Dobry moment na wyznanie "podobasz mi się" - no właśnie kiedy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-12, 01:00   #1
mrrrruuu
Przyczajenie

Dobry moment na wyznanie "podobasz mi się" - no właśnie kiedy?

Zacznę może od tego, że nigdy nie miałam chłopaka. Jak na razie uważam, że jestem w takim wieku, że nie ma jeszcze powodu do dramatyzowania. Ale i tak czasem zastanawiam się, czy nie popełniam czasem błędów, które odwlekają stworzenie pierwszego związku w czasie. Jedną z takich spraw która budzi moje wątpliwości jest moment na wyznanie osobie, która mi się podoba swoich uczuć. Jestem z natury osobą dość nieśmiałą. Ciężko jest mi wyobrazić sobie sytuację, że wyznaję tak ni z gruszki ni z pietruszki koledze, który mi się podoba i z którym nic ponad koleżeńskie relacje mnie nie łączy, że czuję do niego coś więcej. Zawsze uważałam, że będę w stanie zrobić to dopiero wtedy, gdy będę mieć poczucie, że druga strona też może czuć coś do mnie. Tylko jak na razie wychodziło z tego tyle, że faceci którzy mi się podobali nigdy nie dowiadywali się o tym, a nasza znajomość albo rozpadała się z czasem, albo nadal pozostawała tylko koleżeńska. Stąd też moje pytanie - w którym momencie wam najczęściej zdarzało się wyznawać swoje uczucia osobie, która wam się podobała? Czy miałyście wtedy poczucie, że ona też może coś do was czuć czy po prostu wychodziłyście z założenia "będzie co ma być"?
mrrrruuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 01:14   #2
201605300922
Konto usunięte

Dot.: Dobry moment na wyznanie "podobasz mi się" - no właśnie kiedy?

Cytat:
Napisane przez mrrrruuu Pokaż wiadomość
Zacznę może od tego, że nigdy nie miałam chłopaka. Jak na razie uważam, że jestem w takim wieku, że nie ma jeszcze powodu do dramatyzowania. Ale i tak czasem zastanawiam się, czy nie popełniam czasem błędów, które odwlekają stworzenie pierwszego związku w czasie. Jedną z takich spraw która budzi moje wątpliwości jest moment na wyznanie osobie, która mi się podoba swoich uczuć. Jestem z natury osobą dość nieśmiałą. Ciężko jest mi wyobrazić sobie sytuację, że wyznaję tak ni z gruszki ni z pietruszki koledze, który mi się podoba i z którym nic ponad koleżeńskie relacje mnie nie łączy, że czuję do niego coś więcej. Zawsze uważałam, że będę w stanie zrobić to dopiero wtedy, gdy będę mieć poczucie, że druga strona też może czuć coś do mnie. Tylko jak na razie wychodziło z tego tyle, że faceci którzy mi się podobali nigdy nie dowiadywali się o tym, a nasza znajomość albo rozpadała się z czasem, albo nadal pozostawała tylko koleżeńska. Stąd też moje pytanie - w którym momencie wam najczęściej zdarzało się wyznawać swoje uczucia osobie, która wam się podobała? Czy miałyście wtedy poczucie, że ona też może coś do was czuć czy po prostu wychodziłyście z założenia "będzie co ma być"?
Nie wiem, ile masz lat, ale tak powyżej 16 roku życia zwykle wygląda to na zasadzie ,,ktoś mi się podoba -> dużo rozmawiamy, spotykamy się, mówimy sobie miłe rzeczy -> buziak -> nie trzeba mówić, że ktoś nam wpadł w oko" :P Ja takich wyznań, o których piszesz, nie czyniłam. Po prostu okazywałam zainteresowanie, chciałam rozmawiać, chciałam się widywać.
201605300922 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 06:12   #3
cranberry juice
ctrl alt delete

Cytat:
Napisane przez mrrrruuu Pokaż wiadomość
Ciężko jest mi wyobrazić sobie sytuację, że wyznaję tak ni z gruszki ni z pietruszki koledze, który mi się podoba i z którym nic ponad koleżeńskie relacje mnie nie łączy, że czuję do niego coś więcej.
Mnie też ciężko to sobie wyobrazic
Jak napisała wizażanka wyżej - zainteresowanie sie zwykle okazuje, a nie wyznaje
cranberry juice jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 12:45   #4
berenka
Zadomowienie

Najpierw sie spotkac, porozmawiac, jezeli wsio idzie w dobrym kierunku i z jego strony, to warto wyklarowac sytuacje wlasnie oznajmiajac,ze sie chlop podoba, wtedy sie dowiadujesz o wzajemnosci.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 13:02   #5
dziuba85
Zakorzenienie

Skojarzyło mi się - to wyznawanie, ot tak, że ktoś mi się podoba z reklamą zupek tzw. chińskich... Z taką blondynką, która podrywa barmana

"Tak, Podobasz mi się, nie tak bardzo, jak myślisz, tak masz zamówić taksówkę, tak - ja zapłacę, nie nie interesuje mnie sport, tak jedziemy do Ciebie, nie nie przeszkadza mi bałagan..."

Tak, to nie działa. Podobnie z tym, że utarło się - że trzeba pytać: Będziesz ze mną chodzić?Jak ludziom ze sobą jest dobrze, to po prostu się dzieje - naturalnie.

Córcia 21.04.2018 <3

dziuba85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 13:29   #6
using namespace std
BAN stały

IMHO ludzie to idioci. Każde inne zwierze bierze się do roboty. Tylko ludzie nie, bo koniecznie trzeba rozmawiać.
using namespace std jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 14:29   #7
mrrrruuu
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez nadis Pokaż wiadomość
nie wiem, ile masz lat
20
mrrrruuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 17:13   #8
berenka
Zadomowienie

Lepiej jezeli sie ma jasne sytuacje, bo pozniej wokol pelno "kwiotkow", ze ona mysli, ze sa "w zwiazku", a on ,ze ledwo sie "spotykaja od czasu do czasu, bo milo".
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-12, 17:45   #9
ruda_grazyna666
Raczkowanie

To się raczej czuje,niż wyznaje. Ale jeśli już jesteśmy w temacie,to myślę że takie rzeczy powinno się mówić na początku. Sama tak miałam,że chłopak powiedział mi wprost ,,podobasz mi się" i dał do zrozumienia,że nie chce,żeby to była zwyczajna znajomość. I zrobił to jakoś na początku,nie pamiętam dokładnie po ilu rozmowach,ale wiem że dosyć szybko.
ruda_grazyna666 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości