Odchudzanie Białystok - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-10, 14:46   #1
asiunia_354
Przyczajenie

Odchudzanie Białystok

Czy mogłby ktoś doradzić jeśli chodzi o odchudzanie? Mam 23 lata i ponad sto kg wagi przy średnim wzroście. Od dłuższego czasu korzystam z pomocy dietetyka i uczęszczam na siłownię. Mój lekarz nie uwaza ze mam nadciśnienie pomimo iż przy kazdej wizycie u dietetyka i kazdego innego lekarza zaznaczano iz mam zbyt wysokie cisnienie. Nie choruję na żadną z chorób jednaK mam dość wysoki cholesterol trochę zmniejszył siė dzieki diecie jednak nadal jest wysoki. Czy jest na mnie jakaś rada? Dodam iż miałam operację na nogę i nie każda sprawność fizyczna jest dla mnie wlasciwa. Czy kwalifikuję się na wspomaganie operacją bariatryczną? I czy takie zabiegi są u nas w Białymstoku wykonywane na nfz? Proszę o pomoc.
asiunia_354 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-10, 20:11   #2
MyaMK
BAN stały

Dot.: Odchudzanie Białystok

Szczerze to nie znam niestety zasad i warunków kwalifikujących do zabiegu, ale załamuje mnie że masz dietetyka i on niepomógł ? Dostałaś dietę i nie trzymasz się jej ? Ogólnie dietetyk powinien wiedziec najlepiej jak Ci pomóc w dalszej częsci jesli on zawiódł. Wiem że w Białymstoku jest Centrum odchudzania Cambridge. Mają tam lekarzy, więc może zaryzykuj i pójdź do nich po pomoc. Ich dieta nazywana jest dietą ostatniej szansy, więc dobrze sprawdzić.
MyaMK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-13, 14:22   #3
Corneli
Przyczajenie

od jak dawna starasz się schudnąć? może daj sobie jeszcze czas i spróbuj zrzucić kilogramy dietą. nie musisz godzinami pocić się na siłowni ani głodować, żeby schudnąć. ingerencja w ciało jak operacja to powinna być ostateczność. a przy wysokim ciśnieniu wątpie, żeby było to dla Ciebie dobre rozwiązanie.
Corneli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-13, 17:07   #4
psychotique
Przyczajenie

asiunia w Białymstoku przeprowadzają takie operacje w szpitalu uniwersyteckim, jak jest b.duza otyłość + choroby które są z nią związane wtedy chyba na NFZ z tego co napisałaś to raczej nie kwalifikujesz się do operacji bariatrycznej. Jesteś jeszcze młoda, uwierz mi że ze 100 kg da się schudnąć. Wejdź na forum jestemfit tam są dziewczyny z podobną albo większą otyłością one Ci pomogą bo naprawdę, niektóre cudów tam dokonały. Nie załamuj się i nie poddawaj, taki proces będzie trwał kila miesięcy, rok może trochę dłużej ale osiągniesz swój cel, który dzięki pracy i nowym nawykom utrzymasz przez lata Wierze w Ciebie
A powiedz mi jeszcze gdzie do dietetyka chodzisz?
psychotique jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-15, 21:13   #5
asiunia_354
Przyczajenie

Trwa to już 9 miesięcy z samą dietą ćwiczenia początkowo były lekkie ze względu na przebytą przeze mnie kontuzję w tym czasie udało mi się schudnąć niewiele ponad 10 kg.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:10 ----------

Korzystam z porad dietetyka w klinice diabetologicznej na Zamenhoffa u państwa Arciszewskich. Nie stać mnie na prywatne wizyty bo wiadomo sama dieta zdrowe produkty trochę kosztują. A do tego siłownia. Nie zarabiam kokosów do tego studiuję zaocznie więc trochę idzie
asiunia_354 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości