Wypala Mi Twarz!!!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-11-22, 16:40   #1
wioleta701
Rozeznanie

Exclamation

Wypala Mi Twarz!!!!!

wiem ze bylo juz duzo watkow na temat differinu ale nie znalazlam w nich informacji o jakie mi chodzi wiec prosze nie zloscie sie ..... moj problem polega na tym ze differin(krem) strasznie wysusza mi twarz, (stosuje 1x dziennie na noc,od tygonia) a rano gdy nawilzam ja strasznie mnie PIECZE, PALI i w dodatku robi sie czerwona i goraca nie wiem czy mam nadal kontynuowac leczenie?a wizyte u lekarza mam dopiero za 3 tyg. prosze o porade
wioleta701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 17:57   #2
mujer
Zadomowienie

Dot.: Wypala Mi Twarz!!!!!

Spróbuj co 2 dni na noc, na dzień intensywnie nawilżaj (lekarz może Ci coś na dzień zalecił) i powiedz dermatologowi, co i jak. A nie możesz przyspieszyć wizyty? Lub zadzwonić i zapytać co lekarz radzi?
A masz żel czy krem? Żel podobno bardziej wysusza.
mujer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 18:19   #3
layla_lbn
Zakorzenienie

GG do layla_lbn Send a message via Skype™ to layla_lbn

Cytat:
Napisane przez mujer
Spróbuj co 2 dni na noc, na dzień intensywnie nawilżaj
Zgadzam się. A jak mimo to będzie Ci strasznie wysuszał to przestań go używać .

Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje

layla_lbn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-22, 22:40   #4
Justy
Zakorzenienie

stosuj rzadziej i na całkowicie suchą skórę (minimum 15 min po myciu)
Justy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 09:10   #5
Mediane
Raczkowanie

Ja mialam to samo... Jestem w trakcie kuracji dermatologicznej i co trzeci dzien na noc mam stosowac Differin (przez dwie noce jakas papka robiona, od dermatologa). No i kilka dni temu posmarowalam nim cala twarz na noc... Minionej nocy mialam to zrobic ponownie,ale zrezygnowalam na rzecz kremu nawilzajacego
Wczoraj zadzwonilam do pani doktor by ja o to zapytac, na co ona mi odpowiedziala, ze moge spokojnie kremem nawilzajacym sie zmarowac a do Differinu stopniowo przyzwyczajac skore. CZyli, pierwszego dnia nalozyc go na pol godziny i zmyc, drugiego tez, potem stopniowo przedluzac.
Wiec wczoraj wieczorem - na cala twarz krem nawilzajacy (strasznie pieklo) a Differin dalam tylko na czolo i kosci policzkowe, bo tylko tam mam jakies zmiany. No i dzis jest pieknie - skora wokol oczu juz nie jest tak czerwona jak byla a wokol brody powoli przestaje sie luszczyc (no i tez nie jest juz czerwona).
Zauwazylam, ze mi dfferin zaszkodzil wlasnie dlatego,ze dalam go na cala twarz, a np. pod oczami czy na brodzie nie mam zadnych zmian... no i mialam efekty...
Ale sytuacja uratowana i Tobie tez tak radze - nawilzanie przede wszystkim, unikanie okolic oczu i stopniowe przyzwyczajanie skory
Buziaki, jakby cos, to pisz
Mediane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 09:28   #6
Mediane
Raczkowanie

Aha! Jeszcze mi sie przypomnialo! Dermatolog zalecil mi myc twarz woda z Azulanem (roztwor rumianku, 100ml kosztuje 7 zl w aptece). Do miski wlac 1 litr wody i 1 lyzke stolowa azulanu. Bardzo ladnie lagodzi wszelkie zaczerwienienia i ma wlasciwosci bakteriobojcze (albo bakteriostatyczne. Twarz wytrzec papierowym recznikiem (bo na zwyklym zawsze jakies bakterie sa). W wypadku podraznionej skory bardzo ladnie to lagodzi i mycie twarzy przestaje byc tortura
Mozna tym zmywac rowniez Physiogel lub Cetaphil - rowniez polecam,bo sa bardzo delikatne
Mediane jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 11:35   #7
Aneta???
Zakorzenienie

GG do Aneta??? Send a message via Skype™ to Aneta???

Azulan,ooo matko.Jest na alkoholu.Uzywalam go krotko po porodzie.Tez mialam takie problemy z twarza,ale po innych lekach,mimo wszystko to samo.Polecam Nanobase na noc.Skora sie uspokoi i zregeneruje.Nie zatyka porow.Cetaphil jest w porzadku,rowniez polecam.
Aneta??? jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-23, 14:55   #8
Malwina12320
Raczkowanie

hejka uzywalam tego samego kremu-odstaw go jak anjszybciej ,mialam tkaie smaem problemy jak ty, poszlam do innej lekarki i byla rpzerazona co mi sie porobilo. ten krem u wielu osob z teog co slsyuzalam wywoluje uczulenie.
Malwina12320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 14:57   #9
Malwina12320
Raczkowanie

ja zaczynalam od stooswania raz na kilka dni a potem coraz czesciej stopniowo ale mimo to mialam tkaie roblemy jak ty wygladalam jak poparzona.odradzam ten krem
Malwina12320 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-11-23, 20:58   #10
wioleta701
Rozeznanie

dzieki za wasze odpowiedzi na 2 czy 3 noce odstawie ten krem i bede nawilzac moja biedna przesuszona i wymeczona twarz a potem zastosuje sie do rad Mediane i zobacze co bedzie sie dalej dzialo z moja twarza,a jak skora nie przyzwyczai sie sie do tego kremu to go odstawie i poprosze o jakas inna kuracje. a do mycia twarzy uzywam wlasnie cetaphil jest oki
wioleta701 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-01, 11:03   #11
thuglife
Przyczajenie

kup krem linola
dermatolog mi taki przepisal, gdy uzywalem brevoxylu i dfferinu
thuglife jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości