|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Ciaza pozamaciczna - czy na pewno?
Witam
Proszę Was o poradę, ponieważ przejrzałam juz chyba wszystkie wątki odnośnie ciąży pozamacicznej jednak jestem w rozsypce. 22 stycznia dostałam planowo okres (wszystko tak jak zawsze, skurcze miesiączkowe, ilość krwi taka jak zawsze). Od ok. 17 lutego zaczęłam mieć plamienia krwią (czysta krew bez skrzepow o normalnym zapachu) rano robiło mi się kilka plamek krwi na wkładce a w ciągu dnia zauważyłam k58 764 01 61 rew jedynie po toalecie na papierze toaletowy, sytuacja ta utrzymuje się do dnia dzisiejszego. Dziś rano wykonałam test ciążowy który pokazał 2 wyraźne kreski. Udałam się do ginekologa, gdzie pani doktor stwierdziła że w macicy nic nie widzi a w jajowodzie jest jakby ta ciaza w wielkości 12 mm ( zarodek?) i ze jest to ciaza pozamaciczna. Zrobiłam natychmiast betę, jej wynik to ok 7500. W poniedziałek idę do szpitala. Czy przy takich wynikach ciaza pozamaciczna jest pewna? Czy według Was możliwa jest tu jakaś pomyłka, warto skonsultować się jeszcze z innym ginekologiem? Dodam że oprócz krwawienia nie mam żadnych innych niepokojących objawów. Pozdrawiam serdecznie Edytowane przez Tinkerbell_ Czas edycji: 2016-02-13 o 19:38 |
|
|
|
|
#2 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ciaza pozamaciczna - czy na pewno?
Konsultuj. Przede wszystkim aby taka beta była to ciąża musi być sprzed styczniowego okresu, bo od stycznia raptem trzy tygodnie minęły. Poza tym to może być krwiak, miałam na początku ciąży przy młodszej córce. Ja bym jutro lapala kogoś.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli krwiak to powinien być widoczny na usg, chyba że on sam zasłania obraz. Na pewno skonsultuj (moim zdaniem nie podając wcześniej diagnozy poprzedniego lekarza)
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Ale moment - jak od 17 lutego, skoro dzisiaj jest dopiero 13?
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Przepraszam za błąd. Oczywiście od 7 lutego nie 17 lutego.
Dziękuję za odpowiedzi, będę jeszcze konsultować mój stan i innym ginekologiem. Niestety teraz mieszkam 500 km od swojego miasta i poszła na wizytę do pierwszego lekarza który zgodził mnie tu przyjąć biorąc pod uwagę ze była sobota a nie jest to duże miasto. |
|
|
|
|
#6 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:55.