|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() wymiana mireny
mam założoną wkładkę hormonalną i za jakieś pół roku powinnam ją wymienić. Problem polega na tym, że mój lekarz nie widzi nitek. Najpierw powiedział mi, że wyjmie ją pod znieczuleniem, a teraz nagle zmienił zdanie i chce próbować bez. Trochę mnie to przeraża. Chciałabym się dowiedzieć, które wyjście będzie rozsądniejsze i jak to bedzie przebiegać w obu przypadkach. Nadmienię jeszcze, że samo założenie było bolesne, a już dwukrotnie rodziłam. Poza tym słyszałam, że mirenę można zalożyć nową natychmiast po wyjęciu starej. Czy to prawda?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: wymiana mireny
Można założyć bezpośrednio po wyjęciu poprzedniej.
Mirena jest wkładką grubszą niż tradycyjne i jej zakładanie może być bardziej bolesne. Jeżeli zaopatrzył sie w narzędzie podobne do tego, które ja mam w gabinecie, to wszystko powinno przebiegać bez powikłań. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:06.