|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
wyznanie kocham cię
po jakim czasie, będąc w związku lub nie, usłyszeliście wyznanie miłości? czy znając kogoś ledwo miesiąc można być już tego pewnym i naprawdę tak czuć? czy takie wyznanie jest prawdziwe czy tylko euforia spowodowana zauroczeniem każe nam tak czasem mówić?
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: wyznanie kocham cię
Cytat:
Oczywiscie, wydaje mi sie, ze takie wczesne deklaracje o milosci nie swiadcza. W moim przypadku to, ze wyznawali mi tak szybko milosc wcale nie oznaczalo, ze laczylo nas to solidne, pewne i dlugotrwale uczucie. Tak, po prostu, "ponosilo ich" ![]() Pewnym niczego byc nie mozna, tym bardziej zaczynajac zwiazek... tak naprawde to tylko czyny pokazuja czy jest milosc czy jej nie ma. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Na początku związku zawsze sa motylki, fascynacja drugą osobą, radość ze wspólnych spotkań i tak dalej. Bardzo łatwo to pomylić z miłością
![]()
![]() |
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Chociaz nigdy nie bylam z polakiem. Ba, nawet nie bylam z europejczykiem. Moi byli faceci to albo Marokanczycy albo latynosi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Ze strony partnerów te słowa padały deszcz szybko. Ja potrzebuję czasu, żeby się zakochać i szczerze to powiedzieć.
Głupio się czułam jak koleś mówił 'kocham cie' a ja nie odpowiadam 'ja ciebie tez' bo tego nie czułam xd
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Zazwyczaj "kocham cię" w pierwszych fazach związku należy rozumieć jako "mam wysokie stężenie hormonów we krwi".
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Pyskatka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Ja szybko słyszałam takie wyznania i czasem zauroczenie tak mnie porywało, że bardzo szybko chciałam sama coś takiego mówić.
Nie jest to na pewno prawdziwa miłość, ale ktoś Ci się bardzo podoba, czujesz chemię, motylki i samo ciśnie się na usta. Ja tego za bardzo nie analizuje. Odbieram to tak, że po prostu ktoś miał potrzebę wyrazić swoje uczucia, a to jest "najprostszy" sposób ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Mob facet wyznal mi milosc po miesiacu znajomosci. Teraz jestesmy pol roku po slubie
![]() Mysle, ze nie ma na to reguly. Kazdy czuje inaczej i ma inny bagaz doswiadczen. Dla kazdego tez oznacza to co innego: inaczej kocha nastalotek a inaczej dorosly facet po przejsciach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Na prawde nie ma na to reguly. Z obecna dziewczyna jestem miesiac a znamy sie pol roku i po tym czasie ostatnio powiedzielismy sobie co czujemy. Czy to za wczesnie? Nie wiem, ale bawilismy sie w kotka i myszke od listopada a w styczniu dopiero cos peklo
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
U mnie wyszło to raczej szybko :p
Przez pierwsze 2 tygodnie znajomości (a poznalismy sie przez internet) tylko ze soba pisalismy. Potem zaczelismy sie spotykac na zywo. Kocham Cie padlo na 5 spotkaniu, po 12 dniach znajomosci realnej i byl to tez pierwszy dzien oficjalnego zwiazku :p i tak sobie zostalismy razem juz dluzszy czas |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
Po 2 miesiącach. I już tak zostało.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a zastanawia mnie to wszystko, bo ostatnio spotykam się z facetem, który wie co to długi związek i zdawałby się miłość, zna powagę tych słów, a jednak po ledwo 2 tygodniach znajomości usłyszałam od niego, że kocha i nieco mnie to przeraża, bo nawet rozmawialiśmy o tym dość szybko, może po tygodniu gdzie widywaliśmy się właściwie codziennie, że ja póki co nie chcę wchodzić w związek, ale spotykać się możemy oczywiście tak jak teraz. on niezrażony powtarza to non stop, a ja nie wiem co wtedy zrobić...
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
Ja czekałam prawie rok, ale wiem, że to prawdziwe i przemyślane wyznanie, a nie pod wpływem impulsu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Może intuicja Cię ostrzega, że jednak coś jest nie tak. Nie zagłuszaj jej. Jeżeli nadal będziesz się czuła dziwnie i zaczniesz być obciążona tymi szybkimi wyznaniami, to zastanów się, czy warto. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-02-24 o 20:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Mój TŻ trochę z tym zwlekał, nie jest zbyt wylewny i chyba chciał być pewny tego uczucia. Pierwsze "Kocham Cię" usłyszałam po około 1,5 roku. Jesteśmy razem 9 lat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ja jakoś specjalnie nigdy się nie zastanawiałam po jakim czasie powinno paść takie wyznanie, ale po prostu 2 czy 3 tygodnie od w ogóle poznania się, to dla mnie chyba stanowczo za szybko na takie wyznanie, nie wiedziałabym czy w ogóle brać je na poważnie. no chociaż każdy jest inny i może niektórzy mają tak, że faktycznie po takim krótkim czasie są pewni swoich uczuć.
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.