Fryzurki z cieniutkich włosów - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-11, 21:07   #1
AgniesiaS
Raczkowanie

Unhappy

Fryzurki z cieniutkich włosów

Macie może jakieś zdjęcia fryzur z bardzo cienkich i rzadkich włósów??? Jestem już kompletnie załamana. Nie mam pojęcia jak sprawić zeby moje włosy były grubsze Próbowałam już prawie wszystkiego! A moich włosów prawie nie ma((
AgniesiaS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 09:33   #2
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest
Dot.: Fryzurki z cieniutkich włosów

Up
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 14:12   #3
Justynusienka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Jak dla mnie supcio jest szampon Pantene Pro-v Grube i Mocne
Justynusienka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 14:18   #4
sweet_mystery
Rozeznanie

Pantene Pro-v Grube i Mocne ?? hmmm w jakiej cenie??? moze sie skusze bo akurat konczy mi sie szampon a ja tez mam cieniutkie piorka ;( a na dodatek nie za duzo!! moze ktoras z Wizażanek powie cos wiecej na temat tego szamponu??? jakie efekty i w ogole??
sweet_mystery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 14:47   #5
magrest
Zakorzenienie

GG do magrest

Też jestem ciekawa tej nowej serii Pantene, ale o tym jest osobny wątek.
Tutaj Agniesia prosiła o zdjęcia fryzur z cienkich włosów. Ja dołączam się do prośby, bo sama też mam takie włosy niestety
magrest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 15:21   #6
Scarabae
Przyczajenie

Ech, mam ten sam problem z wlosami Do tego jeszcze strasznie wypadaja od jakiegos czasu I tez nie bardzo wiem jakie fryzury dobierac, skrocilam wlosy, zeby nie byly ciezkie i przyklapniete. A kiedys mialam takie grube ładne wlosy ;(
Scarabae jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 16:11   #7
lorinka
Rozeznanie

Agniesia - ja też mam cienkie włoski, ale od kiedy je mocno wycieniowałam, to już nie są takie przylizane uwierz mi, dobry fryzjer zdziała cuda z początku byłam załamana tym, że każdy włos ma na mojej głowie po ścięciu inną długość - niektóre były dużo krótsze niż chciałam mieć... no ale fryzjerka wiedziała chyba co robi
Teraz wystarczy, że codziennie wieczorem umyję włosy (polecam Ci szampony Timotei szczególnie do włosów brązowych jeśli takie masz i Herbal Essences do ciekich włosów). Zwykle rano włosy wyglądają już ładnie bez modelowania. A jak są jednak trochę przyklepane, to przy skórze głowy karbuję je, a potem rozczesuję , tak że efektu karbowania nie widać, a włoski są puszyste i ładnie odstają od skóry . efekt trzyma się cały dzień, chodziaż lakierów, żeli i tych wszystkich kosmetyków używam ostatnio raczej po to, żeby 'przylizać' włosy niż żeby je napuszyć, serio a włoski mam cieniutkie...
dlatego radzę Ci - pocieniuj je jakoś fajnie to dużo daje

Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-12, 18:14   #8
sweet_mystery
Rozeznanie

lorinka to tez zalezy od tego czy wlosy sa cienkie i duzo ich czy cienkie i rzadkie slyszalam ze mocne cieniowanie na calej dlugosci nie nadaje sie do wlosow cienkich i rzadkich poniewaz przynosi odwrotny skutek: wlosow wydaje sie byc jeszcze mniej . Sama mam cienkie i rzadkie wlosy i zakladalam tu kiedys watek o cieniowaniu i ktoras z wizazanek mi tak napisala a wlasnie chcialam mocno pocieniowac wlosy i nie wiem co teraz robic....
sweet_mystery jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 18:31   #9
Nelllcia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lorinka
A jak są jednak trochę przyklepane, to przy skórze głowy karbuję je, a potem rozczesuję , tak że efektu karbowania nie widać, a włoski są puszyste i ładnie odstają od skóry .
Lorinko, a jaka masz karbownice, bo ja chce kupic, tylko ze wiekszosc ich jest z prostownica 2 in 1, a ja chce sama karbowniczke bo prostownice juz mam

