|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Piękna sylwetka po ciąży ; ))
Witam. Niedawno dowiedziałam się, że zostanę mamusią
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Piękna sylwetka po ciąży ; ))
Ja czekam do końca I trymestru (ufff jeszcze tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
O ! Myślałam, że właśnie na początku można a później to gorzej ... masz jakiś specjalny plan ćwiczeń dla kobiet w ciąży od trenera czy sama układasz ? Zastanawiam się czy warto płacić i czy jest to bardzo wskazane żeby mieć taki zestaw ćwiczeń od profesjonalisty ....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Aktywność w zdrowej ciąży jest ważna, ale jeśli nie ćwiczyłaś wcześniej to bez przesady. Spacery, basen, taniec, jakieś ćwiczenia dla ciężarnych. Najlepiej zapytać ginekologa czy nie ma przeciwwskazań do wybranej przez ciebie aktywności.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, jak się przed ciążą nie ćwiczyło, to się w ciązy nie zaczyna danej aktywności.
Spacery, marsze z kijkami, basen, joga dla ciężarnych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Joga dobry pomysł chyba to wezmę pod uwagę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Wydaje mi się, że to jest również kwestia bardzo indywidualna. Ja w ciąży byłam aktywna do samego końca, ale nie wykonywałam jakichś specjalnych ćwiczeń, chodziłam po prostu do pracy, po pracy byłam aktywna jak do tej pory i przede wszystkich codziennie chodziłam na spacery. Starałam się jeść zdrowo i pamiętać, że nie mam jeść ZA dwoje, ale DLA dwojga, od czasu do czasu pozwalałam sobie na jakiś grzeszek. I tym oto sposobem, ja która prędzej przybiorę parę kg niż mi ubędzie, tuż po porodzie ważyłam tyle ile przed ciążą, a w tej chwili (5 m-cy po porodzie) ważę jeszcze -10 kg dzięki karmieniu piersią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam postanowienie zeby cwiczyc w ciazy-nie dla figury a dla ogolnej kondycji. Udało sie cwiczyc tylko w 2 trymestrze-mialam wtedy energie, korzystalam z youtube ale tylko z delikatnych cwiczen. W 3 trymestrze brzuszek wygral i juz tylko spaceruje. Nieco cwiczen jest tez w szkole rodzenia - mozna sie zapisac wczesniej i miec wiecej czasu na skorzystanie
![]()
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2016-02-11 o 09:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
Właśnie wróciłam od pani doktor. Powiedziała mi, że wysiłek fizyczny jest nie wskazany w ciąży ponieważ podczas wysiłku w naszych mięśniach płynie więcej krwi i tym samym jest jej mniej (I tu na chwile wyleciało mi z głowy, ale chodziło o łożysko czy coś podobnego)...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Jak się przed ciążą nie wysilało, to teraz nie jest czas na to by zacząć. Ja przed ciążą chodziłam 2-3 razyw tygodniu na fitness po dwie godziny pod rząd. Chodziłam na aerobik, spinning i step. Na początku ciąży odpuściłam i wróciłam do ćwiczeń dopiero w 2 trymestrze. Nie możesz na pewno skakać ani podejmować wielkiego wysiłku. Ja odpuściłam step ( wstrząsy i łatwo można ze stepu spaść) i spinning ( interwały i skoki ciśnienia) chodzę na normalne zajęcia, ale uprzedzam prowadzącego że jestem w ciąży. Moja trenerka też ćwiczyła do 8 miesiąca więc wie co wolno a co nie. Chodzę też na Aqua Aerobik i też sobie chwale, choć nie każdy może bo infekcje.
![]() Mimo że mieszkam w dużym mieście może z 3-4 klubu proponują ciężarna dla ciężarnych i to w godzinach mojej pracy więc na razie nie mam jak na nie chodzić. Może zobaczę na L4 . A największym moim wrogiem nie jest brak ruchu, tylko ciągłą ochotą na słodkie ![]()
Ubi tu, ibi ego 08.08.2015 Edytowane przez chudziaszek11 Czas edycji: 2016-02-14 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() I podobnie jak słowikowa z utęsknieniem czekam na II trymestr i zapisuję się na zajęcia dla ciężarnych plus basen. Oczywiście jeśli dostanę błogosławieństwo od lekarza ![]() No i oczywiście od dzisiaj zdrowo się odżywiam (nie wiem który to już raz) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:58.