|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
WSZUiE kierunek Dietetyka - Poznań
Witam wszystkie studentki i nie tylko
![]() Zakładam nowy wątek o tym kierunku, bo jakiegoś konkretnego chyba jeszcze nie ma. Od października zaczynam studia na WSZUiE, na kierunku dietetyki na dziennych (zaocznych bodajże chyba nawet nie ma). Czy któś aktualnie studiuje dietetykę w Poznaniu? Któraś się wybiera w tym roku 2012/2013? Bardzo chętnie poznałabym nowe koleżanki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: WSZUiE kierunek Dietetyka - Poznań
Ja tam studiuję.
Zaocznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Hmm, a co dokładnie chciałabyś wiedzieć?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Jaki jest poziom, i czy ktoś kto maturę zdawał już 4 lata temu, a na dodatek z chemii jest totalna noga (jak ja..
![]() Generalnie warto się tam wybierać, zajęcia ciekawe? Wrześniowe kursy przygotowawcze - warto? Na którym jesteś roku i czy ewentualnie miałąbyś jakieś materiały (albo znasz kogoś) którymi możesz się podzielić/sprzedać? Trochę tego jest, ale bardzo by mi to pomogło Z góry dzięki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Ja maturę zdawałam 3 lata temu, zdawałam chemię rozszerzoną a przez te 3 lata tez z chemią miałam styczność, więc na egzamin z chemii ogólnej i organicznej podstawy miałam ale i tak 2 tygodnie rzetelnie wszystko powtarzałam.
Jestem dopiero na drugim roku więc teraz tak naprawdę zaczną mi się typowo zawodowe przedmioty bo n pierwszym roku był standard: matma/statystyka, chemia, angielski, genetyka, fizjologia, anatomia, psychologia, socjologia, nawet filozofia. Z przedmiotów typowych to chemia żywności, technologia żywności, mikrobiologia, podstawy zywienia, edukacja i żywienie człowieka. Dla mnie ciężko nie było, ale wiadomo, każdy postrzega to inaczej. Problem zawsze jest ze zjazdami, ale to chyba nie będzie Ciebie dotyczyć, więc to ominę. Zajęcia ciekawe, jeśli ktoś naprawdę lubi te w sumie medyczne tematy. Uwielbialam np wykłady z fizjologii i anatomii bo ciekawe slajdy, przykłady, ciekawostki. A usypiałam na chemii zywności czy podstawach dietetyki gdzie wykłądowca wszystko czytał z książki jednostajnym, cichym miarowym tonem, a że ma już z 80 lat to było naprawdę sennie. Fajne są różne wyjścia, np. do Mcdonalda czy do Browaru. Na kursach przygotowawczych nie byłam, bo nie były mi potrzebne, więc się nie wypowiem, zresztą nikt z mojego roku chyba nie był. A z materiałami to cóż, każdy sobie rzepkę skrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Dzięki martuska za odp
![]() Ta chemia mnie trochę martwi ![]() A o co chodzi z tymi zjazdami? Zobaczymy jak z finansami będzie i jest opcja, że się przeniosę na zaoczne, więc też możesz napisać co tam za kocioł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
witam
![]() równiez wybieram sie na dietetykę, i mam straszne watpliwości co do tej decyzji, i co do....chemii ![]() ![]() pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ze zjazdami jest tak, że są praktycznie co tydzień, jest zamieszanie z planem, często w piątek w nocy dowiadywaliśmy się o zmianie wykłądów, gros ludzi maila nie odebrało i np. niepotrzebnie przyjeżdżali bo np. ich grupa miała zajęcia odwołane.
No ale mam nadzieję, że w tym roku trochę to ogarną. Wątpliwości dot. chemii, jakiej? Ogólnej czy żywienia? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
zdecydowanie i jednej i drugiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
W porządku, to czekam na pytania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Prodziekan zmieni plan jeszcze ze 100 razy więc ja się do swojego za bardzo nie przywiązuję.
Zresztą może w tym roku wprowadzili coś nowego. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
idzie ktoś w przyszlym roku na te studia? chciałabym studiować dietetykę tylko nie wiem czy dostanę się z podstawową biologią :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja sie wybieram, na zaoczne zdawałam geografie na podstawie. Tylko ze to nie ma znaczenia bo na zaoczne nie patrzą na maturę. A wybierasz sie na dzienne?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a jaki tam jest poziom? Mnie by interesowała podyplomówka z dietetyki w trakcie robienia magistra (jeszcze nie jestem na 100% pewna) ale z doświadczenia i opowiadań wiem że na prywatnych jest jeszcze niższy poziom niż na państwowych, a już na państwowych w mojej opinii jest żenująco niski, więc nie wiem czy warto. I jaka cena? Bo u mnie na państwowej rok podyplomówki z dietetyki kosztuje 4 tys zł.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, potrzebuję w miarę świeżych opinii o tej dietetyce, bo chcę się wybrać!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:33.