|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Porównanie: The Parfum Charlesa Jourdana, Narciso Rodriguez For Her, Desnuda Ungaro
Witajcie,
Od jakiegoś czasu z ogromnym zainteresowaniem no i podziwem dla Waszej wiedzy czytam to forum. Nie ukrywa że liczę na Waszą pomoc. Do rzeczy. Chcę kupić perfumy na jesień - zimę, ,,ocieplająco - otulające" kobiece i zmysłowe. Moim faworytem w zeszlym roku były Extravagance d'Amirage Givenchy. Uwielbiam w nich tą początkową ostrą nutkę, która przynajmnej u mnie utrzymuje się caly czas. Daleko mi do znawczyń, które się tu wypowiadają, więc mogę tylko zgadywać co to jest? Pieprz? Szukam jednak czegoś bardziej zmysłowego, mniej ostrego a ciut bardziej słodkiego, ale bez przesady. Zafascynowały mnie wasze opisy The Perfume Charlesa Jourdana Narciso Rodriguez For Her Desnuda Emanuela Ungaro O ile tą ostatnią dzisiaj wąchałam to pozostałe mogę kupić tylko wysyłkowo. Stąd moja prośba o porównanie (o ile to możliwe) tych zapachów przez te z Was które znają je wszystkie. Bardzo na Was liczę i z góry dziękuję. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: Porównanie -The Perfume Charlesa Jourdana, Narciso Rodriguez For Her, Desnuda Ungaro
Nikt mi nie pomoże?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Dot.: Porównanie -The Perfume Charlesa Jourdana, Narciso Rodriguez For Her, Desnuda Ungaro
Hej
Nie wiem czy to Ci pomoze - dzis udalo mi sie psiknac w perfumerii Jourdanem "The Parfume" - i jutro ide kupic butle, jestem zdecydowana. Zapach piekny - ale ja to dziwna jestem i podobaja mi sie rzeczy (i zapachy) nie te, co wszystkim. Sam zapach: na poczatku slodki ale nie slodkoscia taka powalajaca, tylko taka cierpka, na pewno to nie jest wanilia ani landryna. Potem ta cierpkosc (kwasnosc?) mija - gdzies tak po godzince - i zostaje cos takiego cedrowego z troszku gozdzika i cynamonu, ale na pewno nie jest to ostre (ostrosci chcialas uniknac). To zapach kobiecy, nie nachalny, podoba mi sie. Ide jutro kupic, bo czegos takiego na zime szukam... Trwały - psiknelam sie kolo poludnia, a zapach czuje jeszcze teraz. Pozostalych wymienionych przez Ciebie zapachow nie znam. A w ogole to wejdz sobie na forum gazetowe o perfumach, polecam - milego czytania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Bardzo dziękuję, już traciłam nadzieję. Pomogłaś i to bardzo - ten goździk i cynamon - brzmi zachęcająco. A gdzie udało Ci się go upolować - może nadasz mi trop gdzie szukac. Bo ja zwiedzilam ostatnio kilka perfumerii w Trójmieście i niestety nigdzie Jourdana nie widziałam.
Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
No niestety w Warszawie - taka perfumeria sieciowa, malutka, Lesmax sie nazywa - moze u Was tez cos takiego jest?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Szczerze mowiac zamierzam byc w przyszlym tygodniu w sopocie - moze sie jakos umowimy to bym Ci troszke psiknela z tej butli, co to ja sobie jutro kupie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Tetmo, ja mam wszystkie zapachy z wymienionych przez Ciebie i wszystkie zresztą są bliskie memu sercu - dziś juz jestem po kąpieli i nie będę się psikać do snu, bo mnie drugi dzień migrena (lekka już) dręczy, ale jutro moge Ci coś więcej napisać.
I witam i pozdrawiam lokalnie - jak ktoś nie wie, gdzie coś zdobyć w Trójmieście, powinien śmiało uderzyć do mnie ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Pciunia - bardzo dziękuję za propozycję
![]() Smoczyco - gdybyś znalazła chwilkę i pokusiła się o drobne porównanie to byłoby super, czytałam Twoje opisy i na KW i na forum ale chodzi mi raczej o ich porównanie, choć wiem oczywiście że perfumy to sprawa indywidualna. Desnudę już psikałam (jest dostępna w Sephorze w Osowej i w Gdyni chyba też), jednak to nie do końca to. Na Narciso poczekam aż sie pojawi - jutro zajrzę do Sephory, może już będzie. Co do Desnudy to w Sephorze jest ona na pólce z promocjami, tj jeśli zrobisz zakupy np za 100 zł to z półki z promocjami możesz coś wybrać o wartosci 50% zakupów czyli za 50 zł. Na tej półce widziałam też 24 Faubourg np. i jeszcze inne zapachy. Jak ktoś planuje większe zakupy to może mieć niektóre perfumy za darmo. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
No wyciągnęłam wszystkie trzy flakony - wącham i zastanawiam się co Ci napisać - w sumie, to wsyzstkim trzem zapachom wystawiłam już recenzje i chyba tam się wszystko tak naprawdę zawiera
![]() ![]() Moim aktualnym faworytem z tej trójki jest Narciso - ale piszesz że szukasz zapachu na zimę - moim zdaniem For Her nadaje się tylko na pierwsze ciepłe jesienne dni - ten zapach gaśnie gdy na dworzu robi się trochę chłodniej, nie rozwija się tak pieknie - potrzebuje ciepła by rozgrzać się na skórze - świetny przez większość dni w roku ale nie na zimową porą. Bardzo zmyslowy, w taki miły przytulny sposób, nieinwazyjny. Pachną kwiatowo-piżmowo, bardzo miękko, na mojej skórze przybierają niesamowitą maślaną nutą. Bossskie, ale nie na mrozy ![]() Desnuda - jeden z najbardziej uniwersalnych zapachów jakie znam. Wyrazisty ale nie przytłaczający. Mocny, orientalny a jednocześnie delikatny ze względu na subtelne akordy kwiatowe (czuję te frezje!), rześki dzięki bergamotce, smakowity wanilii i drzewu sandalowemu. Pasuje mi i na wyjście, na imprezę oficjalną, do pracy, na chłody i w cieplejsze dni wiosenne. Trwały, czuję ten zapach przez cały dzień. Ostro katowałam Desnudę tej wiosny, własnie oglądam flakon, sporo zeszło ![]() ![]() Jourdan - kiedyś oszalałam na jego punkcie, pewnie zaczarowała mnie ta urocza kampania reklamowa. Zapach bardzo fajny i szkoda że marka Jourdan jes w zaniku a same perfumy wycofane w ciągu niecałych chyba dwóch lat od produkcji. Piękny i głęboki - dla mnie z gatunku tych najcięższego kalibru, do pracy nie używam raczej bo kojarzy mi się faktycznie zbyt zmysłowo i rozprasza. Za to lubię użyć na wyjścia, czy na wieczór w domu. Słodki! Lekko owocowy na początku (mango i brzoskiwnia silnie wyczuwalne), ale w tej kompozycji królują przede wszystkim sandałowiec i paczula. To zapach trochę z kategorii tych apetycznych, jadalnych. Gdyby został dobrze wypromowany u nas i w świecie, byłby wielkim hitem - wpisuje się w modny trend zapachowych jadalności, kojarzy się z zapachami typu Prada (mają coś wspólnego, ten akord ambrowo-paczulowy, ale wolę Jourdana, na mojej skórze ciekawiej się rozwija). Mam jeszcze pół małej 30ml i z wielką radością wrócę do tych perfum zimą - idealny na duże chłody, cudnie grzeje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() paczula jest w nich bez pazura, ani cienia tej lekko zatęchłej zieloności. miłe, kobiece, idealne na zimę, stosunkowo jednoznaczne w wyrazie, na mnie niestety pachniały jednowymiarowo i ciut syntetycznie, więc je oddałam światu ![]() Narciso Rodriguez For Her - mam wobec niego potwornie!!! mieszane uczucia. z korka pachnie przepięknie - czysto, łagodnie, niesamowicie intymnie (przy czym nie ma to nic wspólnego z zapachem "sexy"), czuję, że cudownie unosiłby się nad skórą jak chmurka dobrej, ciepłej aury płynącej z wnętrza spełnionej kobiety... w dodatku jest tak inny od wszystkich najpopularniejszych perfum! nieco przypomina mi mitsuoko - właśnie tą tajemniczą intymnością - ale jest dużo bardziej uroczy, delikatniejszy, nie jest brudny, nie jest jak M "zastały"... no, na korku mnie zachwyca i chcę się w nim kąpać ![]() Desnuda Emanuela Ungaro - to może być strzał w dziesiątkę. trudno Ci będzie znaleźć coś bardziej odpowiadającego Twemu opisowi - jest i zmysłowa, i słodka i ciut ostra (ale nie za bardzo). jedyna wątpliwość to to, czy ten zapach Cię ogrzeje zimą - jesienią da radę, ale przy minus dziesięciu? nie wiem. to bardzo przestrzenny, kruchy zapach, może za bardzo hulać po nim przenikliwy wiatr. ale to pisałam ja, orędowniczka i maniaczka zapachów tak ciepłych jak samsara czy słoń ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Porównanie -The Perfume Charlesa Jourdana, Narciso Rodriguez For Her, Desnuda
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Zgadzam się ... zapach zmysłowy, kobiecy, może sie podobać. Ja mam osobiście z nim problem, bo nie czuje sie dobrze w orientalnych nutach zapachowych. Jeśli ktoś szuka i ma z tym problem, chętnie odstąpie go lub sie wymienię na inny (2 x tylko psiknełam) ... Ja do tej pory lubowałam się w świeżych, takich codziennych zapachach i chcialam coś bardziej zmysłowego, ale nie jestem chyba na to całkiem gotowa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:23.