![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Zazdrość o seks-przyjaciółkę.
Hej
![]() Mam problem, a może bardziej kwestię, która mnie mierzwi od jakiegoś czasu. Jak to zwykle bywa, chodzi o chłopaka. Jesteśmy razem ponad rok, wszystko układa się świetnie, lepszego faceta nie mogłam sobie wymarzyć. Kocha mnie, szanuje, praktycznie się nie kłócimy. Jest jednak sprawa, która nie daje mi spokoju. Chodzi o to, że jakiś czas przed poznaniem mnie sypiał ze swoją dobrą kumpelą. Tak wiecie, bez uczuć, bez związku, czysty seks. Ja mam co prawda zupełnie inne poglądy i nie ma dla mnie seksu bez uczucia, ale rozumiem że ludzie mogą uważać inaczej, a tym bardziej postępować w różny sposób. Był wtedy sam, mógł robić co chciał, proste. Wszystko byłoby w porządku, gdyby nie to, że poznałam ją. Co więcej, cały czas mamy mniej lub bardziej regularny kontakt - należy do paczki jego najbliższych znajomych. Powiedział mi o tym dopiero w lipcu, mimo że znam ją już od zeszłego roku i do dzisiaj nie mogę przejść nad tym do porządku dziennego. Staram się o tym nie myśleć, ale cały czas mam z tyłu głowy, że kiedyś ją przytulał, dotykał, całował, że teraz tak samo dotyka i całuje mnie. Nasz seks jest zwykle udany, ale kiedy kochamy się w ten sam dzień, albo kilka dni po spotkaniu z jego znajomymi, a więc także z nią, mam tylko ich przed oczami. O jego byłe dziewczyny nie jestem zazdrosna, tylko z nią mam problem. Ciężko mi siedzieć z nią w jednym pokoju i udawać, że wszystko jest w porządku. Czy to jest w ogóle w granicach jakiejś normalności, czy jestem zazdrosną zołzą,a każda inna dziewczyna machnęłaby ręką i zaprzyjaźniła się z nią? Chłopak wie, że mam z tym problem i stara się specjalnie z nią nie kontaktować, ale i tak jestem nadal zazdrosna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Zazdrość o seks-przyjaciółkę.
Ja też bym się glupio czula w jej towarzystwie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc nie wiem czemu Ci o tym mówił.
Rozumiem Cię. Sama mam inne spojrzenie na byłą partnerkę a na kumpelę do łóżka.
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Mówił mi przy okazji rozmowy na takie tematy. Chyba byłabym bardziej zła, gdyby w ogóle mi nie powiedział, a dowiedziałabym się przypadkiem od któregoś z jego znajomych (tak, wszyscy o tym wiedzieli).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Ło Jezu... I wszyscy siedzą, dookoła patrzą i przyglądają się co tam jeszcze w tej Modzie na Sukces się wydarzy.
Czy on nadal będzie z tobą, czy może bzyka ją na boku? 😂 Niestety, ale gwarantuje ze tak między sobą gadaja. Myslalam ze znajomi jednak nie mają tej świadomości. Ciężko. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
a po co ci jego znajomi mieliby ci o tym mówić?i skąd mieliby pewność że spali że sobą na ich oczach to się odbywało?
moim zdaniem popełnił głupi błąd mówiąc ci o tym co teraz? przeszłości nie zmienisz pozostaje Ci zaakceptować to albo się rozstać ta dziewczyna niczemu nie jest winna ,byli wolni ,nie znal ciebie mogli robić co chce też bym się czuła nie swojo w takim układzie więc wolałabym nie wiedzieć nie rozmawiam na temat byłych partnerów seksualnych właśnie z tego powodu że to już przeszłość nie mogę jej zmienić więc nie chcę tego wiedzieć(jeśli to nie ma wpływu na teraźniejszość np ma dziecko z kimś albo chorobę weneryczna) nie możesz mu zabronić spotykać się że znajomymi bo ona też tam jest jej tym bardziej nie masz prawa nic powiedzieć więc tak jak pisałam wcześniej albo to zaakceptujesz albo skończy się rozstaniem Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-11-29 o 21:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Konto usunięte
|
Chyba nie jestem na tyle nowoczesna, aby przejść z czymś takim do porządku dziennego. Uważam, że pewne znajomości powinno się na jakimś etapie życia kończyć. Również dziwnie bym się czuła niejako musząc spędzać czas w jej towarzystwie (nie z jej winy, z "winy" sytuacji i tego, że oni dalej się bujają w tym samym otoczeniu) - oczywiście zależy jaka to jest realnie częstotliwość. Jak raz na pół roku, to można przeżyć imprezę. Jeżeli raz na miesiąc, to co innego. I jeszcze zależy, czy to zdarzenie sprzed 10 lat, czy sprawa dosyć świeża (a chyba raczej to drugie).
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-11-29 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
BAN stały
|
Cytat:
Problem jest z tym, że uprawiali seks i nic ich nie łączyło (i stąd brak problemu z byłymi dziewczynami), czy to, że tak często się widzicie, a z jego ex dziewczynami nie i nie kłują w oczy? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Chociaż bycie "fuck-friendem" wśród moich znajomych jest nadal dość popularne. Mam pewną znajomą, która długi czas spotykała się z chłopakiem tylko na seks. I uchodziła za taka "wolną i wyzwoloną". Na zewnątrz była mega pewna siebie, jednak po kilku kieliszkach zawsze mowila że szuka prawdziwej miłości... I ze boi się mu wyznać prawdę i zaufać. Zawsze któraś strona bardziej się wciagnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
No raczej powiem Ci nie mam szacunku do osób które sobie uprawiają seks bez zobowiązań. Nie dałabym rady być z takim facetem i to potem jakbym się dowiedziała że spędzam czas w jej towarzystwie....
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez ataner11 Czas edycji: 2016-11-29 o 21:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
BAN stały
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ---------- Z jednej strony dość niekomfortowa sytuacja, z drugiej w mniej więcej takiej samej jest każda kobieta, wiążąca się z facetem, który współdzieli opiekę nad dziećmi z byłą partnerką i ma z nią dobre kontakty. Na pewno wolałabym faceta, który blisko kumpluje się z byłymi partnerkami seksualnymi niż z takim, który kontaktu nie ma, a wypowiada się niepochlebnie czy wulgarnie. Cytat:
Mogli być ze sobą jak by chcieli, mieli mnóstwo okazji. Jak nie byli, to znaczy że nie chcieli, bo żadne z nich nic nie powiedziało - a już na pewno on nie chciał. Jak nie chciał z nią związku jak był wolny, to czemu miałby mieć jakieś ciągoty jak jest zakochany, w związku, z Tobą? Nawet jakby tak było, że coś poczuła i mu nie powiedziała, to że tak brzydko nazwę jej problem - jak nie chciała spróbować jak był czas ku temu, to ani on teraz, ani tym bardziej Ty nie macie już nic do tego. Czujesz się kochana? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
BAN stały
|
Cytat:
Tzn. tak jak tu - że abstrahując od aktualnej sytuacji i tego, że jesteś z nim szczęśliwa - zwyczajnie źle się czujesz kiedy musisz zażywać z nią tak bliskich kontaktów? Akceptacja dla innych poglądów - bardzo ładnie, ale jak te inne poglądy ma partner, to małe szanse, że wszystko pójdzie gładko i nie pojawią się sytuacje takie jak ta. Masz dwie opcje - albo próbujesz zaakceptować sytuację (próbowałaś, nie udało się), albo tłumaczysz co jest źle i próbujesz ją zmienić - bądź to ograniczając swoje kontakty z nią, albo jego ze znajomymi (obie opcje mogą się w pewnym momencie obrócić przeciwko Tobie, większe szanse, że ta druga). To że Ty sobie siedzisz cicho i cierpisz to też żadne rozwiązanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Ale ja nie siedzę cicho, mówiłam mu o tym nie raz. Wie jaka jest sytuacja, nie kontaktuje się z nią, wszelkie rozmowy na spotkaniach z jej inicjatywy praktycznie urywa po kilku zdaniach. Ignorowanie zaproszeń jego znajomych, bo nie lubię jakiejś laski raczej nie jest w porządku, tym bardziej, jeśli myślimy o sobie z chłopakiem poważnie. Tylko że nie ma innego sposobu na ograniczenie z nią spotkań, skoro przychodzi właściwie na każde wyjście.
Zresztą ok, powiedzmy że od dzisiaj ja nie przychodzę, i co dalej? Na zabronię mu samotnego wychodzenia do znajomych, ale dosyć niekomfortowa będzie świadomość, że ona tam też wtedy jest i nie mogę (chociaż wcale nie mówię, że bez tego będą zdrady i dzikie seksy rodem z "Mody na sukces") niejako "mieć ręki na pulsie", widzieć że ona nic nie kombinuje itp. Kurde no, ufam mu, ale jej kompletnie nie, a nie życzę sobie, żeby teraz próbowała mi się kleić do faceta. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Zaczynasz już projektować ![]() ![]() Będzie ci ciężko poradzić sobie z tą sytuacją, bo utrwaliła się ona w twojej wyobraźni, wyobrażasz sobie jak ją dotykał, jak ją całował itp., Nie masz wiedzy na temat tego, czy to było szybkie bzykanko, czy namiętny kilkugodzinny seks. Nie masz wiedzy na temat tego, czy ją przytulał, czy się całowali etc. A tam, gdzie jest tajemnica, wyobraźnia zaczyna pracować. Będziesz się coraz bardziej nakręcała. Na razie jesteś zła na nią, później przeniesiesz negatywne emocje na faceta. Nie można rozliczać partnera z przeszłości, jeżeli nie zrobił nic złego. Ale można nie chcieć być z kimś, jeżeli przejście do porządku nad pewnymi aspektami przeszłości partnera jest dla nas zbyt trudne lub wręcz niemożliwe. Albo się uspokoisz, albo zje cię to od środka, albo się rozstaniecie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Dla mnie takie relacje są kosmosem. To znaczy sypianie z kimś bez uczucia. Trochę to brzmi, jakby potraktował tamtą dziewczynę, jak taką ścierę, co sobie jej użył, a jak znalazł kogoś, z kim mu się bardziej opłaca (ciebie), to odłożył ją na półkę. Dla mnie to tak wygląda. Nie potrafiłabym zaufać osobie, która do tego stopnia patrzy na własne korzyści i na swoje zaspokojenie, że musi utrzymywać kontakty seksualne z kimś, kogo nie kocha. I nie czułabym się, jak to opisujesz: "kochana". Masa osób tak na to patrzy, więc nie jestem wyjątkiem. Ty może masz inne odczucia od moich, ale także nie jesteś wyjątkiem. Dziwnie bym się czuła w towarzystwie takiej dziewczyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
A czy te byłe też musisz widywać? Ogólnie odnoszę wrażenie, że czujesz się w jakiś sposób gorsza od tej dziewczyny. Przecież z nią miał układ TYLKO DLA SEKSU a z Tobą NIE TYLKO DLA SEKSU, nie jesteś w tej sytuacji od niej na gorszej pozycji ani nie bałabym się, że sytuacja się powtórzy bo nic ich nie łączyło i Twój Tż szukał czegoś poważniejszego skoro jesteście razem w związku.
Nie masz obowiązku się przyjaźnić ani spotykać z kimś na siłę i nie jesteś weredną zołzą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Myślę, że to malo prawdopodobne, zeby ta dziewczyna coś do niego czuła, bo chyba musiałaby być masochistka przychodzac na imprezy, gdzie jesteś ty i on. Ja bym takiej sytuacji unikała jak ognia, bo wiem, jak by mnie bolało patrzenie na kogoś, w kim jestem zakochana, z inną. Także patrząc ze swojej perspektywy, będąc na twoim miejscu, czyli po drugiej stronie barykady, raczej albo o nic bym tej dziewczyny nie podejrzewała, albo jej wspolczula. Na pewno nie byłabym zazdrosna, bo uwierz, nie ma o co... A już tak ogólnie to uważam, że takimi informacjami nie powinno się dzielić z partnerem. Ja bym swojego chłopaka (o ile kiedyś będę go miala) na pewno nie informowala radośnie "a wiesz, bo z tym to kiedyś sypialam, wiesz, to ten kolega kolegi, o tu masz jego profil na fejsie ") - po co ? ![]() Edytowane przez 201712242137 Czas edycji: 2016-11-30 o 04:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sytuacja kijowa, bo o ile autorko nie musisz się z nią lubić, rozmawiać i być jej funfelą to jej unikanie nie wyjdzie na dobre, a spotykanie też jest średnie ;/
![]() |
![]() |
#23 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
dlaczego według ciebie ktoś miał ją o tym poinformować?
ja nigdy nie rozmawiam z partnerami moich znajomych na temat zycia seksualnego moich znajomych |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
No dokładnie. Powody znielubienia danej osoby, czy niechęć do widywania danej osoby - jedni zrozumieją, inni nie. Ale już się stało i się raczej nie zmieni, więc po co chodzić na spotkania? Żeby pilnować faceta? Ograniczyłabym wyjścia, gdyby czyjaś obecność (nieważne, że to nie wina tej osoby, nielubienie nie musi być sprawiedliwe) miała mi aż tak psuć krew.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Dla mnie to w ogóle chore,seks bez uczuć/miłość,ale jednak oni się kumplują,więc może wcale nie byli tak obojętni skoro uprawiali seks? Kto ich tam wie, prawdy pewnie i tak chłopak nie powie ;p
Współczuję i Cie rozumiem. Też byłabym zła,jeszcze jakby nie utrzymywali ze sobą kontaktu...
![]() |
#27 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() * Prawie, wiadomo - są wyjątki. Ale takim "seks nic nie znaczył" i tak nie ma się co tłumaczyć jeżeli np. zdradziło się partnera. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-11-30 o 12:39 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;68102971]dlaczego według ciebie ktoś miał ją o tym poinformować?
ja nigdy nie rozmawiam z partnerami moich znajomych na temat zycia seksualnego moich znajomych[/QUOTE] A pomyślałaś kiedyś, że skoro Ty nie rozmawiałaś, to niekoniecznie pozostałe jakieś 7 mld ludzi na świecie musi mieć tak samo? Było napisane, że znajomi wiedzieli, że oni ze sobą sypiali. To mogło wyjść zawsze. Niekoniecznie wprost ,,Słuchaj Kaśka, a Ty wiesz, że ten Twój to sypiał z X?", tylko w nawet takiej zwykłej rozmowie, w aluzjach, przez przypadek. Dla mnie to też byłoby nie do zaakceptowania. Nie twierdzę, że to coś złego, natomiast tak jak Doris napisała, nie wierzę, że to było bez uczucia. Czyli że jak, zdjęli ubrania, on tylko włożył, wyjął i koniec? No nie sądzę, że to tak wyglądało. Oczywiście lepiej już nie dopytywać, ale myślę, że własnie ta niepewność może być najgorsza. No i to, że się widujecie - co tydzień lub dwa to dla mnie jest mega często. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Dla mnie również. Niektóre spotkania bym jednak odpuściła w takiej sytuacji. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:30.