|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Do trzech razy sztuka ?
W związku jestem strasznie czepliwa, jak to ON określa z "byle" powodu potrafię sie obrazić, chociaż dla mnie to nigdy nie jest "byle" powód. Tłumaczę sobie swoje zachowanie, że mam do tego prawo, otóż... Spotykałam się z tym chłopakiem z kilka miesiecy, po czym on bez słowa mnie zostawił, chciałam to obgadac, uważałam że mi się należą jakieś wyjaśnienia więc zadzwoniłam do niego, on jednak stweirdził, że nic się nie stało, więc wkurzona sama za niego powiedziałam ze to koniec. Po jakimś czasie napisał, odezwał się, że chce jednak wrócić, popełnił błąd. Było mu ze mną dobrze, chce pogadać. Zaprosił mnie do siebie i dobrodusznie zaproponował że zrobi dla mnie obiad, lecz jeszcze przed tym spotkaniem wyciągnęłam z niego, że zostawił mnie dla swojej byłej. Po prostu do niego napisała, więc zerwał ze mną kontakty bez żadnego wytłumaczenia, nawet jak ja do niego dzwoniłam to się nie przyznał. Czułam się oszukana, ale po wielu namowach wróciłam do niego, zdawało mi sie, że się stara, wyznał mi później na jednym z wyjazdów, że mnie kocha. Po kilku miesiącach odkryłam, że na fejsbuku od kiedy tylko się znamy "zaczepiał" nieznajome dziewczyny, było w zabójczych liczbach, w jeden miesiąc potrafił "zaczepić" z 40 obcych dziewczyn. Odkryłam też do nich pisał, całkiem nieznajomych. Wkurrzyłam się, to było przegięcie, cios prosto w serce. Uznał że to dla niego nic nie znaczy, obiecał że nigdy więcej tego nie zrobi. Mieliśmy kryzys, ja go nie chciałam już, on w ramach wynagrodzenia podał mi swoje hasła, bym mogla sobie patrzyć że naprawdę niekogo już nie zaczepia. Po pewbym czasie zmienił hasło, to byl wyraźny znak, że jednak kogoś poznał. Znowu stwierdził że nic się nie dzieje, ale mysli, ze po prostu mnie nie kocha, nie zalezy mu na mnie. Wrocil po kilku miesiącach z kwiatami. Znowu mu wybaczyłam, chociaz znowu sie przyznał, że poznał kogoś. Jednak wyjaśnił że nie był z nią długo bo tęsknił za mną, to były jego "romantyczne" wyjaśnienia. Jestesmy teraz juz kilka miesięcy po tym wszystkim, co jakiś czas przyznaje że przeglądam mu to konto. Wręcz go szpieguje jak tylko mogę. Czy to fair z mojej strony ? Boję się że znowu mnie wystawi do wiatru. Szczerze mówiąc sama się nakręcam, wkurzam sie skrycie jak zobaczę, że przeglądał profil jakiejś dziewczyny. Podświadomie czuję ze mozę pisac do innych, a potem to skasować by do mnie nie dotarlo. CIągle mi mówi że mnie kocha, ale nie wiem czy mu wierzyć, jak mam mu wierzyc po tym wszystkim... Może gdybym miała więcej wiary w siebie, nie przezywałabym tak tego mocno. Czuję się zagrożona za każdym razem, kiedy on ma stycznośc z ładną dziewczyną. To mnie zżera od środka, psuje nastrój w związku. Nie ufam mu. Myslę sobie, że zasłużył sobie na takie zachowanie, obrażanie, ale tak naprawdę nie chodzi tu o niego, tylko o mnie. Ja nie chcę się tak czuć, chcę korzystać z życia, a nie obawać się że w nowej pracy kogos znowu pozna. Czy jest jakis złoty środek ? Myślę, że go kocham, mimo tych wszystkich złych wydarzeń, to z nim jest mi najlepiej. Sama juz nie wiem co mam robić. Momentami myślę sobie koniec tego, może zasługuję na kogoś lepszego, który mnie nie zrani w ten sposób, któremu zaufam w pełni, ale zaraz potem myślę, że to uciekanie od problemu. Czy ja powinnam najpierw popracować nad sobą ? Myślicie, że to może być problemem? Brak wiary w siebie ? Przepraszam za długi tekst, ale to i tak jest kropla w morzu, które jest w mojej głowie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Do trzech razy sztuka ?
Nie ma sensu. Jemu nie zależy na Tobie, rozumiem uczucia , ale on przy każdej okazji olewa Cię i szuka kontaktu z innymi dziewczynami.
Związek w dużej mierze opiera się na zaufaniu. Tu tego nie ma, nie możesz żyć w strachu, czy on może przypadkiem nie bałamuci teraz innej laski. Kopnij go w dupę raz na zawsze i zajmij się sobą. Może banalne słowa, ale skup się na swoich pasjach i realizuj marzenia ! ![]() Każda kobieta zasługuje na mężczyznę przy któym będzie czuła się bezpiecznie i będzie po prostu szczęśliwa ! I ty też takiego znajdziesz ! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Kolejny wątek będzie "do 6 razy sztuka". Bo tu się nic nie zmieni. Facet jest beznadziejny, z g... kwiatka nie ulepisz. Czas przejrzeć na oczy, po prostu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, miałyście rację, ludzie się jednak nie zmieniają
![]() Zakończyłam ten związek raz na zawsze... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
she-wolf
|
No normalnie mój ex z opisu, pięknie opisane to, co wyrabiał i to co mi robił
![]() ![]() ![]() Boli, będzie bolało. Mi zajęło dobrych parę miesięcy, aby odcierpieć i sobie to poukładać w głowie. Spadła mi samoocena, nie miałam ochoty wstawać z łóżka. Ale w końcu to mija. Dzisiaj jestem ładniejsza (wzięłam się za siebie, zaczęłam inwestować zarówno intelektualnie, jak i pod względem wyglądu), pewniejsza siebie, mądrzejsza o te doświadczenia... szczęśliwa. W życiu już nie pozwolę tak się traktować. A jak tylko go spotkam uśmiechnę się, a jemu się jeszcze źle zrobi, że stracił takiego kogoś jak ja ![]() Dobrze zrobiłaś. Trzymaj się ciepło! ![]() ---------- Dopisano o 23:37 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ---------- Cytat:
Koleś równo Cię okłamuje i manipuluje Tobą tak, byś to Ty się czuła winna a misiu kryształowy...
![]() Edytowane przez faeria Czas edycji: 2016-02-15 o 22:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Bawisz się w to dalej chociaż w głębi sama doskonale wiesz, że przy pierwszej lepszej poznanego lasce on o Tobie zapomni. Czujesz, że on Cię nie kocha i stąd masz te swoje loty z zazdrością. Przerabiałam podobny przypadek i wiesz co? Takie mendy się nie zmieniają i nie warto się z nimi cackac. Koniec końców jeszcze odwróci kota ogonem i za wszystkie numery obwiniać Ciebie lub zacznie narzekać jaki to on jest kontrolowany a Ty psychiczna, etc.
![]() |
![]() |
#8 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Boże, ja też. Zerwałam z nim na początku stycznia i czasem jeszcze przychodziło mi do głowy, że to może moja wina. Dziewczyny, nie dajcie sobie tego wmówić. Dupek to po prostu dupek, ot co ;-)
Edytowane przez tychatycha Czas edycji: 2016-02-16 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Dziękuuję Wam z całego serduszka, nawet nie wiecie jak mi pomagacie w przetrwaniu tych chwil. Cieszę się, że skończyłyście ze swoimi "manipulatorami", wierzę, że czeka na nas ktoś, komu w pełni będziemy mogły zaufać
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Miałam to samo! A ja przez te kilka lat wierna jemu jak pies
![]() ![]() Edytowane przez bzia Czas edycji: 2016-02-16 o 23:24 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() Też mi wiecznie wmawiał, że go kontroluję, że trzymam jak psa na smyczy... okłamywał, manipulował, zdradzał - i tak obracał kota ogonem, że to ja wiecznie przepraszałam i czułam się winna. Straszne to było. Już nigdy więcej! Wiem, u mnie to trwało krócej, ale uwierz, że to przejdzie, że za niedługo będziesz myśleć jak ja ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Najgorzej, że ja trochę jestem pies ogrodnika - jak wiem, że on sam jest to ok, znoszę to, ale jak pomyślę, że on z kimś to się wściekam od razu :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
she-wolf
|
Cytat:
Nie warto, nie daj się. Dobrze zrobiłaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, ja prdle!!!
Jedna rzecz , z ktorej musicie sobie zdac sprawe, brzmi tak : Tak, faceci byli do dupy,ale same sobie ich wybralyscie, wiec wina lezy po obu stronach. Na tym sie trzeba skupic, abyscie zaczely madrze wybierac i w koncu byc szczesliwe. W mysl przyslowia: fool me once shame on you fool me twice shame on me. Facet zrobil Wam krzywde raz, swina itd, ok, a Wy co? Zamiast wyciagnać wnioski, to w to samo g.. brnelyscie. (bo milosc slepa? nie, to tak nie dziala, to jest usprawiedliwianie sie). I o ile w pierwszym przypadku, to on was skrzywdzil, o tyle w drugim (kiedy pozwolilyscie takim dupkom, ktorzy Was nie uszanowali, wrocic), to same siebnie skrzywdzilyscie. Doskonale wiedzialyscie z kim macie doczynienia, wiec cierpialyscie na wlasne zyczenie. W zyciu nie wraca sie do goscia, ktory dla innej laski Was olewa tak totalnie,ze naet nei ma szacunku na tyle,aby sie rozstac jak czlowiek. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
she-wolf
|
Cytat:
![]() Pozdrawiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ma tego zlego, co by na dobre nie wyszlo. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Wszystkie macie rację, cierpiałyśmy z własnej winy. Gdyby nie pewien fakt, to z pewnością jakaś cząstka mnie gdzieś w głębi chciałaby nadal powrotu. Ale to czego się dowiedziałam przerosło moje najśmielsze oczekiwania. Powiedziałam mu, że to koniec, on mi pisał, że nie wie jak sobie beze mnie poradzi, że mnie kocha jak nikogo przedtem, że nie ma ochoty z nikim innym się jak na razie spotykać, a co najlepsze że jeżeli kiedykolwiek będę chciała wrócić moge powiedziec jedno słowo i będzie jak dawniej, nawet jeśli będzie kogoś miał. Tak więc te słowa dały mi do myślenia, że może kiedyś jeszcze na siebie wpadniemy, moze jestesmy sobie przeznaczeni, ale jak na razie musi dostac nauczkę i nie wrócę tak szybko. Dwa dni po tym przespał się z inną, ale myślał, że nikt o tym nie wie, że się nie wyda. Jednak się wydało i do mnie to dotarło. Napisałam mu, że wiem o tym i że jest gówniarzem że mówi jedno a robi drugie, a ten mi z tekstem "miłość to jedno, a potrzeby drugie". Aha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Grunt,ze przejrzalas na oczy , ale: nawet jeśli będzie kogoś miał - juz po uslyszeniu tego, powinna sie zapalic czerwona lampka, bo oznacza,ze koles nie uszanuje zadnej kobiety (a Ty tez kobieta, prawda?), skoro jakąkolwiek potrafi potraktowac bez krzty szacunku. ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:29 ---------- Cytat:
Edytowane przez berenka Czas edycji: 2016-02-18 o 20:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
BAN stały
|
Ofiara szuka kata.
On Ci zadaje rany, a Ty zamiast wyciągnąć nóż pakujesz go głębiej i liczysz, że przestanie boleć. Ta historia powinna była się zakończyć od razu gdy przestał się odzywać - ja już nauczyłem się w życiu co to znaczy. Nikt, komu na nas zależy nie wytnie takiego numeru. Skoro to zrobił = nie zależy mu (w tym wypadku nie zależało bo wrócił do byłej, a skoro wrócił do niej to zgadnij ile Ty dla niego znaczyłaś). Bez urazy, ale ta historia to Twoja wina w dobrych 70-80%. Albo inaczej: naiwności pomieszanej z głupotą, bo nie da się inaczej nazwać Twojego zachowania wobec gościa, który sobie flirtuje w hurtowych ilościach za Twoimi plecami. Pora wyciągnąć wnioski. Edytowane przez topdong Czas edycji: 2016-02-18 o 22:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.