|
Notka |
|
Auto Marianna Lubisz auta i motocykle? Fascynuje cię motoryzacja? Dołącz do forum Auto Marianna, podziel się swoją pasją i wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
nieważne prawo jazdy a badania
Hej może ktoś z was się orientuje proszę o pomoc.
Otoz, piec lat temu odbylam kurs nie zdalam pare razy, ale postanowilam wrocic do tego. Jest tylko problem mialam badania wlasnie na 5 lat, bo mam wade wzroku. ich termin wlasnie mija, wiec gdzie mam sie najpierw zglosic zebym mogla potem przystapic do egzaminu? Przperaszam blad w tytule powinno byc niewazne badania a prawo jazdy, wybaczice |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: nieważne prawo jazdy a badania
Nie mozesz zrobic tak po prostu badan. Zmienily sie przepisy i musisz wyrobic Profil Kandydata na Kierowce.
Zajrzyj do watku "Egzamin na prawo jazdy" na podforum Automarianna, tam w 1 poscie sa wypisane wszystkie wazne informacje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
mam juz ten profil, itd. bo odzwiezylam to pare mies temu, pozostaje tylko kwestia badan
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
U mnie w miescie w jednej z przychotni robią badania dla kandydatów na kierowców, poszukaj też u siebie. Do tego szkoła, w której chodziłam na kurs miała juz podpisaną umowę z jedną lekarką i ona te badania przeprowadzała. Zawsze możesz przedzwonić, do którejś z szkół, które prowadzą kursy i zapytać, czy nie mają kontaktu, do lekarza, który przeprowadza takie badania.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Lekarz medycyny pracy, który może kazać Ci jeszcze zrobić badania okulistyczne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Konto usunięte
|
Musisz zrobić badania u lekarza, który ma uprawnienia do badań kierowców. Obecnie taka "przyjemność" kosztuje zgodnie z ustawą 200 zł. Potem musisz te orzeczenie lekarskie dostarczyć do urzędu, gdzie masz założony profil kandydata na kierowcę. Urzędnik musi wprowadzić do systemu komputerowego, że masz aktualne badanie. Potem bierzesz ze sobą ten swój numer PKK i z nim zapisujesz się na egzamin.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Idź do instruktora on ci wszystko powie bo teraz to badania od razu w szkołach się robi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:41.