zakochanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-05-18, 20:43   #1
Disnejova
Wtajemniczenie

zakochanie

Pytanie Kiedy zakochaliście się w swoich połówkach drugich ? po jakim czasię istnieje drugi raz zakochanie się ?. Byłam w związku prawie 6 lat Kochałam tą osobe bardzo mocno nad zycie rozstaliśmy się . Obecnie jestem z kimś nowym ... pytanie myśl nasuwa się można ?? nie wróce do byłej osoby z racji nie możemy razem żyć , a jednak ja wciąż nie umiem pokochać kogoś innego , porównuje idealizuję rok minęło po rozstaniu . w głowie ułożyłam sobie że już zawsze będę z kimś z rozsądku nie z miłości ..... Niech ktoś wypowie się co ktoś przeszedł lub wie podobnego .
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-18, 20:46   #2
linkinpaark
Rozeznanie

Dot.: zakochanie

Niestety, ale wierzę w to, że człowiek prawdziwie może zakochać się tylko raz. Oczywiście to może być związek pierwszy, piąty czy dwudziesty. Ale wszystko inne potem będzie niepełne, wybrakowane, inne. Skoro tak czujesz, po takim czasie, to może to jest taki przypadek. Nie wiem co można z tym zrobić.
linkinpaark jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-18, 20:49   #3
Vilgefortz
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Disnejova Pokaż wiadomość
Pytanie Kiedy zakochaliście się w swoich połówkach drugich ? po jakim czasię istnieje drugi raz zakochanie się ?. Byłam w związku prawie 6 lat Kochałam tą osobe bardzo mocno nad zycie rozstaliśmy się . Obecnie jestem z kimś nowym ... pytanie myśl nasuwa się można ?? nie wróce do byłej osoby z racji nie możemy razem żyć , a jednak ja wciąż nie umiem pokochać kogoś innego , porównuje idealizuję rok minęło po rozstaniu . w głowie ułożyłam sobie że już zawsze będę z kimś z rozsądku nie z miłości ..... Niech ktoś wypowie się co ktoś przeszedł lub wie podobnego .
Za krótko, daj sobie czas po prostu. Za szybko zaczęłaś drugą relację. U mnie trwało to dwa lata. Jednak wiesz, pierwszej miłości się nie zapomina
Stary 2019-05-18, 21:11   #4
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Napisane przez linkinpaark Pokaż wiadomość
Niestety, ale wierzę w to, że człowiek prawdziwie może zakochać się tylko raz. Oczywiście to może być związek pierwszy, piąty czy dwudziesty. Ale wszystko inne potem będzie niepełne, wybrakowane, inne. Skoro tak czujesz, po takim czasie, to może to jest taki przypadek. Nie wiem co można z tym zrobić.
A ja sądzę odwrotnie.Z jakiegoś powodu związki się kończą mimo miłości. Ale trzeba dać sobie czas na żałobę po związku jak długo trzeba, przepracować go, wyciągnąć wnioski na kolejne relacje, a potem mieć otwarte serce i głowę - i albo się pozna kogoś kogo się będzie kochać, albo nie i wtedy taka relacja nie ma sensu i racji bytu. Rok to może być za mało na przetrawienie emocji po tak długim związku jak taki trwający 6 lat.
Stary 2019-05-18, 21:23   #5
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

zakochiwalam sie kilka razy w zyciu
praktycznie zawsze to ja konczylam zwiazki i zakochiwalam sie w kims nowym bez problemu
nie wiem jakby to bylo gdyby ktos mnie porzucil
wydaje mi sie ze mozesz sie znowu zakochac ale potrzebujesz widocznie dluzszej przerwy po rozstaniu zanim wejdziesz w nowy zwiazek ,definitywnie nie jestes jeszcze gotowa na nowa milosc.nie zamknelas jeszcze do konca poprzedniego rozdzialu
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-18, 21:32   #6
thirky
on tired little feet

W każdym mpim zerwanym związku(każdy po mniej więcej 1.5 roku trwał) sypało się już kilka miesięcy lub tygodni przed zerwaniem i nie byłam już szczęśliwa, od razu po zerwaniu chodziłam na randki,po tygodniu się zakochiwalam w kimś innym nigdy jakoś długo nie przeżywałam bo wiedziałam że z tamtą osoba nie będzie i nie było mi dobrze.

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-19, 07:08   #7
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a
Konto usunięte

To nie prawda, że pierwszej miłości się nie zapomina, że prawdziwa miłość jest jedna na całe życie i tak dalej. Szczerze kochałam kilka razy w życiu.
A kiedy po 10 latach spotkałam swoją pierwszą miłość... (po której zresztą rozpaczałam wiele lat) byłam wdzięczna losowi, że moje życie nie zatrzymało się z tamtym facetem. Bo od tego czasu spotkałam osoby, które też pokochałam, a które były dla mnie O NIEBO lepsze, czułe, kochane, przy których po prostu poczułam się szczęśliwa.

Autorko, musisz koniecznie dać sobie czas. Absolutnie nie ma żadnej uniwersalnej miary, kiedy ludzie zakochują się szczerze w kimś innym. Jednym to zajmuje tydzień, innym kilka lat... I to niezależnie od stażu związku, który się straciło, ani nawet niezależnie od bolesności rozstania. Rozstanie jest jak śmierć kogoś bliskiego. Każdy ma prawo przeżywać potem żałobę ile chce i jak chce.
578537b29e2e39e1d6e3dc9dfc9821e485b809af_62f97e73ceb2a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-05-19, 07:26   #8
Tashira
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez linkinpaark Pokaż wiadomość
Moim zdaniem to zalezy od człowieka. Sa osoby ktore pokochają raz sa takie co wiecej. Jedni zbieraja sir szybko inni latami rozpanietuja. Charakter i jeszcze raz charakter.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Tashira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-19, 12:05   #9
Disnejova
Wtajemniczenie

Zależy macie racje ja jestem szcześliwa jest dobrym człowiekiem " dojrzałym " oraz szacunkiem do mnie relacji z byłym tego nie było jednak za byłym tęsknie , drań ciągłe łzy co mnie ciągnie do niego , myślę może po upływie czasu to się zmieni ?
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Stary 2019-05-19, 14:43   #10
thirky
on tired little feet

Cytat:
Zależy macie racje ja jestem szcześliwa jest dobrym człowiekiem " dojrzałym " oraz szacunkiem do mnie relacji z byłym tego nie było jednak za byłym tęsknie , drań ciągłe łzy co mnie ciągnie do niego , myślę może po upływie czasu to się zmieni ?
Po co jesteś w związku skoro ciągnie cię do kogoś innego

I saw it first!’ squeaked Sniff, ‘I must choose a name for it.
Wouldn’t it be fun to call it Sniff? That’s so short and sweet.
thirky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-19, 15:32   #11
NocnaWiedma
Lady in red.

Cytat:
Myślę, że po upływie czasu się to zmieni, ale nie z człowiekiem, z którym jesteś. Jesteś z kimś mimo iż emocjonalnie tkwisz jeszcze w poprzedniej relacji.
Stary 2019-05-19, 18:35   #12
White_Dove
Zakorzenienie

Mi się wydaje, że to za mało czasu minęło u ciebie. Ja byłam w związku krótko ale ze to byl mój pierwszy do tego na studiach ( ta sama grupa) przez to że ciągle go widywałam nie mogłam się od niego uwolnić psychicznie. Wolna poczułam się dopiero po 2,5-3 latach po zerwaniu i wtedy poznałam tz. Wiadome gdzieś tam będzie w pamięci ale to tylko sentyment do tych chwil i pierwszych emocji niż uczucie do niego. Też jakieś niemiłe wspomnienie.
Może tak jest też u ciebie?
Wiem że nie pasowalibysmy do siebie na dłuższą metę.
White_Dove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-20, 11:18   #13
karola11
Wtajemniczenie

Każdy potrzebuje innego czasu, u jednego to może być miesiąc a u drugiego nawet kilka lat.
Po moim ex też myślałam, że już nigdy nikogo nie pokocham.
Minęły 4 lata a ja dzisiaj kocham mocniej, jestem szczęśliwsza i dopiero teraz czuję prawdziwą miłość a o poprzedniej zapomniałam(nawet śmiem wątpić czy to w ogóle była miłość).
Potrzebowałam prawie 4 lat na ułożenie sobie wszystkiego.
Ty Autorko najwyraźniej też potrzebujesz jeszcze trochę czasu, to najlepsze lekarstwo
Stary 2019-05-21, 17:29   #14
lady666macbeth
Zakorzenienie

byłam z kimś 4 lata. kochałam jak szalona, no ale bach, i się skończyła bajka.
poznałam mojego obecnego TŻ po 3 latach od rozstania, i pokochałam, ale po jakim czasie? bóg jeden wie
Stary 2019-05-22, 14:16   #15
kurka_ziemna
Raczkowanie

Po zakonczeniu 3-letniego zwiazku tez myslalam ze juz nikogo nie pokocham, ze to byl ten jedyny itd.

Minął rok, minęły cztery lata przypadkowych i krotkich znajomosci aż nagle pojawil sie on. Na poczatku myslalam, że to kolejny przypadek z ktorym urwe kontakt po tygodniu, ale jakos tak przedluzal nam sie kontakt, zaprosil mnie na koncert, potem duzo gadalismy, w koncu zostalam u niego raz na noc... i coz, jestesmy ze soba 6 lat a ja smieje sie ze swoich dawnych dramatow i nie wymienilabym go na nikogo innego.
kurka_ziemna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-24, 20:36   #16
Disnejova
Wtajemniczenie

Fajnie super was poczytać

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-05-24, 21:14   #17
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Wiesz, od rozstania musi upłynąć jakiś czas (krótszy lub dłuższy i nie ma na to reguł) żeby pozbierać się z podłogi, odbudować poczucie własnej wartości, przepracowac nieudany zwiazek i... po prostu pozwolic powoli wygasnąć emocjom. Zanim tego nie zrobisz, pchanie się w kolejny związek nie ma sensu ani dla Ciebie, ani dla osoby, z którą się wiążesz. Nie warto wiązac się "na siłę" z kimś bo taki związek nigdy nie da Ci spełnienia ani szczęścia a dla drugiej osoby to może być krzywda.

Ja to przeszłam i zapewne gros osób tutaj. Po nieudanym związku byłam sama przez prawie 2 lata (rok i siedem miesięcy, dla ścisłości) zanim nie upewniłam się, że jestem gotowa na nowy związek. Kocham i jestem kochana. Za niedługo jest nasz ślub.

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-05-25, 06:14   #18
Rena
Zakorzenienie

To dlaczego jestes z kims kogo nie kochasz?
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości