobik i też sobie chwale, choć nie każdy może bo infekcje.
Mimo że mieszkam w dużym mieście może z 3-4 klubu proponują ciężarna dla ciężarnych i to w godzinach mojej pracy więc na razie nie mam jak na nie chodzić. Może zobaczę na L4 . A największym moim wrogiem nie jest brak ruchu, tylko ciągłą ochotą na słodkie no i wielki apetyt. Mogłabym jeść cały czas.
Mam niestety to samo Nawet jak nie jestem głodna to mam ochotę jeść i jeść.
I podobnie jak słowikowa z utęsknieniem czekam na II trymestr i zapisuję się na zajęcia dla ciężarnych plus basen. Oczywiście jeśli dostanę błogosławieństwo od lekarza
No i oczywiście od dzisiaj zdrowo się odżywiam (nie wiem który to już raz)
Manddy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości