|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Depilacja Owłosienia Kremem Veet
Hej Dziewczyny!! Mam kolejne pytanko: zastanawiam się czy nadal ( a jestem w 5 tyg. ciąży ) depilować pewne partie ( a mam tu na mysli uda i okolice pachwin ) kremem VEET. Pozostałe partie depiluję maszynką ale pewne partie wolałam zawsze kremem, bo włoski-jak wiecie-wolniej odrastają i nie są tak wzmacniane goleniem. Jestem świadoma,że najlepiej byłoby z tego zrezygnować lecz jeśli nie usunę włosów z pachwin i ud ( a niestety mam ich trochę ), to podejrzewam, że za 8 miesięcy będę zarośnięta ogromnie. A jeżeli zaś usunę je maszynką, to już zawsze będą one w tych miejscach rosły i będą jeszcze silniejsze. Co ja mam z tym zrobić by nie zaszkodzić dziecku, a jednocześnie wyglądać jak kobieta, a nie małpa..? Może jest jakiś inny delikatny środek? Poradźcie?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Depilacja Owłosienia Kremem Veet
zrezygnowac z depilacji ?dlaczego ?
ciaza to nie choroba ,a dbac o siebie trzeba zawsze. ja jade maszynka wszytsko -mam mocne ,ciemne owlosienie ,nie zauwazylam aby pod pachami zarost mi sie wzmocnil od golenia amszynka a robie to juz ho ho ,co innego nogi i sfery intymne-kremy moga cie uczulac szczegolnie w ciazy,depilator to ból, wiec pozostaje maszynka, wosk na cieplo rozszerze naczynka przez co moga pekac szczegolnie w ciazy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Ja depiluje się tylko kremem Veet.Po depilacji maszynką dostaje małych krostek więc zostaje mi tylko krem.Całą ciąże też depilowałam się kremem Veet.Nie przejmuj się i rób to dalej nic ci się nie stanie.Powodzenia.
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
![]()
Hej Dziewczyny ! Pozdrawiam Was i dziękuję za odpowiedzi...Lecz nadal mam wątpliwości, bo głównie chodzi mi o tą chemię zawartą w kremie VEET...Przecież ten krem to właściwie sama chemia, a nie chcę by te jego toksyczne składniki przeszły przez moją skórę do krwiobiegu mego dziecięcia, a to przecież nie jest bajka, tylko o tym się jednak mówi, że niektóre składniki jednak mogą przechodzić i w tym cały mój problem na ile jest to niebezpieczne. Tym bardziej w miejscach, które są blisko-że tak powiem- brzucha (okolice pachwin-nie pach!), bikini, ta część ud, która już najbliżej brzucha...Chyba małpą zostanę jednak...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Podobno nie powinno się używać silnych środków działających bezpośrednio na skórę, ale nie wiem czy jest to dmuchanie na zimne, czy naprawdę może zaszkodzić
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.