![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Cienie pod oczami - makijaż, kosmetyki, kamuflowanie
Witam
![]() Czy znacie może dobre sposoby i kremy na zmniejszenie cieni pod oczami? Już jako dziecko miałam je sporawe, a teraz jako nastolatka stały się naprawdę ogromne ._. . Stosuję kosmetyki, które je maskują, są dzięki temu o wiele mniejsze, ale nadal widoczne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Cienie pod oczami
Uzyj wyszukiwarki, jest milion watkow na ten temat.
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dokładnie, było wiele takich wątków
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jesli cienie powstaja od zmeczenia czy niedoborow - wystarczy dobrze sie wyspac, nawilzyc powieki, podgryzac warzywka, owoce i robic oklady z kawy.
![]() Ja tez mam cienie, ale mam je tak piekne, ze bez nalozenia korektora na krem pod oczy nie wychodze z domu. Wiekszosc z podbitookich ma swoje since na stale i zaden krem ich nie usunie. Najwyzej chirurg plastych wstrzyknie troche jakiegos hialuronu czy innego tam kolagenu, by przykryc ten cien warstwa kamuflazu. ![]() Kup sobie dobry nawilzajacy korektor albo mieszaj gesty podklad z lekkim kremem pod oczy. Innej rady raczej nie ma. No... ewentualnie udaj sie na ostrzykiwanie za jakis tysiac zlotych. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
ja używam żelu z arniki na opuchliznę / sińce i trochę mi pomaga - poduchy pod oczami robią się mniejsze i mniej je widać pod korektorem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
Oj przepraszam, trochę jeszcze nie ogarniam forum >.< i nie zauważyłam zaawansowanego wyszukiwania, a w zwykłym niczego nie znalazłam, zara przejrze wszystkie wątki :3.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Opuchlizne mozna wyslac z torbami nieco latwiej, w wiekszosci przypadkow, ale, tak jak piszesz, krem niezbedny. No i pewnie nieco lzejszy korektor od mojego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Uzywalam roznych wersji Clinique (beznadzieja), Heleny Rubinstein (cos juz lepiej), serum Nuxe w aplikatorze z kulka (fajna ta zimna masujaca kulka, ladne ujedrnienie i nawilzenie), mase probek La Prairie (chyba mialam lacznie prawie cala pojemnosc kremu w tych saszetkach - wspaniala rzecz na suche skorki i suchosc w ogole, ale sincow nie tknal). Kremy te ladnie wygladzaja, odzywiaja, wyrownuja lekko koloryt, ale smych sincow nie usuwaja. Czasem mam lepszy dzien, czasem gorszy. Z pewnoscia dobry sen i jakis krem z kwasem hialuronowym (wiaze on wode, choc powierzchniowo, przez co nieco wypycha naskorek i lekko tuszuje te since), niekoniecznie drogi, i odzywcze serum przeciw pierwszym zmarszczkom i tyle co mozna zrobic w temacie pielegnacji sincow... Powiem tak... moja siostra ma opuchniete since i jej latwiej sie tego pozbyc, niz mi moich wkleslych. Ja sie chyba juz pogodzilam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam podobny problem... na swoje sińce próbowałam już wszystkiego i nic nie skutkuje. Przykrywam je korektorem i podkładem, ale i tak je widać :/ Dziewczyny czy możecie polecić jakiś dobry korektor i podkład kryjący? Na Bobbi Brown niestety mnie nie stać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Kokietka, nie wiem, jaki poziom cenowy Ci odpowiada, ale duzo dobrego slyszalam o korektorach aptecznych typu Bioderma czy Avene. Cenowo ok. 50 tak na moje oko. Czesto bywaja w promocji kompakty - zwykle wraz z tubka filtra. Warto pomeczyc aptekarki o probki
![]() Sporo zawodowych wizazystek poleca podklady i korektory Kryolan. Ponoc mocno kryja. Cenowo - przynajmniej o polowe cenowo przyziemne, niz Bobbi. ![]() Niestety, nie znam duzo tanszych specyfikow tego rodzaju, bo korektorow zaczelam uzywac stosunkowo niedawno, gdy juz moge sobie poszalec ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
O kryolan ma dobre opinie, mam nawet z tej firmy puder i jestem zadowolona (nie jest on kryjący), ceny nie są takie przerażające (60-70zł jakoś zniosę) chyba wybiorę się w czwartek i przetestuję i ewentualnie kupię C: , mam nadzieję, że będą jakieś testery ._.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
ja polecam pupa magic- dość tani i wg mnie lepszy od różnych hitów za 200 zł.
Ja tez mam "wklęsłe sińce", a fachowo, to jest dolina łez i dużo gorsze świństwo niż sam siniak(który można przecież łatwo ukryć). No i z wiekim jest coraz gorzej(chociaz i u małych dzieci czasami widuję taką budowę twarzy). Ja to chyba dojrzewam do wizyty w tej sprawie u jakiegoś chirurga. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja już mam tak dosyć tych sińców....
![]() ![]() Jak dla mnie na razie najlepszy był dermacol, co prawda i tak nie krył w 100%, ale zawsze coś. Zrezygnowałam z niego, bo potwornie wysusza ![]() A jak myślicie, gdybym się trochę opaliła to sińce będą mniej widoczne czy wręcz przeciwnie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
(może ktoś mnie oświeci, jaki skrót klawiaturowy w Firefoxie cofa mi stronę w taki sposób, że nie mogę przywrócić zawartości posta, piszę to już trzeci raz :/)
Jak do tej pory moim najlepszym korektorem jest The Oriental BB concealer z firmy Skin79. Nabyłam go przy okazji kupowania zwykłego BB kremu i zachwyciłam się. Ukrywa sińce o wiele lepiej niż powinny korektory różowe i dodatkowo trochę je leczy (co prawda u mnie już nie, bo za często nie dosypiam, ale to tylko i wyłącznie moja wina) od kiedy pojawiły się ponownie po zakończeniu zbawiennego wpływu wakacji na moją cerę. Niestety, tubka nieubłaganie mi się kończy, a nie umiem nigdzie go znaleźć ![]() Wiem, że jest jeszcze znany korektor BB, ze Skin Food, poczytaj sobie o nim. Pewnie będzie to mój następny typ. Dodatkowo stosowałam też żele ze świetlikiem (i ewentualnie zieloną herbatą) z firmy Flos-Lek, w takich małych fikuśnych słoiczkach za około 6 zł jeden. Działają zbawiennie, szczególnie rano, wspaniale chłodzą, niwelują opuchliznę oczu i trochę pomagają na sińce. Uwielbiam je, niestety w Anglii nie umiem znaleźć czegoś takiego, a zwykły krem pod oczy nie pomaga. Stosowałam też w ciężkich przypadkach okłady ze świetlika, tzn z torebek herbatki ziołowej, na oczy na 10-15 min, też pomaga. Ale generalnie chyba nic na to nie poradzimy, ja moje mam zawsze, nawet będąc wypoczętą, tylko czasami są mało widoczne (głównie w wakacje, jeszcze opalenizna dodatkowo je zakrywa). U mnie to rodzinne, mama i babcia mają, więc pewnie taka moja 'uroda'.
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
Żele ze świetlikiem kupowałam w aptece, ale w drogeriach też pewnie są.
Dziękuję Dziewczyny za porady, przejrzałam jeszcze KWC, spisałam kilka produktów i później wyruszam na polowanie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Ja też kupowałam w aptece, ale pewnie są w większych drogeriach.
![]()
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze mam dość dziwne te cienie, ponieważ na lewym oku wydają mi się większe .-. . Myślicie, że fakt iż miałam te oko podbite (dawno bo rok temu) mogło jakoś na to wpłynąć?
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Też mam większe pod jednym okiem, o wiele ciężej je zamalować niż pod drugim. Nie wiem, od czego to zależy, bo ja nie miałam go podbitego.
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
U mnie też pod jednym okiem większy siniec jest
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Raczkowanie
|
podkład Bourjois Flower Perfection i korektor Healthy Mix. Bardzo dobry zestaw
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Wielkie dzięki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Byłam wczoraj w hurtowni z kryolanem, pani powiedziała, że sprzedają tylko dla kosmetyczek, a w kwietniu bez problemu kupiłam tam puder .-. , widocznie zmienili politykę firmy, a szkoda bo na KWC tak je zachwalali. Online tak średnio chcę kupować. Jeszcze pytanie, czy jakaś odpowiednia dieta może pomóc na sińce? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Też mam taki problem, ale prawdą jest że jeśli wysypiam się, zwłaszcza w okresie wiosenno-letnim , kiedy buźka jest opalona, to te zasinienia nie są aż tak widoczne.
Co do korektorów to używałam kilku, ale dzięki KWC trafiłam na korektor mineralny, płynny Bell Muli-Mineral. Kosztuje jakieś grosze ok10zł a jest naprawdę niezły ![]() A mam pytanie odnośnie żelu ze świetlikiem Flos-Leku, czy jest on dostępny w SuperPharmie?Widziałam tam kosmetyki tej firmy a nie pamiętam czy ten był żel? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
ja mam jakis straszny fiolet pod oczami, juz dobre pare lat...duzo siedze przed kompem ale mysle ze to tez wina tarczycy no i oczywiscie moich problemow ze snem ;<
mam nadzieje ze z czasem branie lekow na tarczyce cos da no i wypoczynek ![]() Edytowane przez electro-lady Czas edycji: 2011-12-25 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
Cienie pod oczami
Witam.
Prawie od małego mam podkrążone oczy.Gdy zaczełam uzywac roznych korektoroów pod oczy too powiedziałabym ze sa jeszcze bardziej sine. I szczerze mowiac nie wiem czy po prostu moja taka uroda czy jest jakas inna przyczyna .Gdyby miał ktos taki sam problem, niech podzieli sie nim i powie jak próbuje pozbyc sie tych cieni. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:23.