![]() |
#1 |
ćwir ćwir
|
Szara Lista, Czarna Lista
Decyzją Redakcji Wizaz.pl oraz Moderacji forum,
Forum "Moda -Wspólne Zakupy" zostaje zamknięte. Zapraszamy na forum Moda ![]() Szara Lista: jest to lista osób, które otrzymały ostrzeżenie, ale nadal mogą brać udział w zamówieniach, o ile Organiztorki je przyjmą. -Co to jest Szara Lista? Za co można na nią trafić? Zamówienia z normalnych sklepów ( nie dotyczy Sigmy, Tandemu i hurtowni obuwniczych) - zgłaszasz się do zamówienie i nagle rezygnujesz? Licz się z Szarą Listą. Zanim się zgłosisz to przemyśl jak stoisz finansowo i czy będziesz mieć dostęp do internetu, żeby dokończyć zamówienie. Twoja nagła rezygnacja często jest dla Organiztorki kłopotem, bo może ona już zrobić wyliczenia np. kosztów wysyłki uwzględniające Ciebie i swoją rezygnacją jej to psujesz. Za pierwszą "dezercję" z zamówienia otrzymujesz pierwszą "żółtą kartkę" i trafiasz na Szarą Listę. Druga rezygnacja to druga "żółta karta"i ponowny wpis na Szarą Listę. Trzecia rezygnacja to "czerwona karta" oraz wpis na Czarną Listę- zrezygnujesz trzy razy, a więcej w żadnym zamówieniu udziału nie weźmiesz. Sigma, Tandem i inne hurtownie obuwnicze: wszelkie edycje zgłoszeń do zamówienia, tj. wykasowanie zgłoszenia swojego i zostawienie np. kropki lub napisu pomyłka jest traktowane jako âdezercjaâ z zamówienia. Jeśli to zrobisz to trafisz na szarą listę: możesz uczestniczyć w zamówieniach, ale Twój nick jest dla organizatorek ostrzeżeniem- mogą Cię nie brać do następnych zamówień. Dodatkowo pierwsza âdezercjaâ jest traktowana jak pierwsza âżółta kartaâ. Druga âdezercjaâ jest âczerwoną kartkąâ i zaprowadza Cię na Czarną Listę. . Czarna Lista jest to lista osób, które nie wezmą udziału w żadnym zamówieniu na naszym forum. Wpisanie nicku na Czarną Listę jest indywidualną sprawą każdej Organizatorki. Jeśli uważasz, że Twój nick znalazł się tutaj niesłusznie- napisz PW do moderatora: SELKI*, słomki, mal00nie, Wiki28 lub Speare i wyjaśnij swój punkt widzenia. Sprawa zostanie rozpatrzona i skonfrontowana z daną Organiztorką oraz zostanie podjęta decyzja o pozostawieniu nicku na liście lub o wykreśleniu go. Z góry zaznaczam: nasze Oragniztorki nie są złośliwe, nie umieszczają uczestników na Czarnej Liście według swojego widzimisię czy z "zemsty". Jeśli Twój nick już tutaj trafił to mała szansa, że odwołanie cokolwiek zmieni, ponieważ decyzja o wpisaniu nicku tutaj nie jest pochopna i zazwyczaj jest omówiona w klubie organiztorskim. Na Czarną Listę trafić można z różnych powodów. Głównym z nich jest brak współpracy z Organiztorką- wszelkie opóźnianie zamówienia, nieregulowanie należności we właściwym czasie, brak kontaktu podczas zamówienia, itd. Ponadto trafić tutaj można za chamstwo i stosunek do Organiztorki czy innych uczestników zamówienia. Pamiętaj, że zamówienia na Wizażu to nie Allegro.pl. Żadna z naszych organiztorek nie jest sprzedawcą i nie wolno nas tak traktować. Zamówienia u nas to nie zamówienia w sklepie, gdzie "klient- nasz pan". Nie trafisz na Czarną Listę, jeśli zachowasz zwykłą, ludzką kulturę ![]() UWAGA! Po przedyskutowaniu kwestii z Organizatorkami podjęłyśmy decyzję o zmianach. Likwidujemy podział na listę ogólną i obuwniczą. Obecnie jesli trafiasz na Czarną Listę to nieważne czy z powodu zamówienia na buty czy jakiegokolwiek innego. Czarna Lista dotyczy w tej chwili WSZYSTKICH zamówień- Twój nick na niej oznacza, że nie weźmiesz już udziału w żadnym z zamówień. W związku z tym co wyżej, poniższy zapis (na szaro) jest nieaktualny ![]() Istnieją dwie Czarne Listy. Jedna jest ogólna, obowiązuje na całe podforum. Druga lista jest listą wyłącznie hurtowni obuwniczych. Jeśli Twój nick jest na niej- możesz zamawiać z innych sklepów, ale w żadnym zbiorowym rozbieraniu kartonu butów, czy to na Sigmie, na Tandemie, czy w jakiejkolwiek innej hurtowni obuwniczej w przyszłości, nie weźmiesz udziału.- zapis nieaktualny W przypadku zamówień z hurtowni obuwniczych na Czarną Listę trafia się głównie z 4 powodów (aczkolwiek sytuacje są różne i nie są to wyłącznie te 4 powody): a) wypisanie się z danego kartonu podczas zbierania zamówienia w momencie, gdy: - do kompletu brakuje 3 pary lub mniej - gdy karton już jest zebrany - w jakimkolwiek dalszym momencie zamówienia. Wpisujesz się- zostań na liście, bo trafisz tutaj. b) brak wpłaty w terminie, który ustaliła organiztorka lub brak wpłaty całkowity c) rezygnaja z butów i domaganie się zwrotu pieniędzy, gdy buty są już u organiztorki d) brak uregulowania dopłat za buty czy wysyłkę od organiztorki do Ciebie. CZARNA LISTA: agacz66 Agatka_K oraz klon: MsTseTse ala9917 AlicjaH + klon: ahkk amaamaama3 oraz klony: sun_set91, PannaLia, warkoczanka, aweronika3, lalajkaa , catsmom amanda_amanda Annita + klony: annita, annannfashionistka, dotsandflowers, annjot, annfashionistka anitusica i klony: czesialubigrzesia, monciakoska, beatusia91, innocent_wannabe Arida_ arogancka oraz klony: egoistka7748 , malaVip, unepetitediablesse, pirella, malaV, mizensa, magdaleniaa, malaVip88 BeautifulThings87 bestla i klony: judi2606, judi26, manufakturapiekna Bipolar Disorder i klony: klony: fledgling, Cochineal, Hippie Girl, Yennefer13, LadyInRedCoat, SweatHeart, Windy T, Little Mermaid, Black Mermaid, Lovella, Nagini, Espirit, Une Petite Diablesse, Cinkcinka, Vicious Angel, Noire07, Blond Bond, ekasia, Windy blue_cat oraz klony: Jagoda0033, Rouge, krokoroko, catarina11 cantase carolans chakalaka i klony: KarolA4422, Yo_Zen Chery oraz klony handzia , ajsiunia , Vanillka55555, karolinees chiddy chupa90 coco666 oraz klony: barbisia, candusia, Motylek Truskawkowy, hela26, monk111, kubusewa, denver, blask Coffee With Milk oraz klony:lalunieczka, CoffeeWithMilk, drewienko, ChocolateCappucino, ahhhhhhhhh, mnbvcxzasdfghjkl, Crazycandy87 oraz klony: 87crazaycandy i wiederdasselbe i erneutdasselbe CZARNA1979 oraz klony: paulucha , poloot , iinnaa , vivianaa , migotka_, damprace, dajankaA, Brunnetkka, olinka_86 Delightful domcia1001 oraz jej klony: malutka_eliza, maaalena, paola10 dorotka_wac emi1983 oraz klony: eemi1983, ecenzować, adrenal1nka, adrenal1ne , daniel_makeup, m_furdyna , fanta5000 , bfjkgfi , kati111 , DANIELwizażysta, krek , makeupstore , ds_makeup, Fryzjer_Stylista, 2xfoxmulder, qwertyqwertyqwerty; OpenSpaceCreation fjee foxxxy oraz klony (do wglądu organiztorek) gad Gofrowana i klony: _czarny_kot, Taka_Ja5 guantanamera gZanka_92 i klony: Misticfene, Lavi92, Nadalle, Pompoko, Domzdrowia, karolka86, hejhejhej2, aska85, askher, aarabica Hogatka hurtownik Iduś Ines131 oraz klony: deska123 istny_paradoks oraz klony: IhateU, byklaudiaa, IIHHAATT, odizolowana, suspision, apeasseme izabelami oraz klony: szczesliwa24 i szczesliwa25 izabelinka oraz klon izababelka i_want_you_exclusive jamestown oraz klony: ilios kajoja_5 kuka0123 oraz klony: paulinaa92, kuka03 lady1989 laktoza LaurkaLaurka lora2009 loverynka lubiekisiel maaril i klony: fillette, Maria001, calmness, justynka.ma, evermore, bejbis Madchen_ oraz klon: deutsche_madchen, Mawrax3 madziarka84 Magdallen oraz klon: martusiek93 Mania_xD markotnaa i klon do wglądu organizatorek molka86 oraz klony: maolaB, viola81, weronqa mo ni fe re mrsparanoid oraz klony: emenka_ niunik i klony: xxxKitkaxxx, xxKitkaxx, martinken, ocenzurowana , anouszka, magnificed niebieskiv nodiaa i klon: Dakota23 notnicegirl oraz klony: p0isengirl, paaaat oraz klon: dicarpio Panienkaa oraz klony: samarh i olinciaa i Inuyashka, popolka, kobietka90, sympathia, ticco, lilkaaaa, popolanka, popolqa patricia13 paulinasupra paulinkaa_nh92 Paulkabe + klony: PauLiNeeCzKaaa, Delorean, rekin3 prinston_girl oraz klon: Nevratna rosablanca i klony: Missola, witsoon, pinupgirl23 roza1234 rybenka_ i klon: zatroska saabin2 oraz klony: viiki22 i kaama20, saabcia, sabina221, 22ewelka satine sylllvia89: klony: matumaini, vincitia skarb_panstwa oraz klon: mlodamamuska Soph squirrelkaa traskat Tristen oraz klon: donay TotallySexy whiskey i klony: ThugLove, JuicyP, nie wiem juz, charlie charlie, master_of_puppets, trace s, wiessz wsapjestsuper i klon: sylwinka134, Hardwoman xxxckxxx oraz klony: English Breakfast Zeila oraz klony: nena199, agata16012, trashka Belldandy1 oraz klony: wertyuio, wertyuioo, zosiasamosia12345 defacto oraz klony: tellme BlackSwan1 zuken Szara Lista rendsaid (-) i klony: majunia89 , eshuni , avilka77, - wycofanie się z zamówienia- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=631 iv3 (-) (-) judge (-) i klony: isabel88 - szara lista za wycofanie sie z zamowienia oleczka8894 - zapisała się do zamówienia z awanti, podała rzeczy, po czym do dziś brak wpłaty Nieoficjalnie i klony: Mondzia, Pieszczoszka zabula87 - wycofanie sie z zamowienia z sigmy caat i klony: malota, netig, Azifaral Ishani i klony: Susanah, naam, ygen, zajec Cala i klony: FajnyNick , KiepskiNick , - Szara Lista. Brak dopłaty o czasie, aroganckie zachowanie wobec organizatorki. Giovanna1987 i klony: __Layla__, sayuriii - szara lista za wycofanie sie z zamowienia z sigmy kinga898 i klony: nazir89 - wycofanie sie z zamowienia z sigmy butterfly20 - opozniona wplata za zamowienie z sigmy i brak wyjasnien BeatriceM - opozniona wplata za zamowienie z sigmy LikeTheChocolate i klony: LTC, msstuff, dddw0, ssztywna, (reszta klonów do wglądu organiztorek) - opozniona wplata za zamowienie z sigmy miernikstresu i klony: pukajdodrzwi , mpruszynska ,- opozniona wplata za zamowienie z sigmy helsinka - brak edycji posta, brak wpłaty w wyznaczonym terminie, opóźnianie zamówienia z miracollo kama-hh i klony: patrynia , paulajak03 (-) - brak wpłaty za zamówienie Awanti, (-) - wycofanie się z zamówienia sylwusiaaniolek (-) - brak wpłaty w terminie z sigmy defacto i klony: tellme, bambus, slonce_00, pYsSkaaA123, aguszka2000, aguszkaaa, adrijah i klony: cmoksia (reszta klonów do wglądu organizatorek) - edytowanie postu ze zgłoszeniem na buty Kala! i klony: Crazy squirrel, Suszarek, (-) brak wpłaty w terminie (-) brak wpłaty fanfelka (-) brak wpłaty w terminie wadercia i klony: sandra593, wdupiemamtennick, (-) brak wpłaty w terminie kalacytrynka (-) brak wpłaty w terminie Niuniuska i klon: elfir99 (-) brak wpłaty w terminie zuken (-) brak wpłaty w terminie, (-) brak edycji posta oraz wpłaty (-) wycofanie się z zamówienia Awanti- Czarna Lista niusia212 (-) wycofanie się z zamówienia agaan1994 (-) - szara lista za edycję postu na zamówieniowym obuwniczym the_kasias (-) brak wpłaty w terminie 90em i klony: nomileczka, jujubone (-) (-) brak wpłaty w terminie; za spóźnioną wpłatę i brak kontaktu-Multihurt owocelki - wycofanie się z zamówienia w trakcie zbierania Angel Eyes (-) - zgłoszenie się do zamówienia awanti, brak edycji i wpłaty ciaszunia (-) i klon: alissz- wycofanie się z zamówienia przez edycję postu sunprince (-) i klony: pralinka_ , dacenko, flowsum, sylwestrowerozkminy- wycofanie się z zamówienia przez edycję postu Asandraa (-) i klony: kaisach, wafel116, dana123456789, opozniona wplata i brak wyjasnien Pietruszkowa (-) - brak wpłaty/potwierdzenia w terminie w zamówieniu katherine chomiG (-) ) i klon: sabinap16 - wycofanie się z zamówienia przez edycję postu carolcia88 i klon: katrine93 (-) brak wpłaty i edycji w wyznaczonym terminie * Raboussamai * i klon: kwietniowe_stworzenie, Czamelka, czamelka83 (-) brak wpłaty i edycji w wyznaczonym terminie Naomi21 (-) brak wpłaty i edycji w wyznaczonym terminie Myya (-) brak wpłaty i edycji w wyznaczonym terminie xflamesxx i klon: beti908 - wycofanie się z zamówienia hollymoda aklina (-) wycofanie się z zamówienia katherine domisia1944 (-) - spóźniona wpłata za trampki z H24. Powód: remont. Mya1989- opóźnienie z wpłatą. lala124 - brak wpłaty i edycji w wyznaczonym terminie (Katherine) aloiw123- wycofanie się z zamówienia UrszulaB- wycofanie się z zamówienia Sylwiussss - brak edycji posta i wpłaty za katherine ispe - brak edycji posta i wpłaty za katherine uzunia (-) i klon AmiJade -brak edycji posta i wpłaty za Katherine meg_007 Szara Lista za brak edycji posta i wpłaty/potwierdzenia w zamówieniu awanti atrament (-) i klon beatrice72 za spóźnioną wpłatę z Multihurtu Monaa1990 (- ) i klony zelka90, 1989kasiunia Szara Lista, brak edycji posta i wpłaty w zamówieniu Katherine kaska2pl(- )Szara Lista, brak edycji posta i wpłaty w zamówieniu Awanti Emilcia_1616(- )szara lista, wycofanie się z zamówienia obuwniczego w trakcie zbierania kompletu menteuse(- ) i klony: unforgiveen, julson, 123mnbcvcxz Szara Lista, brak edycji posta i wpłaty w zamówieniu Awanti kachna21 (-) brak edycji posta i wpłaty w zamówieniu Awanti korasek34 (-) brak edycji posta i wpłaty w zamówieniu Awanti olla83 - (-) wycofanie się z zamówienia awanti przez wyedytowanie posta z zamówieniem do słowa "edit" klatka (-) Szara Lista za brak edycji posta w zamówieniu hollymoda lajonekk (- )Szara Lista za brak wpłaty za zamówienie awanti Sanndras- wycofanie się z zamówień butowych izabelinka - wycofanie z zamówienia awanti, _Enea_ - brak edycji posta w zamówieniu katherine gensi89 (- )za brak edycji posta w zamówieniu Hollymoda Podmuch_Wiosny (- )za brak edycji posta w zamówieniu Hollymoda Kisame - edycja posta do "pomyłka" po podaniu danych do wysyłki paulina.t11 - wycofanie się z zamówienia awanti strawberka (-) brak edycji posta w zamówieniu Megi madziqqq (-) brak edycji posta w zamówieniu Awanti. iza2313 (-) brak edycji posta w zamówieniu awanti meggi233( -) opóźniona dopłata za zamówienia megusiia (-) brak edycji posta w zamówieniu awanti majasn (-) brak edycji posta w zamówieniu awanti martucha0205(-) SzL, brak wpłaty przez półtora miesiąca za 4 zamówienia annnie88 (-) opóźnienie z dopłatą za zamówienie Sesja- wycofanie się z zamówienia Awanti dorisxD - wycofanie się z zamówienia Awanti migotkapl- brak wpłaty i wycofanie się z zamówienia Awanti.
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2021-10-07 o 10:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Dot.: Czarna Lista
hurtownie obuwnicze:
gZanka_92 - brak wplaty i zero odzewu!!! gZanka_92 i klony: Misticfene, Lavi92
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2010-09-11 o 15:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Organizatorka
|
Soph - zgłosiła się do zamówienia Encanto + keratyna z mazideł, napisała że przeleje pieniądze po weekendzie. Zamówienie zostało złożone ( założyłam za nią pieniądze ) po czym w niedziele oznajmiła na forum, że ona jednak rezygnuję.
