|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
"śpioszki" w oczach
Nie znalazłam takiego tematu, więc postanowiłam stworzyć nowy wątek.
Od jakiegoś tygodnia moja psica ma straszne "śpiochy" w oczach. Właściwie kilka razy dziennie jej się robią w kącikach oczu. Oczy ma normalne - nie są czerwone, nie trze ich, więc chyba nie swędzą, ale wygląda tak jakby bardziej łzawiły. Co może być przyczyną? I tak się wybieram do weta na badania kontrolne, ale wolałabym w ostatnim tygodniu lutego iść, nie już teraz. Ale jak to coś poważnego, to pójdę dwa razy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: "śpioszki" w oczach
Myślę, że to nic poważnego, aczkolwiek może być uciążliwe dla kota. Pewnie dostanie antybiotyk w kroplach, pewnie to jakieś zapalenie/zakażenie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Work, work, work
|
Cytat:
![]() Śpiochy u zwierząt są normalne, mój kot też tak ma. Jeżeli jednak będą one "przekształcać" w coś niepokojącego- ropa, oczy będą zaczerwienione, będzie się pies drapać, to wtedy jest to powód do niepokoju i konieczna będzie wizyta u weterynarza. Może po prostu pod powieką ma nadmiar brudu, stąd łzawienie i wtedy bez pomocy weterynarza się nie obejdzie. Obserwuj psa i myślę, że wizyta, tak jak została zaplanowana pierwotnie powinna być ok ![]()
*** Szukasz oryginalnego prezentu na ślub, urodziny, rocznicę, komunię albo chrzciny? *** Projektowanie i realizacja indywidualnych zamówień: prezentów rocznicowych, podziękowań dla gości, figurek na tort, kolczyków, magnesów itp. Ta reklama pokazywana jest pod 3 255 postami tego użytkownika na forum. Jak założyć taką reklamę? (klik!) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Tak, psica to suczka
![]() Obserwuję ją. Niestety moja pani weterynarz jest do końca tygodnia na feriach, więc muszę jeszcze trochę poczekać. Ale nic się nie dzieje i chyba nawet trochę mniej jej się te "śpioszki" robią. Za to zaczęła drapać ucho ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wydaje mi się, że to nic poważnego, jednak najlepiej zawsze poradzić się weterynarza.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:19.