|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
16 Dni Działań Przeciwko Przemocy wobec Kobiet
Czytając dziś wiadomości natknęłam się na coś co chyba raczej w mediach nie jest mocno rozpropagowane... Ciekawe czemu??? Wklejam poniżej info...
KAMPANIA 16 DNI DZIAŁAŃ PRZECIWKO PRZEMOCY WOBEC KOBIET 25.11 — 10.12 Czym jest Kampania 16 Dni? 16 Dni Działań Przeciwko Przemocy wobec Kobiet to międzynarodowa kampania, organizowana przez Centrum na rzecz Globalnego Przywództwa Kobiet (Center for Women's Global Leadership). Wybrano dni pomiędzy 25 listopada (Międzynarodowym Dniem Przeciw Przemocy Wobec Kobiet) a 10 grudnia (Międzynarodowym Dniem Praw Człowieka). Wybór tych dat to symboliczne podkreślenie, że prawa kobiet są niezbywalną i integralną częścią praw człowieka. W 16 dniach mieści się także 1 grudnia, Światowy Dzień AIDS, oraz 6 grudnia, rocznica masakry w Montrealu. Na mnie wrażenie zrobił test, który tam znalazłam.... Przemoc w rodzinie? Test. Opracowanie: Kalina Wojciechowska, Stowarzyszenie Pinezka www.pinezka.org
Jeśli odpowiedziałaś twierdząco na więcej niż jedno pytanie 1-24 i negatywnie na pytania 25-27, możesz stać się ofiarą przemocy. Miej w pogotowiu dokumenty, kilka złotych i listę telefonów oraz adresów instytucji/organizacji prowadzących działalność przeciwprzemocową. Jeśli odpowiedziałaś negatywnie na pytania 1-24 i twierdząco na pytania 25-27, nie pozostawaj obojętna na przejawy przemocy wokół Ciebie. Zareaguj! Pomóż! Więcej danych, statystyka i kalendarz działań i imprez na stronie http://www.feminoteka.pl/wiezyrodzinne/index.htm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:11.