![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Facet uznający nieswoje dziecko-bohater?
http://mamadu.pl/125075,zdradzilam-g...a-nie-frajerem
Co myślicie? Bohater czy frajer? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Facet uznający nieswoje dziecko-bohater?
Cytat:
Pytanie czy to dobra decyzja dla kobiety i dziecka. Czy kobieta nie będzie wybaczała mu więcej niż powinna, i czy faktycznie będzie kochał i dbał o dziecko..... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Copyraptor
|
"Wmówienie mężowi, że to jego dziecko nie wchodziło w grę. Pójście z tą nowiną do szefa zakończyło się propozycją opłacenia zabiegu, a tego zrobić nie chciała."
"Ja zdradziłam mojego męża i zaszłam w ciążę. A on zamiast odejść wyciągnął do mnie rękę. Byliśmy w tym gównie razem." Frajer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
ani jedno, ani drugie. dorosły, odpowiedzialny człowiek, który podjął decyzję i póki co się jej trzyma.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Jeżeli chodzi o artykuł - frajer.
![]() |
#6 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
To jest artykuł sponsorowany i napisany właśnie po to aby ludzie wracając po pracy za
dużo nie myśleli lub myśleli o czymś zupełnie innym.To gniot,który nie ma nic wspólnego z rzeczywistością jak niekończące się seriale w tv.Jest pisany właśnie po to a na końcu zazwyczaj napisane jest co sądzisz.Ja nic nie sądzę bo cały ten artykuł to jedna wielka bzdura,gdyby od tak ludzie sobie wybaczali to jaki ten świat byłby piękny.Niestety to czysta utopia.
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Rozmawiałam z moim mężem na ten temat. Nie w kontekście zdrady, bo to nie wchodzi w grę, ale np podmiana dziecka w szpitalu. Może gdyby pomyłka wyszła po tygodniu to wolelibyśmy nasze biologiczne dziecko, ale po dłuższym czasie to kochamy to konkretne dziecko, nieważne że inny materiał genetyczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
pogadamy za kilka lat ;-)
czesto odwiedzam forum prawne i pelno tam takich bohaterow ktorzy po rozwodzie musza placic alimenty na nie swoje dziecko i im te bohaterstwo szybko przechodzi,szukaja pomocy u prokuratora zeby zaprzeczyc ojcostwu. ps.dla mnie raczej frajer gdybym byla nim i chciala zostac z zona wolalabym zeby jej romatyczny kochanek ponosil koszta utrzymania ich dziecka ,zreszta prawda i tak wyjdzie najaw |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Za dużo wykopu autorze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;55851296]pogadamy za kilka lat ;-)
czesto odwiedzam forum prawne i pelno tam takich bohaterow ktorzy po rozwodzie musza placic alimenty na nie swoje dziecko i im te bohaterstwo szybko przechodzi,szukaja pomocy u prokuratora zeby zaprzeczyc ojcostwu. ps.dla mnie raczej frajer gdybym byla nim i chciala zostac z zona wolalabym zeby jej romatyczny kochanek ponosil koszta utrzymania ich dziecka ,zreszta prawda i tak wyjdzie najaw[/QUOTE] Abstrahując,że ten artykuł to czysta ściema,to mnie więcej satysfakcji sprawiło by gdybym romantycznemu kochankowi nakład po ryju tak dla poprawy humoru,nastroju i ego.
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
moim zdaniem myslisz sie
znam kilku ludzi adoptowanych i nie byli kochani moj syn zwiazal sie z dziewczyna ktora byla adoptowana to sklonilo mnie do zglebienia tego tematu i na podstawie wielu przeczytanych artykulow,wyznan rodzicow adopcyjnych i dzieci adoptowanych uwazam ze adopcja bardzo zadko sie udaje zauroczyc sie malenstwem jest latwo ale te malenstwo rosnie i wtedy jest znacznie ciezej szczegolnie kiedy nie spelnia oczekiwan adopcyjnych rodzicow dziewczyna mojego syna ma pelno problemow emocjonalnych zwiazanych z faktem ze byla adoptowana jej mlodsza siostra jest praktycznie skonczona mimo ze ma 18 lat jest uzalezniona od narkotykow srednio raz w tygodniu w szpitalu,samookalecznia,c ukrzyca ktora ignoruje,jest bezdomna jej adopcyjni rodzice sie nie sprawdzili,nie dali rady mimo ze byla rocznym dzieckiem jak zostala zaadoptowana zmiany w jej psychice sa nieodwracalne adopcja tylko dla silnych,swiadomych i odwaznych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Dla mnie porównanie adopcji to zaakceptowania dziecka ze zdrady jest trochę niesmaczne.
![]()
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Z tego artykułu wyłania się naprawdę okropna osoba, zdrada to i tak pikuś w porównaniu z kłamstwami i pogardzaniem mężem z powodu wykształcenia. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
I jeszcze nazywa swoje dziecko? Ciążę? Związek? gównem? Biedny idiota, biedne dziecko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
Frajer.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Rodzice biologiczni przeżywają to samo, gdy ich dziecko nie spełnia oczekiwań... Własne dzieci też mogą się stoczyć, byc brzydkie i głupie, poprawczak nie jest pełny ludzi z adopcji.
A gadanie, ze ktos adoptowany w wieku roczku ma przez to problemy, no eee... |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale myślę, że sam fakt pobytu w domu dziecka w wieku roczku nie ma większego wpływu na późniejsze problemy dziecka z uzależniami. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
Frida pisze o zmianach w psychice, a nie wadach genetycznych
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Dla mnie frajer bo stara się dla kobiety, która nic nie daje w zamian.
Jeszcze te wstawki, że ona jest takim "ambitnym korposzurem po socjologii", a on nic nie warty bo ma własną firmę o ojcu ![]() Szkoda fajnego chłopa dla takiej pani. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Zajmowałam się 7-miesięcznymi bliźniakami przez 3 miesiące. Chłopcy mieli okres próbny w tej rodzinie ale adopcja się nie powiodła z powodu męża kobiety, który od niej odszedł. Mniejsza z tym. Byli w tej rodzinie od 3 miesiecy a mnie rodzice wzięli jako pomoc. Jeden z chłopców nie wykazywał żadnych zaburzeń, natomiast drugi po jakimś miesiącu zaczął podczas usypiania bić się sam swoją pięścią po głowie. Więc według mnie adopcja nawet w takim wieku może mieć wpływ na problemy psychiczne w przyszłości. (Jak się później dowiedziałam chłopcy mają obecnie wykryty FAS).
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Siostra dziewczyny mojego syna ma zdiagnozowany RAD myślę że dziewczyna mojego syna tez to ma ale w jakimś mniejszym stopniu .
Ja tez myslalam ze adopcja we wczesnym wieku raczej pomaga uniknąć problemów ale niestety tak nie jest. Porzucenie, utrata biologicznej matki jest tak silną trauma ze wiele z tych dzieci jest poważnie zzaburzonych i przerasta to ludzi którzy je adopcja tutaj ciekawy artykuł po polsku http://www.rodzinawpotrzebie.org/content/view/189/44/ Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 Czas edycji: 2016-02-17 o 08:12 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;55857171]Zajmowałam się 7-miesięcznymi bliźniakami przez 3 miesiące. Chłopcy mieli okres próbny w tej rodzinie ale adopcja się nie powiodła z powodu męża kobiety, który od niej odszedł. Mniejsza z tym. Byli w tej rodzinie od 3 miesiecy a mnie rodzice wzięli jako pomoc. Jeden z chłopców nie wykazywał żadnych zaburzeń, natomiast drugi po jakimś miesiącu zaczął podczas usypiania bić się sam swoją pięścią po głowie. Więc według mnie adopcja nawet w takim wieku może mieć wpływ na problemy psychiczne w przyszłości. (Jak się później dowiedziałam chłopcy mają obecnie wykryty FAS).[/QUOTE]
no a co ma wspólnego choroba/zaburzenia powstałe w ''życiu'' płodowym z adopcją? ![]() Przecież nie zachorowali z powodu adopcji tylko byli juz tacy przed nią. Jak ktoś adoptuje dziecko z rozszczepem kręgosłupa, to powiesz, że nie chodzi bo jest adoptowane? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Ale to nie dziwne, że zaczął się bić po głowie akurat miesiąc po "adopcji"? Nie sądzę aby ten FAS miał się ujawnić akurat w 8 miesiącu życia "bo tak". Ujawnił się bo doszło do zmian w życiu malucha. Ogromnych zmian w jego psychice.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;55858051]Ale to nie dziwne, że zaczął się bić po głowie akurat miesiąc po "adopcji"? Nie sądzę aby ten FAS miał się ujawnić akurat w 8 miesiącu życia "bo tak". Ujawnił się bo doszło do zmian w życiu malucha. Ogromnych zmian w jego psychice.[/QUOTE]
tiaaaa, może poczytaj czym jest fas i dlaczego ''ujawnia'' się w pewnych momentach życia dziecka (w różnych w zależności od stopnia uszkodzenia układu nerwowego, mózgu i innych narządów). Zapewniam Cię, że miał FAS od urodzenia, a nawet przed. Kwestia postawienia odpowiedniej diagnozy ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- [1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;55857691]Siostra dziewczyny mojego syna ma zdiagnozowany RAD myślę że dziewczyna mojego syna tez to ma ale w jakimś mniejszym stopniu . Ja tez myslalam ze adopcja we wczesnym wieku raczej pomaga uniknąć problemów ale niestety tak nie jest. Porzucenie, utrata biologicznej matki jest tak silną trauma ze wiele z tych dzieci jest poważnie zzaburzonych i przerasta to ludzi którzy je adopcja tutaj ciekawy artykuł po polsku http://www.rodzinawpotrzebie.org/content/view/189/44/[/QUOTE] akurat RAD nie dotyczy tylko dzieci adoptowanych. Przykro mi, że dziewczyna Twojego syna trafila do rodziny, ktora jak twierdzisz nie stanela na wysokosci zadania w opiece nad adoptowanymi dziecmi. ale - nawet dzieci z ''dobrych'' i ''porzadnych'' domów ćpają, mają problemy emocjonalne i zaburzenia psychiczne. Ba, nawet w przypadku dzieci biologicznych jedno może być ''problemowe'' a drugie ''wzorowe''. Jak ktoś jako rodzic popełnia błędy - to będzie je popełniał niezależnie od tego czy ma dzieci adoptowane czy biologiczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;55859296]Ta serio? Co Ty nie powiesz...
![]() ![]() weź się nie kompromituj. urodzisz dziecko z FAS to nie będzie żadnych objawów. Jak oddasz do adopcji to od razu magicznie się ''ujawni" Jak urodzisz dziecko z nietolerancją glutenu, to będzie wpierniczać pszenicę. Jak zaadoptujesz dziecko z nietolerancją glutenu to będzie puchnąc od patrzenia na chleb. tak to działa. ![]() Edytowane przez 201712071518 Czas edycji: 2016-02-17 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
ctrl alt delete
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;55851296]ps.dla mnie raczej frajer
gdybym byla nim i chciala zostac z zona wolalabym zeby jej romatyczny kochanek ponosil koszta utrzymania ich dziecka ,zreszta prawda i tak wyjdzie najaw[/QUOTE] Dokładnie. Absolutny frajer. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:32.