|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
nieśmiałość wobedz kobiet - jak przełamać. jak zagadac do nieznajomej
Witam drogie koleżanki
![]() Poznałem ostatno na czacie pewną dziewczynę, która jak sie później okazało mieszka niedaleko mnie. Ogolnie pisało sie nam fajnie, ale w pewnym momencie przerwało i nie mogłem już jej znaleźć. Udało mi sie ją odszukac na fb, ale problem sie pojawia taki, że nie wiem jak rozpoczać rozmowę na fb. Nie jestem śmiałą osobą i boję się, że nie będę potrafił poprowadzić rozmowy tak żeby się mną zainteresowała. Nie wiem w ogóle po jakim czasie zaproponować spotkanie. Chciałbym aby z tego coś wyszlo, gdyż z moich poprzednich relacji nic nie wynikało, więc prosze może o jakies rady i podpowiedzi. Będę bardzo wdzięczny za każdą poradę Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: nieśmiałość wobedz kobiet - jak przełamać. jak zagadac do nieznajomej
Znajdź męskie forum z końcówką .org i popraw własne zycie a dopiero później bierz się za kogoś z otoczenia.
Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Proste i najbardziej neutralne (bo nie wiem w jaki sposób pisalliście) by było: "Cześć. Ostatnio pisało nam się całkiem nieźle, więc postanowiłem Cię odnaleźć na fb i kontynuować rozmowę". Później powinno samo się potoczyć. To nasz maczo forumowy. "Testosteron" czasami się z niego wylewa tu na forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Po drugie - z tego, co tu napisałeś, odnoszę wrażenie, że chcesz tylko sztucznie wzbudzić zainteresowanie sobą, osiągnąć jakieś swoje cele, ale bez głębszego zaangażowania (przynajmniej ja tak traktuję informację, że Twoim celem jest zainteresowanie jej Tobą, a nie np. lepsze poznanie jej). Cytat:
Zdefiniuj "coś" - zwłaszcza przed samym sobą. Później określ, czego do realizacji tego "czegoś" potrzebujesz i działaj. Podpowiem, że do dłuższej znajomości (koleżeństwo, przyjaźń, związek, wspólne założenie firmy) - ja potrzebowałbym z pewnością poznać ją jak najlepiej i moim celem byłoby poznanie jej, a nie przedstawianie siebie w takim świetle, w jakim ona chce mnie zobaczyć. Nie jesteśmy ideałami, więc powinniśmy być sobą, a nie rozmawiać z kimś sztucznie, byle tylko wzbudzić zainteresowanie swoją osobą, bo co z tego będzie dalej? Klops. Mam nadzieję, że zdania nie zmieniłeś. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Konto usunięte
|
Skoro z nią gadałes i kontakt się urwał to widocznie nie jest zainteresowana
odpuść sobie pisanie do niej na Facebooku bo wyjdziesz na namolnego desperate. Zna namiary na ciebie jeśli by była zainteresowana to by się odezwała |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moje zdanie jest identyczne jak ^MistrzyniDrugiegoPlanu. Faceci, którzy o coś tutaj pytają zachowują się jak cipki a odpowiedzi, które im udzielacie sprawiają, że zagłębiają się w tym jeszcze bardziej. Pisać na fb? -Nie. Laska, która "w miarę wygląda" dostaje dziennie kilka wiadomości od napaleńców, którzy tylko za monitorem są pewni siebie. One mają tego po prostu dosyć i zlewają wszystkich po kolei. "Fizyczne" podejście do kobiety na ulicy, w sklepie, na uczelni na pewno wzbudzi w niej większe zainteresowanie niż wiadomość na jakimś kretyńskim portalu. Wysyłanie wiadomości nie pozwala na pokazanie emocji, a to właśnie one są bardzo ważne w relacjach między ludźmi. Jeśli jesteś nieśmiały to nad tym pracuj, małymi kroczkami, na początek pytaj randomowych ludzi o godzinę, albo jak dojść w jakieś miejsce. Stopniowo nauczysz się rozmawiać z ludźmi i nabierzesz pewności siebie. Bez sensu jest pisanie do laski jeśli na ewentualnym spotkaniu wszystko spieprzysz. A przede wszystkim to nie czytaj tego forum, rady są beznadziejne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hejterem? Nie skądże, doceniam Twoje głębokie "samodzielne myślenie". Ja, jak wiesz, nic nie wiem, bo posługuję się definicjami, a nie sama je wymyślam ![]() Btw. Czemu tak skromne dajesz rady. Zdefiniuj nam "nieśmiałość". No czym jest dla Ciebie? PS Żart taki nie rób tego. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
Swoje posty ograniczam pod względem ilości i jakości treści. Po latach spędzonych na tym forum większość z Was ma tak zakorzenione iluzje na temat relacji damsko-męskich, że ich podważanie mogłoby się skończyć koniecznością kilkukrotnego odwiedzenia psychologa. Mam wrażenie, że na terapię uczęszcza jakieś 20% użytkowniczek. Po moich postach byłaby to co najmniej połowa
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakie konkretnie iluzje? To, że gdy facet się nie odzywa przez kilka dni to wypadałoby wysłać smsa, by jego ukochana się nie martwiła? Ale wymagania! Z kosmosu! Iluzje! No jak można tego wymagać od misiaczka. ![]() Edycja: Dobra, skończmy, bo odbiegamy od tematu i ktoś jak to z boku czyta to nie ogarnie naszego kodu międzywątkowego. Edytowane przez tarkowska Czas edycji: 2016-03-23 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
BAN stały
|
[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;57851821]Skoro z nią gadałes i kontakt się urwał to widocznie nie jest zainteresowana
odpuść sobie pisanie do niej na Facebooku bo wyjdziesz na namolnego desperate. Zna namiary na ciebie jeśli by była zainteresowana to by się odezwała[/QUOTE] Dokładnie. Nic z tego i tak nie będzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Nieśmiałością nazywam sytuację, w której dany ludek nie może zrobić tego na co ma ochotę ponieważ blokuje go wlasny mózg wytwarzając excusy
Obiecuję, że w wolnej chwili stworzę listę powtarzanych tu beznadziejnych rad i propagowanych wzorów zachowań. Zerknąłem jeszcze raz na nazwę tematu...naprawdę myślisz, że w tym przypadku pisanie wiadomości to słuszna decyzja? Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Miałem na myśli ortografię
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Wez poprawke na to, ze skoro kontakt "sie urwal" to byc moze ona nie chce tego kontynuowac. Jednak sprobowac zawsze mozna. Tez bylabym za neutralna wiadomoscia w stylu "czesc, ostatnio nie mielismy okazji dokonczyc naszej rozmowy bla bla bla". Tylko nie pisz jakichs elaboratow na tysiac slow. Krotko, zwiezle, na luzie.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:33.