|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
ślub w Górach
Witam
Marzy mi się ślub w górach, taki z ogniskiem pieczeniem barana i kapelą góralska. czy możecie polecić mi jakieś miejsce? bede potrzebowała też miejsca noclegowe na około 60 osób z góry dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: ślub w Górach
Hej!
Jako, że mój tata pochodzi z gór, miałam okazje być na wielu góralskich weselach.Byłam w różnych lokalach, najbardziej w pamięci utkwił mi Nosalowy Dwór w Zakopanem. Dość exluzywny lokal- ceny tez wysokie, w sumie bardzo mało miejsca do tańczenia, ale przyznam szczerze, ze wszytskie góralskie wesela przebiły te na ktorych bylam do tej pory.Oczywiście byla kapela góralska- goście nie schodzili z parkietu. Samej mi sie marzy wesele w górach... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
zerknęłam na cennik i uciekłam ze stronki, ale faktycznie robi wrażenie.
dzięki |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Zazdroszcze takiego ślubu
![]() ![]() Zrób jak Kasia Figura- kilka lat temu- zaproś na slub w Chochołowskiej, goście opłaca koniki, potem zrobiła wesele i nocowała w domu WItkacego- znowu goście płacili ![]() ![]() Nosalowy sobie odpuść kiedyś weszłamz ciekawości i... wyszłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
uważam, że to piękny pomysł. Może też coś takiego wymyślę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
up
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Przeprasza, że sie znowu wtrące- a może przejrzysz oferty pensjonatów z jadalniami i na 60 osob to zapewne znajdziesz pensjonat tylko do Twojego uzytku
![]() Niestety nie znam az tak dużego pensjonatu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
przegladałam już oferty pensjonatów niektore maja miejsca noclegowe na 120 osob!!!
chcialam tylko zeby to bylo cos sprawdzonego, najlepiej jest przeciez z polecenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
BAN stały
|
dwa lata temu moja kuzynka miała wesele w Rabce, w pieknym strym drewnianym kościółku, a przyjęcie weselne w "Siwym Dymie". Było bardzo pieknie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
ja też byłam dwa razy na weselu w Siwym Dymie, teraz wyremontowane jest na górze i można tam siedzieć jeśli jest duża liczba gości.I maja tam przepyszne jedzonko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
BAN stały
|
zgadzasię, wogóle tam jest miło. u mojej kuzynki było diość sporo gości, miała zamówione dwie kapele- jedną góralską, i drugą taką bardziej tradycyjną do tańczenia (a nie cupkania). było świetnie. szkoda że pogoda była bardzo wietrzna ale na szczęście nie padało- co się tam akurat często zdarza. ale jeśli miałabym wybierać między zakopanem a rabką wybrałabym rabkę!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
BAN stały
|
dzień dobry
![]() w ślubach i organizacji takich imprez raczej nie siedzę, sama slubu jeszcze nie mam..ale z racji swoich hobby, natrafilam pare razy na miejsca ktore mozna sprawdzic. Slub ma byc wyjatkowy..a teraz ludzie maja takie pomysly ze HO! wiec warto poszerzyc horyzonty...na wszelkie sposoby - jakie sa mozliwosci. A tym bardziej ze wszystko moze byc nadal zwiazane z gorami ![]() Polecam okolice Kudowy-Zdrój czyli Góry Stołowe czy Kotlina Kłodzka - śliczne krajobrazy, klimat uzdrowiskowy, świetne zabytkowe kościółki. Na zieleńcu np. sanktuarium św. Anny Niedaleko na szczeliniec i inne krajobrazowe szaleństwa. Polecam przejzec także oferte tamtych hoteli...bo z tego co pamietam ceny nie są wygórowane Co do ciekawych, innych, kreatywnych ślubów można np. hotel wziąć ze SPA..i goście jak i wy sami będziecie się czuli na slubie, w czasie imprezki i po wszystkim bosko i jak w niebie ![]() Oczywiscie to tylko jedna z mozliwosci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Podczepie sie troszke pod ten temat bo wlasnie rozwazamy wesele w Zakopanem. Bedzie max 80 gosci. Chcielibysmy zapewnic wszystkim fajna goralska impreze z super jedzeniem. Planujemy oplacic noclegi.
Pochodze z okolic Warszawy, wiec nie znam za bardzo terenu i wszystko organizowac bede w wiekszoci na odleglosc. Moze macie do polecenia jakies fajne porzadne hotele/restauracje/karczmy? Mozliwie najblizej centrum Zakopanego, zeby goscie mogli sobie pozwiedzac przy okazji. Bede bardzo wdzieczna za wszelkie info ![]() Planujemy wesele za 2-3 lata. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Hej!
Jesli chodzi o slub w Zakopanem i okolicach, to moge polecic Ci dwie karczmy: - Siuchajsko - najlepsze jedzenie w Zakopcu, super obsluga i bardzo konkurencyjne ceny. Miejsce idealne na Twoja liczbe gosci ![]() - Witowianka - w Witowie, niedaleko Zakopanego, jedzenie bardzo smaczne, troche drozej niz w Siuchajsku, ale karczma tez wieksza i dlatego tutaj organizujemy wesele (my mamy na ponad 100 osob i Siuchajsko niestety za male). W Witowie jest tez piekny drewniany kosciol ![]() W razie pytan pisz smialo, ja jestem w trakcie przygotowan. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
LaraSaya
|
ślub w Górach.brzmi wspaniale.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Mojej psiapsiółce tez marzy się ślub w górach, piszcie to szepnę jej słówko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Wysylam pierwsze maile z zapytaniami
![]() ![]() Najbardziej zalezy nam (a glownie panu narzeczonemu) na super jedzeniu i mozliwosci przenocowania gosci. A jakby byl snieg to juz w ogole bomba, ale to juz trzeba mies wielkie szczescie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Odkopuje temat. Planujemy ślub w górach, Tatry, Beskidy? Taki wpadł nam pomysł do głowy. Wesele malutkie, do 30 osób. Ma ktoś może jakieś doświadczenie, lokale godne polecenia dla tak małych przyjęć weselnych? Dodam jeszcze, że będziemy organizować wszystko na odległość, ponieważ nie mieszkamy w Polsce. Za wszystkie rady dziękuję
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Cześć
Hoppipolla ![]() My również planujemy ślub w górach ![]() Edytowane przez Majka331 Czas edycji: 2017-10-10 o 22:20 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
W Złotym Groniu w Istebnej robią wesela. Z tego co czytałam na stronie, to zajmują się prawie wszystkim. Są różne ceny za menu więc można wybrać zestaw na swoją kieszeń. Organizowanie wesela w górach to wyjątkowe chwile dla wszystkich. Nie trzeba szukać miejsca na sesje zdjęciową, fotograf może zrobić całość zdjęć na miejscu, o ile nie ma się innej inwencji. Rano może pójść na szlak, żeby spalić nadmiar kalorii.
Edytowane przez Dorotti666 Czas edycji: 2017-11-07 o 18:33 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:32.