|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Znikające podkłady :(
Witam.Maluję się codziennie,moje minimum to podkreślenie brwi,wytuszowanie rzęs,podkład i puder sypki.Niestety zawsze muszę już po 2,3 godzinach poprawiać podkład(tzn go dokładać),bo on ciągle schodzi mi z ryjka
![]() ![]() Dodam,że puder nakładam pędzlem kabuki,robiąc delikatne stempelki. Edytowane przez Carmela_ Czas edycji: 2012-11-06 o 19:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Znikające podkłady :(
moze cos z kremem nie tak? ze podklad sie po nim slizga?
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Jakiegokolwiek bym nie używała,zawsze jest ten sam efekt.Bez kremu również to samo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
a próbowalas podkladu mineralnego?
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
pędzlem kabuki chyba, a nie kabuko
![]() Skoro robisz się łaciata to masz pewnie za ciemny podkład, bo podkład w dobrym kolorze nawet jak się ściera nie powinien robić takiego efektu. Dokładasz podkład na już zrobiony makijaż? czy ścierasz wcześniejszy podkład i puder ? Przy cerze normalnej dziwne żeby tak znikało, może za dużo dotykasz buzi odruchowo? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Nie mam zbyt ciemnego podkładu,najwyżej pół odcienia ciemniejszy niż twarz,ale to z tego powodu że jestem zwykle opalona na ciele a na twarzy nie(używam tam samoopalacza). Dokładam podkład ścierając wcześniej te nędzne resztki wacikiem z płynem micelarnym. Kurczę wydaje mi się że to może być od dotykania twarzy.Często odgarniam włosy,ciągle coś jem lub piję. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze że zmywasz resztki makijażu zanim nałożysz nowy ![]() Polecam po każdej czynności począwszy od nałożenia kremu dociskać na chwilę do twarzy chusteczkę higieniczną aby zebrać nadmiar produktu, powinien być trochę trwalszy. Na dzień zaopatrz się w bibułki matujące albo ewentualnie też chusteczką możesz lekko docisnąć partię twarzy które zaczęły się świecić bo z sebum łatwiej schodzi makijaż. No i musisz się nauczyć nie dotykać twarzy, bo bez dotykania podkład sam nie wyparuje plackami :P Chociaż wiem że to trudne bo sama mam manie dotykania co chwilę twarzy :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Może zainwestuj w jakąś bazę pod makijaż. Wygładzi skórę i sprawi, że makijaż będzie trzymał się dłużej. No i oczywiście musisz oduczyć się dotykania twarzy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Miałam ten sam problem dopóki nie zaczęłam używać podkładu Revlon Colorstay albo Estee Lauder Double Wear. Oba zdecydowanie polecam, jednak Revlon spoooro tańszy więc częściej u mnie gości, a na allegro to już w ogóle za śmieszną cenę można go dostać.
Ponadto baza to jest dobry pomysł. Ja osobiście nie używam bazy, ale zamiast tego stosuję krem Barwy Siarkowa Moc. Jest taniutki, dostępny w Rossmanie, a spisuje się świetnie- u mnie nie dość, że dobrze i na długo matuje to działa właśnie jak baza- bardzo fajnie wygładza twarz. Ostatnio krem Barwa Siarkowa Moc+ Podkład Revlon( do cery tłustej i mieszanej) to mój ulubiony zestaw i sposób na długotrwały makijaż. Na mojej twarzy ( mieszana) są po prostu niezniszczalne. Trzymają się caaalutki dzień, od rana do czasem baardzo późnego wieczora. Spróbuj, tylko pamiętaj żeby porządnie nawilżać twarz, bo jednak i krem i podkład wysuszają niemiłosiernie. Ale przy odpowiedniej pielęgnacji to nie problem, a efekty, przynajmniej u mnie znakomite. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Według mnie barwa nadaje się tylko do tłustych ser, ponieważ silnie wysusza wypryski, tworzy na twarzy coś na wzór matowej maski. Generalnie nie polecam go osobom o cerze innej niż tłusta lub chociaż mieszana. W dłuższej perspektywie się nie sprawdzi.
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Jaki podklad wybrać?
Mam cerę mieszaną-wrażliwą, przebarwienia, rozszerzone pory. Obecnie używam Revlon Colostay 180 Sand Beige- który właśnie się kończy, czy zakupić znów ten sam czy spróbować czegoś innego, jesli tak to czego warto spróbować?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Blessed be the fruit
|
Dot.: Jaki podklad wybrać?
Jest cały wątek o podkładach..
![]()
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
dobry puder matujacy i kryjacy
Hej dziewczyny,szukam dobrego pudru matujacego i kryjacego do cery tlustej cos na miare benefit get evem jesli ktoras z Was mialaby porownanie,co byscie mogly polecic z wlasnego doswiadczenia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dot.: dobry puder matujacy i kryjacy
aha,wlasnie zamowilam probki estee lauder double wear to widac warto by bylo tez za pudrem sie rozejrzec;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki podklad wybrać?
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:14.