Pozdrawiam,
Nelcia
Stary 2005-12-12, 18:53   #10
lorinka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sweet_mystery
lorinka to tez zalezy od tego czy wlosy sa cienkie i duzo ich czy cienkie i rzadkie slyszalam ze mocne cieniowanie na calej dlugosci nie nadaje sie do wlosow cienkich i rzadkich poniewaz przynosi odwrotny skutek: wlosow wydaje sie byc jeszcze mniej . Sama mam cienkie i rzadkie wlosy i zakladalam tu kiedys watek o cieniowaniu i ktoras z wizazanek mi tak napisala a wlasnie chcialam mocno pocieniowac wlosy i nie wiem co teraz robic....
Sweet Mystery - też wiele razy tak słyszałam, ale postanowiłam, że fryzjerka najlepiej oceni, czy cieniowanie się przyda czy nie chwilę z nią rozmawiałam i powiedziała, że cienkie włosy równej długości opadają pod własnym ciężarem, a cieniowanie nadaje lekkości i dzięki temu włosy same się podnoszą. Na mnie to działa . Już zawsze będę miała pocieniowane włoski . Jak teraz patrzę z perspektywy czasu na moje wcześniejsze fryzury, to rzeczywiście z pocieniowanymi miałam mniej kłopotów zawsze.
Mystery - a jaką masz długość włosów? Bo może nie trzeba cieniować włosów na całej długości, ale tylko np. tak od połowy, jeśli masz długie i żal Ci je zbyt dużo skrócić W każdym razie ja polecam cieniowanie, ale u dobrego fryzjera

Gdzieśtam czeka na nią Książe w lazurowoniebieskich kalesonach... kiedyś ją znajdzie. Bo ona nie szuka. Nie teraz. Nie... nie teraz...

She walks on the boulevard of broken dreams.

lorinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 19:17   #11
Mona Lisa
Zadomowienie

Lorinka, miałaś chyba szczęście trafić na wyjątkowo dobrego fryzjera! Zawsze zwracam uwagę na włosy kobiet i codziennie widzę całe mnóstwo ofiar cieniowania włosów... Nawet piękne i gęste włosy potrafią zamienić się po takim "zabiegu" w smętnie zwisające piórka (tragiczny przykład mojej bliskiej koleżanki - sorry, Aga, musiałam to powiedzieć!).
Wiele zdziałają tu zabiegi pielęgnacyjne, dobry, nadający objętości szampon oraz suszenie włosów "do góry nogami" Pasemka również pomogą zwiększyć optycznie ilość włosów na głowie - takie małe oszustwo Ja jestem absolutną przeciwniczką cieniowania włosów.
Mona Lisa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-12-12, 19:22   #12
szponciak
Raczkowanie

ja tez mam cienkie wlosy i niezbyt mam ich duzo,, mialam juz pare razy wycieniowane na 3 warstwy, i tak je zapuszczalam i kiedy siegnely mi do polowy lopatek koncowki byly straszne, wypadaly mi strasznie wlosy, teraz je scielam tak: wloski proste(jedna dlugosc), wycieniowane same konce, z przodu porobione pazurki, wlosy mniej mi wypadaja i mam ich jakby wiecej podobaja mi sie wycieniowane fryzurki i chcialabym jeszcze raz miec te 3 warstwy, ale mysle, ze taka fryzura dla mnie jest bardizej odpowiednia polecam taka
szponciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-12, 19:45   #13
vretka
Zakorzenienie

GG do vretka

Skąd ja znam ten problem Sama jestem właścicielką cienkich i jak na złość rzadkich włosów Żeby tego było mało, koszmarnie się przetłuszczają i musze myć je codziennie, żeby wyglądały znośnie. Czasami mam ich po prostu dość. Chętnie bym je ścieła, ale w krótkich wyglądam fatalnie. Dlatego chętnie się dowiem jak cała sprawa cieniowania wygląda naprawdę
vretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości