|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Wypala Mi Twarz!!!!!
wiem ze bylo juz duzo watkow na temat differinu ale nie znalazlam w nich informacji o jakie mi chodzi wiec prosze nie zloscie sie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypala Mi Twarz!!!!!
Spróbuj co 2 dni na noc, na dzień intensywnie nawilżaj (lekarz może Ci coś na dzień zalecił) i powiedz dermatologowi, co i jak. A nie możesz przyspieszyć wizyty? Lub zadzwonić i zapytać co lekarz radzi?
A masz żel czy krem? Żel podobno bardziej wysusza. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
stosuj rzadziej i na całkowicie suchą skórę (minimum 15 min po myciu)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja mialam to samo... Jestem w trakcie kuracji dermatologicznej i co trzeci dzien na noc mam stosowac Differin (przez dwie noce jakas papka robiona, od dermatologa). No i kilka dni temu posmarowalam nim cala twarz na noc... Minionej nocy mialam to zrobic ponownie,ale zrezygnowalam na rzecz kremu nawilzajacego
![]() Wczoraj zadzwonilam do pani doktor by ja o to zapytac, na co ona mi odpowiedziala, ze moge spokojnie kremem nawilzajacym sie zmarowac a do Differinu stopniowo przyzwyczajac skore. CZyli, pierwszego dnia nalozyc go na pol godziny i zmyc, drugiego tez, potem stopniowo przedluzac. Wiec wczoraj wieczorem - na cala twarz krem nawilzajacy (strasznie pieklo) a Differin dalam tylko na czolo i kosci policzkowe, bo tylko tam mam jakies zmiany. No i dzis jest pieknie - skora wokol oczu juz nie jest tak czerwona jak byla a wokol brody powoli przestaje sie luszczyc (no i tez nie jest juz czerwona). Zauwazylam, ze mi dfferin zaszkodzil wlasnie dlatego,ze dalam go na cala twarz, a np. pod oczami czy na brodzie nie mam zadnych zmian... no i mialam efekty... Ale sytuacja uratowana i Tobie tez tak radze - nawilzanie przede wszystkim, unikanie okolic oczu i stopniowe przyzwyczajanie skory ![]() Buziaki, jakby cos, to pisz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Aha! Jeszcze mi sie przypomnialo!
![]() ![]() ![]() Mozna tym zmywac rowniez Physiogel lub Cetaphil - rowniez polecam,bo sa bardzo delikatne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Azulan,ooo matko.Jest na alkoholu.Uzywalam go krotko po porodzie.Tez mialam takie problemy z twarza,ale po innych lekach,mimo wszystko to samo.Polecam Nanobase na noc.Skora sie uspokoi i zregeneruje.Nie zatyka porow.Cetaphil jest w porzadku,rowniez polecam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
hejka uzywalam tego samego kremu-odstaw go jak anjszybciej ,mialam tkaie smaem problemy jak ty, poszlam do innej lekarki i byla rpzerazona co mi sie porobilo. ten krem u wielu osob z teog co slsyuzalam wywoluje uczulenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
ja zaczynalam od stooswania raz na kilka dni a potem coraz czesciej stopniowo ale mimo to mialam tkaie roblemy jak ty wygladalam jak poparzona.odradzam ten krem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
dzieki za wasze odpowiedzi
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
kup krem linola
dermatolog mi taki przepisal, gdy uzywalem brevoxylu i dfferinu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:37.