Jak odzyskać stare znajomości? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-02-21, 15:51   #1
klik120
Przyczajenie

Jak odzyskać stare znajomości?

Witam wszystkich,
od bardzo dawna mam duży problem.
Dwa lata temu urwał mi się kontakt z przyjaciółkami. Od tego czasu jestem zamknięta w sobie, trudno mi zaufać innym ludziom i nawiązywać inne znajomości. Każda z nas poszła w inną stronę, inne szkoły i miejsca zamieszkania. Ale mimo tego one cały czas trzymają się razem. Za każdym razem kiedy widzę ich wspólne zdjęcia na portalach społecznościowych jest mi bardzo smutno i nie ukrywam trochę mi ich brakuje. Święta nie byłam, co tu mówić Zresztą mie tylko ja, ale jak widać nikomu to nie przeszkadza. Co powinnam zrobić? Czy odnowienie kontaktu wchodzi w grę?
klik120 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 15:58   #2
201607111028
Konto usunięte

Dot.: Jak odzyskać stare znajomości?

Cytat:
Napisane przez klik120 Pokaż wiadomość
Witam wszystkich,
od bardzo dawna mam duży problem.
Dwa lata temu urwał mi się kontakt z przyjaciółkami. Od tego czasu jestem zamknięta w sobie, trudno mi zaufać innym ludziom i nawiązywać inne znajomości. Każda z nas poszła w inną stronę, inne szkoły i miejsca zamieszkania. Ale mimo tego one cały czas trzymają się razem. Za każdym razem kiedy widzę ich wspólne zdjęcia na portalach społecznościowych jest mi bardzo smutno i nie ukrywam trochę mi ich brakuje. Święta nie byłam, co tu mówić Zresztą mie tylko ja, ale jak widać nikomu to nie przeszkadza. Co powinnam zrobić? Czy odnowienie kontaktu wchodzi w grę?
Co to znaczy?
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 16:03   #3
klik120
Przyczajenie

Kiedyś pokłóciłam się na poważnie jedną z nich- ale reszta nas pogodziła i wszystko wróciło do normy po jakimś czasie, ale łatwo nie było
Stary 2016-02-21, 16:05   #4
201607111028
Konto usunięte

A może nie warto żyć przeszłością? Skoro one nadal trzymają się razem, to może mają ze sobą więcej wspólnego
201607111028 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 16:12   #5
klik120
Przyczajenie

Być może. Tylko żeby to było takie łatwe
Stary 2016-02-21, 18:42   #6
SylwiaKaja
Rozeznanie

Mój kontakt z przyjaciółką też byl zerwany na 3 lata w zasadzie, niby nie bylo między nami konfliktu, ale tak wyszło i jest to dośc skomplikowane. i ona do mnie napisała po 3 latach, tak po prostu, że dużo o mnie myślała i wiesz ja się bardzo ucieszyłam. w ten sposób kontakt faktycznie się odnowił, co prawda nie na takim poziomie jak kiedyś, ale mam nadzieję, że będzie to szlo w dobrym kierunku.
SylwiaKaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 18:48   #7
Flower28
Raczkowanie

Spróbuj lepiej znaleźć sobie nowych znajomych, na miejscu. Zapisz się na jakieś zajęcia sportowe czy językowe, poznasz nowe kolezanki, a jeśli będą mieszkac bliżej, będzie też okazja się widywać.
Flower28 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 19:21   #8
December12
Rozeznanie

Możesz spróbować odnowić ten kontakt. Napisać, zaproponować jakieś spotkanie. Jednak z doświadczenia wiem, że nie zawsze takie wskrzeszanie znajomości się udaje. Powinnaś jednak spróbować, żeby nie żałować, że się nie starałaś.
December12 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-21, 22:32   #9
paradise_city
Raczkowanie

A może w jakimś stopniu to Ty je olałaś? Próbowały coś pisać/spotykać się? Nakreśl dokładniej sytuacje. Czasem warto coś ratować
paradise_city jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 10:17   #10
Akwizgranka
Raczkowanie

Zagadać, zaproponować spotkanie nie zaszkodzi. Może one nawet miałyby ochotę się z Tobą spotkać, ale wydaje im się, że to Ty jesteś obrażona albo coś w ten deseń. Jak nie spróbujesz, to się nie dowiesz
Akwizgranka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-22, 18:01   #11
klik120
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez paradise_city Pokaż wiadomość
A może w jakimś stopniu to Ty je olałaś? Próbowały coś pisać/spotykać się? Nakreśl dokładniej sytuacje. Czasem warto coś ratować
Odzywałyśmy się do siebie jeszcze w pierwszych miesiącach naszej rozłąki - wrzesień/październik, świętowałyśmy moje urodziny i potem kontakt się poprostu urwał. Byłam zajęta- każda z nas była, od jednej z nich czasami dostawałam wiadomości, od reszty- podaj mi swój numer, bo mam nowy itp. Teraz one znów się spotykają, regularnie, beze mnie. Nie wiem, może mi coś umknęło, albo poprostu byłam zbyt zajęta swoimi sprawami

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-02-23, 07:07   #12
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca
Konto usunięte

Treść usunięta
ef54e0a2a1d8c328bd9581b7d386552d742cc4ca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości