|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Jaki blond na siwe wlosy?
Witam
Nurtuja mnie nr w farbach Loreal, poniewaz nie mam pojecia który wybrać bląd na siwe włosy ![]() Fryzjerka stosuje na moje wlosy(nie Loreal) nr 8 to ponoc blad ale po farbowaniu jestem jasną szatynką po tygodniu dopiero kolor się zmywa i jestem blondynką taką jaką chce być...nic z Tego nie rozumie ![]() Chciałabym spróbowac farbe Loreal ale jak wczesniej wspomnialam nie wiem co z tymi nr ![]() Poradzcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki blad na siwe wlosy?
Rozumiem, że ma byc jasny może cos takiego z Loreal:
- Bardzo Bardzo Jasny Blond Popielaty jasne - jasny blond Excell 10 – L'Oréal, Albo coś z Blondów Castinga są bardzo ładne.
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o numeru, to im wyższy tym kolor farby jaśniejszy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Podczepię sie do wątku.
Moja mama ma problem z siwymi baczkami. Kiedyś bardzo dobrze kryła je Londa (to była jedyna farba, który farbowała włosy mojej mamy). teraz coś zmienili w składzie i już nie chwyta. Może wiecie jaka farba byłaby najlepsza, żeby zafarbowała. Mama ma włosy blond takie jasne. Palette, Wella, Safira, Joanna, Garnier też nie chwytają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
Mojej mamie łapała Wella, potem używała farby z hurtowni fryzjerskiej - ale tam różnie bywało z zaopatrzeniem i czasem farbuje też Garnier'em. Wszystko ładnie pokrywa.
"Niektórzy uważają, że piłka nożna jest kwestią życia i śmierci. Jestem rozczarowany takim podejściem. Zapewniam, że jest czymś znacznie, znacznie ważniejszym." B.Shankly Blue heart forever - CFC ![]() Zapuszczam wloski ![]() o9.11.2013 --> CP 13.01.2014 --- 44,5 cm |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jeśli chcesz dobrze pokryć siwe włosy to trzeba je przed nałożeniem farby zmiękczyć wodą utlenioną (taką 3% z apteki), ja to robię przy pomocy wacika (takiego do demakijażu). No i w pierwszej kolejności kładziesz farbę na te najbardziej wybijające się siwe. Ze wszystkich farb do włosów siwych, najlepsze doświadczenie mam z Londą - szkoda tylko, że wycofali serie do uporczywie siwych włosów. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
![]()
drogie wizazanki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
A mojej mamie nic tylko Palette się trzyma na włosach pozostałe nawet Wellaton i Londa spływają i przebijają te siwe. Ja ją farbuję Palette Ciemny blondi to wychodzi taki ciemny dość jakby brązowy aż. Ale nic jej nie ruszy..haha
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja zaczęłam malować włosy jak miałam 25 lat(dziedziczne obciążenie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki blond na siwe wlosy?
Cytat:
![]() ![]() Ja farbowałam moją siwiuteńką babcie Londą do uporczywie siwych włosów (kupisz np. w drogeriach natura). Farba w zestawie ma specjalny balsam do zmiękczania włosów przed farbowaniem., chyba można nałożyć go na całe włosy. Mojej babci też po pewnym czasie farba się wymywa. Farbujemy na średni blond, a po kilku tygodniach jest już jasną blondynką. Przypuszczam, że w przypadku siwych pasm, po prostu wybijają się one spod farby. Chyba, że nie łapią ci podczas farbowana to spróbuj z tą wodą utlenioną ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
dzięki za pomoc
![]() ![]() poszukam tej londy i zobaczymy jak to wyjdzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Farbowanie siwych włosów
Witam.
Chciałabym się dowiedzieć jaka farba jest najlepsza do siwych włosów? Konkretnie interesują mnie odcienie blondu. Czytałam,że farby z loreal są dobre, zgadzacie się z tą opinią? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Są specjalne farby do włosów siwych. Jeśli nie- każdą inną można na pół zmieszać z naturą, np. 9.3 plus 9.0 koniecznie na 6%
Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.