#4 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hurtownie obuwnicze:
anitusica- brak wplaty i zero odzewu Bipolar Disorder Windy, - brak wplaty i zero odzewu anitusica i klony: czesialubigrzesia, monciakoska Bipolar Disorder i klony: klony: fledgling, Cochineal, Hippie Girl, Yennefer13, LadyInRedCoat, SweatHeart, Windy,
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Brydzia_ Czas edycji: 2010-09-11 o 15:43 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hurtownie obuwnicze:
saabin2 - brak wpłaty i kontaktu
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hurtownie obuwnicze:
maaril - wypisała się z zamówienia na 2gi dzień po tym jak się do niego zapisała. maaril i klony: fillette, Maria001, calmness, justynka.ma, fillette; evermore
Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:30 |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Lista uaktualniona o klony
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
hurtownie obuwnicze:
niunik - brak wpłaty za buty, zero kontaktu po moim upomnieniu; brak dopłaty za poprzednie zamówienie pomimo mojej prośby na pw ![]() i jej klony: xxKitkaxx xxxKitkaxxx martinken catarina11 - brak wpłaty, zero kontaktu Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() wlasnie chcialam ja dopisac do CL bo nie mam od niej wplaty i kontaktu a ona juz jest ![]() i sie do mnie zglosila ![]() trzeba uaktualnic pierwszy post
![]() |
#11 |
jak promyczek słońca....
|
myślę, że każda z nas może uaktualniac pierwszy post plus dodatkowo pisać posta informującego
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
ćwir ćwir
|
Cytat:
![]()
![]() |
#13 |
Organizatorka
|
LaurkaLaurka - mimo moich upomnień i jej logowań na wizażu brak odpowiedzi oraz dopłaty za zamówienie z Asosa
EDIT: Pozwoliłam sobie edytować pierwszego posta i dodać wszystkie dotychczas przez was wypisane osoby ![]()
Edytowane przez waaampirek Czas edycji: 2010-10-06 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
BeautifulThings87 - brak wpłaty i zero kontaktu
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
chiddy - zrezygnowała z zamówienia w momencie, gdy zaczęłam zbierać wpłaty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
squirrelkaa - brak wpłaty i kontaktu w zamowieniu u Olencjii
#17 |
Zakorzenienie
|
wiessz - brak wpłaty, zero kontaktu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
paulinasupra - brak wpłaty i kontaktu
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
AlicjaH -nie zapłaciła za katherine i tym sposobem pozstaje z jej rzeczami. A tak mnie zapewniała że wpłaciła i jeszcze kiedy się przypomniałam okrzyczała mnie ze powinnam się o potwierdzenie podpytać ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Wpisuję na czarną listę :
coco666 oraz whiskey , brak wpłaty, zerowy kontakt a teraz jeszcze olewanie mnie w pw. coco666 i jej kolny: barbisia candusia Motylek Truskawkowy, hela26, monk111, kubusewa, denver, blask whiskey i jej klon: ThugLove JuicyP Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 09:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Gofrowana - oszustwo przy potwierdzeniu przelewu.
i jej klony: _czarny_kot Taka_Ja5 Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
ćwir ćwir
|
nodiaa ( i jej klon: Dakota23) zamówienia organiztorki Olencjaaa- brak wpłaty i kontaktu
Moje książki na wymianę: KLIK! Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szara Lista, Czarna Lista
chakalaka ( i jej klony: KarolA4422 i Yo_Zen) - brak wpłaty, zero kontaktu
![]() xxxckxxx - jw. ![]() Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
wsapjestsuper + jej klon: sylwinka134 - czarna lista hurtowni obuwniczych
Brak wpłaty + bezsensowne tłumaczenia. Edytowane przez candace1 Czas edycji: 2011-04-17 o 08:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
exmod na urlopie:)
|
Lista uzupełniona o klony i nicki wpisane powyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
ćwir ćwir
|
Szara Lista
rendsaid: wycofanie się z zamówienia- https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=631
#29 |
ćwir ćwir
|
Paulkabe + klon PauLiNeeCzKaaa - Celowe i świadome łamanie regulaminu poprzez namawianie Wizażanek do zamówienia przez PW pomimo braku uprawnień organizatorskich
#30 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
sprawa zostala wyjasniona, wpis anuluje
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2011-05-05 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:39.