|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jak odzyskać stare znajomości?
Witam wszystkich,
od bardzo dawna mam duży problem. Dwa lata temu urwał mi się kontakt z przyjaciółkami. Od tego czasu jestem zamknięta w sobie, trudno mi zaufać innym ludziom i nawiązywać inne znajomości. Każda z nas poszła w inną stronę, inne szkoły i miejsca zamieszkania. Ale mimo tego one cały czas trzymają się razem. Za każdym razem kiedy widzę ich wspólne zdjęcia na portalach społecznościowych jest mi bardzo smutno i nie ukrywam trochę mi ich brakuje. Święta nie byłam, co tu mówić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Jak odzyskać stare znajomości?
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Kiedyś pokłóciłam się na poważnie jedną z nich- ale reszta nas pogodziła i wszystko wróciło do normy po jakimś czasie, ale łatwo nie było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
A może nie warto żyć przeszłością? Skoro one nadal trzymają się razem, to może mają ze sobą więcej wspólnego
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Być może. Tylko żeby to było takie łatwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Mój kontakt z przyjaciółką też byl zerwany na 3 lata w zasadzie, niby nie bylo między nami konfliktu, ale tak wyszło i jest to dośc skomplikowane. i ona do mnie napisała po 3 latach, tak po prostu, że dużo o mnie myślała i wiesz ja się bardzo ucieszyłam. w ten sposób kontakt faktycznie się odnowił, co prawda nie na takim poziomie jak kiedyś, ale mam nadzieję, że będzie to szlo w dobrym kierunku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Spróbuj lepiej znaleźć sobie nowych znajomych, na miejscu. Zapisz się na jakieś zajęcia sportowe czy językowe, poznasz nowe kolezanki, a jeśli będą mieszkac bliżej, będzie też okazja się widywać.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Możesz spróbować odnowić ten kontakt. Napisać, zaproponować jakieś spotkanie. Jednak z doświadczenia wiem, że nie zawsze takie wskrzeszanie znajomości się udaje. Powinnaś jednak spróbować, żeby nie żałować, że się nie starałaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
A może w jakimś stopniu to Ty je olałaś? Próbowały coś pisać/spotykać się? Nakreśl dokładniej sytuacje. Czasem warto coś ratować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Zagadać, zaproponować spotkanie nie zaszkodzi. Może one nawet miałyby ochotę się z Tobą spotkać, ale wydaje im się, że to Ty jesteś obrażona albo coś w ten deseń. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Odzywałyśmy się do siebie jeszcze w pierwszych miesiącach naszej rozłąki - wrzesień/październik, świętowałyśmy moje urodziny i potem kontakt się poprostu urwał. Byłam zajęta- każda z nas była, od jednej z nich czasami dostawałam wiadomości, od reszty- podaj mi swój numer, bo mam nowy itp. Teraz one znów się spotykają, regularnie, beze mnie. Nie wiem, może mi coś umknęło, albo poprostu byłam zbyt zajęta swoimi sprawami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:14.