|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Konto usunięte
|
![]() co utrwalić na kasecie?
mimo że jestem już PO
![]() ![]() A oto co mi się przypomniało: Poczas wizyty u kamerzysty, pan pokazywał nam swoje nagrania- tak dla przykładu jak on to robi... , pokazał nam jedno ze świeższych nagrań gdzie panna mloda zażyczyła sobie jego obecności od samego początku ubierania się do ślubu. Kiedy zaczął się film nam otworzyły się szeroko buzie ![]() ![]() Czy wy tez takie "kawałki" utrwalacie? My się z nim umowiliśmy ze bedzie nagrywał nas juz ubranych , u mnie przypięcie welonu, u męża zakładnie marynarki, ale w efekcie jak kamerzyta przyjechał to bylismy juz gotowi ze wszystkim i nie chciało nam sie rozbierać i robic pokazówki/sztuczności dla kamerowania. Zniesmaczona tym filmem nie chciałam nawet zdjęć na sesji z podwiązką, mimo że ją miałam, to zachowałam to dla siebie jako "ukryty talizman ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: co utrwalić na kasecie?
Calkowicie sie z Toba zgadzam Elu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A ten pomysl na wstęp do nocy poślubnej, o którym napisałas może być całkiem fajny... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Ja się zastanawiam, czy nie sfilmować tylko samej ceremonii w kościele, bo tak naprawdę to to jest dla mnie najwazniejsze, no i najbardziej uroczyste, a oglądanie tego, jak ktoś je czy pije już niekoniecznie
![]() Natomiast kwestię uwiecznienia ubierania się Młodych zostawiłabym fotografowi i to dobremu, bo widziałam już takie piękne "niedopowiedziane" zdjęcia, które są przepiękną pamiątką i różnią się zdecydowanie od wypinania pewnej częsci ciała do kamery.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
A my będziemy bez kamery.... Nie cierpie jej - mamy byc "gwoździem programu" i kamerzysta będzie ciągle wokół nas - więc nie będzie jej wcale. Zamówiwiliśmy sesje w kościele i w plenerze u zawodowego fotogrfa a w reszte zdjęc pozostawiam siostrze i reszcie rodzinki a niech szaleją (jak japońscy turyśi
![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A to historia!!! Odważna ta panna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Elu popieram !!! u nas było dopiero od poprawy makijażu ... zero podwiązek ( zostawiłam na noc pośłubną
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
my tez nie chcemy kamerzysty, jakos te filmy ze slubu do mnie nie przemawiaja... potem leza tylko i sie kurza...
bedziemy miec tylko fotografa, ale nie chce zeby robil zdjecia z przygotowan do slubu. znam siebie i wiem, ze jestem nerwowa, jak ktos nade mna stoi gdy sie gdzies szykuje, a w dzien slubu dawka zdenerwowania bedzie po stokroc wieksza... ![]() a co do opisanej przez ele sytuacji, moge tylko napisac tyle, co poprzedniczki: skoro sprawia jej przyjemnosc pokazywania wszystkim tylka, to niech to robi... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
"bedziemy miec tylko fotografa, ale nie chce zeby robil zdjecia z przygotowan do slubu. znam siebie i wiem, ze jestem nerwowa, jak ktos nade mna stoi gdy sie gdzies szykuje, a w dzien slubu dawka zdenerwowania bedzie po stokroc wieksza...
![]() U mnie fotograf dopiero na wyjściu z domu sie włączy "do akcji" A w trakcie ubierania zdjęcia będzie pstrykać sis i to będą zdjęcia tylko dla mnie. Siostra ojca zdziwiona że nie będzie kamery zaproponowała swoją tylko na nasz 1 tanieć a później obiecała że schowa... na tyle to można się zgodzić - domowa mała kamerka w jednaj chwili i na tym koniec ![]()
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Zastrzegłam sobie wstawki typu pędzące samochody, balony itp..., coś tam się jednak pojawiło, ale znajomi mówią że w takiej wersji i ilości jest to do przyjecia.... dla mnie mogłoby wcale tego nie być... Ale co tam.... jest to jakaś pamiątka i dla nas i dla potomnych ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Rozbieranie się przed kamera to rzeczywiście przesada, szczególnie jeśli to pamiatka slubu!!!! Niektórzy to maja pomysły
![]() U nas oczywiście będzie kamera, kamerzysta bedzie nakręcał tzw. "przygotowania" ale bez przesadytzn. bez rozbierania sie czy ubierania od golasa .....hihihi
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
No faktycznie odważna ta panna, która wypina pupę w stringach do kamery
![]() My kamerę oczywiście chcemy mieć - zawsze to miła pamiątka i wspomnienie po latach, ale raczej nagrywać będziemy standardowo. Na początek pewnie polecą zdjęcia z dzieciństwa, potem przybycie pana młodego do domu panny młodej, wykupiny, podróż do kościoła, ślubowanie no i zabawa. Nad zakończeniem kasety jeszcze myślimy... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
My mamy nagrany film ze slubu i wesela to super pamiątka ale pod warunkiem że ktoś to dobrze sfilmuje, zmontuje i doda odpowiednią muzyke. Nasz kamerzysta przyjechał do mnie wcześniej w trakcie ubierania wchodził do pokoju w odpowiednich momentach i mam nagrane jak ubieram rekawiczki, swiadkowa wiąże mi gorset, mama wpina welon, ja jak sie maluje czy dzwonie z komurki na koniec krece się w sukience i ciesze jak mała dziewczynka gdy mama ubrała ją na jej pierwszy bal a to wszystko do "Jestem kobieta" Edyty Górniak. Nie ma w tym filmie żadnych baloników, obrączek czy latających gołąbków. Duzo jest zmontowanych filmików-teledysków do tego muzyka i to taka jaką sami chcielismy. Miłą niespodzianką były nagrane dla nas zyczenia gości i naszych rodziców, czy porady naszych znajomych. Kamerzysty prawie wogóle nie zuważaliśmy, on jak filmował to jakby tańczył wśród gosci. A i ważna rzecz wszelkie "wpadki" powycinał. Nawet nam nie dał orginalnie nagranego materiału bo stwierdził że nie mam po co . Ale nie powiem prawie 4 lata temu kosztowało nas to 850zł. Ale warto było
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:41.