|
Notka |
|
Studia Miejsce dla osób, które są zainteresowane studiami. Chcesz dowiedzieć się jak wygląda życie studenckie? Dołącz do nas, podziel się doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jakie studia wybrać? Poszukuje inspiracji.
Witam,
mam bardzo dylemat na jakie studia się wybrać, interesuje się fotografią, podróżami, medycyną niekonwencjonalną (ogólnie lubię czytać o zdrowiu, zdrowym odżywianiu, witaminach, chorobach i naturalnym leczeniu). Chciałam zostać pilotem, starałam się do WSOSPU, no ale nie wyszło. ![]() ![]() Myślałam nad studiami językowymi, ale wychodzę z założenia, że nie opłaca się studiować tylko języków, bo ich zawsze się można uczyć poza studiowaniem czegoś "konkretnego". Jeszcze zastanawiałam się nad "Zielarstwo i terapie roślinne" czy coś takiego na UP w Lublinie. Po opisie i sprawdzeniu przedmiotów ten kierunek wydaje mi się całkiem ciekawy, aczkolwiek nie wiem jak byłoby po nim z pracą. ;< Edytowane przez Qyeal Czas edycji: 2016-05-07 o 14:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
na przekór do celu
|
Dot.: Jakie studia wybrać? Poszukuje inspiracji.
Jak znam forum, to raczej nie znajdzie się osoba, która zacznie esej typu: "Studiuję X. Mój kierunek polega na tym, że..."
![]() Specyfikę i charakterystykę kierunków poczytaj na stronach uczelni. Nie wierz w to w 100%, ale jednak pewnych konkretów się dowiesz. Jak wybierzesz kilka interesujących Cię kierunków, wtedy pojawią się większe szanse, że uzyskasz wypowiedzi na ich temat ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dokładnie. Zrób jakąś listę ewentualnych kierunków. Jakbyś była zainteresowana, to mogę opowiedzieć coś o farmacji. ![]()
![]() |
![]() |
#4 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Pytanie zastanawiałaś się co chciałabyś po każdych z tych kierunków robić czy tylko je wybrałaś, bo mają ładną nazwę?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
na przekór do celu
|
Cytat:
Cytat:
A fragment o studiach lingwistycznych brzmiał tak, jakbyś sama je już przekreśliła i opinii na ich temat nie chciała czytać. Ale jeśli jest inaczej, to polecam przejrzeć wątki dotyczące tych kierunków, są takie na Wizażu.
Edytowane przez viva91 Czas edycji: 2016-05-10 o 11:56 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:40.