Kociary, pytanie do was - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-07, 13:57   #1
vilandra
Zakorzenienie

Kociary, pytanie do was

Pamiętacie ten mój post o kotkce co mi sie w komórce okociła? no to właśnie chodzi o nią. Cały czas ją dokarmiam, ładnie wyglada, ale ostanio zauważyłam, że ma sine usta, jak ja po jagodach albo jak, jest zimno. Na początku myślłam , ze może coś zjadła, że jej to przejdzie. Nistey, ciągle ma filoletwoe usta . Martwi mnie to bo przywiązałam sie do niej. Nie wiecie co to moze byc? pytałam sie lekarz, ale oni bez badania nic nie powiedzą. Niestety kicia sie oswoiła, ale nie tyle żebym ją zapała i zaniosła do weta. Chyba, że napiszecie, że to cos poważnego to wtedy bede myślec.
vilandra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 14:32   #2
Magda.
Zadomowienie

Dot.: Kociary, pytanie do was

Wez ja na badanie, koniecznie! Mimo ze sama mam kota, to trudno mi powiedziec co jest i gdybym byla w tej sytuacji, umowilabym sie na badanie u weterynarza.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 14:43   #3
kycia1
Wtajemniczenie

kurcze ja tez nie wiem, ale chyba bym wziela do weta
kycia1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 14:59   #4
lain
Zakorzenienie

poporstu kota wkladasz do transportera i idziecie. (moje przy tym miaucza przerazliwie, slinia sie z nerwow, ale jak trzeba to trzeba )
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 15:00   #5
mychaaa
Raczkowanie

GG do mychaaa

ja mam 3 kociaki i nie ma żartów z chorobami u nich!bo u mnie juz tak było ze kotu sie coś tam działo i pomyślałam "a co tam wyzdrowieje" a kot zdechł także ja radze isć do weta
mychaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 15:58   #6
kotbazyli
Raczkowanie

zawsze mozesz poprosic weterynarza o tabletke uspakajajaca i dac ja kici w jedzeniu. tez mialam kotka w piwnicy i wzielismy go na badania. teraz mieszka juz z nami w domu
kotbazyli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 16:13   #7
vilandra
Zakorzenienie

Mimo, że kotka i tak sie bardzo oswoiła to nie pzowoli sie wziąść na ręce. Tabletki nie zdaja egzaminu. W ubiegłym miesiącu uparłam sie zanieść ją na sterylizacje. Dostała wpierw jedną, nie poskutkowało, później drugą tabletkę. Lekarz bał sie , ze po tej drugiej serce jej może stanąc a ona nawet nie zasneła. Efekt był taki, że sobie drzemała , ale jak tylko sie do niej podchodziło to od razu sie robiła "żywa" No i sie nie udało Bedę musiała coś wymyślec no i jak nie będzie wyjścia to wymyślę, tylko co to może być, te sine usta........... Tak to jest żywa , ma apetyt, tylko te usta
Stary 2005-12-07, 16:19   #8
lain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vilandra
Mimo, że kotka i tak sie bardzo oswoiła to nie pzowoli sie wziąść na ręce.
ale jej nie trzeba brac na rece. wystarczy ja zwabic do transportera i zamknac. tak zamknietego kota zanosimy/zawozimy do weta, a ten juz sobie sam z nim poradzi. (moje widzac transporter tez sie nie daja zlapac, ale w koncu musi sie udac, a lekarz ma juz takie podejscie ze sam sobie kota potrzyma jak trzeba - nawet mojego ktory drapie wszystkich kiedy sie boi)
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-07, 16:56   #9
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Trochę czytałam o kocich chorobach i szczerze mówiąc nie spotkałam się nigdy z takim objawem, ale namawiam gorąco do wizyty u weta. Można zwabić kotkę do klatki lub transportera przy pomocy jakiegoś smakołyku i dobry wet powinien już sobie z nią poradzić Może na początek wstaw jej klatkę do komórki, wkładaj do środka jakiś przysmak, jak już do tego przywyknie i wejdzie przy Tobie to ciach i do lecznicy.

Bo to chyba nie wygląda tak, jak na zdjęciu? Jeśli tak, to kot ma taki kolor ust
A tu można zapytać weterynarza na forum: http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35959 .
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-09, 11:33   #10
vilandra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112
Trochę czytałam o kocich chorobach i szczerze mówiąc nie spotkałam się nigdy z takim objawem, ale namawiam gorąco do wizyty u weta. Można zwabić kotkę do klatki lub transportera przy pomocy jakiegoś smakołyku i dobry wet powinien już sobie z nią poradzić Może na początek wstaw jej klatkę do komórki, wkładaj do środka jakiś przysmak, jak już do tego przywyknie i wejdzie przy Tobie to ciach i do lecznicy.

Bo to chyba nie wygląda tak, jak na zdjęciu? Jeśli tak, to kot ma taki kolor ust
A tu można zapytać weterynarza na forum: http://www.forum.miau.pl/viewtopic.php?t=35959 .
Nie, to nie jest jaj naturalny kolor ust . Wcześniej miała różowe. Moje kocurzysko , które jest prawie czarne to i usteczka ma czarne i to jest normalne.
Po niedzieli bedę próbować ją złapać właśnie na jedzenie. Przez weekend nic ode mnie nie dostanie do jedzenia, chociaz bdzie mi cięzko , ze ona głodna , ale to dla jej dobra....
Stary 2005-12-09, 12:00   #11
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Może to być np. jakaś choroba skórna, kotom czasami coś wyjdzie na pycholu właśnie.
Trzymam kciuki za udane łapanie, włóż mocne rękawice tak w razie czego i koniecznie daj znać, jak poszło
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-09, 12:31   #12
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Ostatecznie można poszukać weta, który zgodzi się na wizytę domową
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości