|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Podanie o powrót do pracy
Cześć wszystkim.
Kilka miesięcy temu odeszłam z pracy i chciałabym powrócić do starej firmy. W tym celu muszę napisać maila do swojego przełożonego z prośba o powrót. Nie mam pojęcia jak mam to napisać. Pomóżcie. Jak zacząć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
Lokalizacja: Z centrum Polski każdy jak zerknie na mapę będzie wiedział.
|
Dot.: Podanie o powrót do pracy
Meila czy podanie wysłane drogą elektroniczną?
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jesteś pewna, że to dobry pomysł? Zrobiłaś zwiad, czy faktycznie jest tam dla Ciebie miejsce? Powrót do tej samej pracy wiąże się z atmosferą w jakiej ją opuściłaś. Pamiętaj, że może nawet jeśli według Ciebie była dobra, to reszta pracowników mogła uzyskać inny obraz (bo według szefostwa z fajnej pracy odchodzą tylko źli ludzie
![]()
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Uważam, że najpierw powinnaś zadzwonić, miło pogadać, dowiedzieć się jak się sprawy mają. Zapytaj w czasie rozmowy, czy i co masz przysłać i w jakiej formie.
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2016-03-12 o 12:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja bym poszła do przełożonego i zapytała czy potrzebują pracownika czy jest szansa na powrót , dobrze by było jakoś umotywować odejście i powrót - sensownie .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
No własnie, dlaczego odeszłaś? Wiele firm w takiej sytuacji juz nie przyjmie pracownika z powrotem. Czy mówili ci, kiedy odchodziłaś, zebyś w razie czego, gdyby w nowej pracy coś nie wyszło, napisała albo zadzwoniła? Moim zdaniem też powinnas najpierw zadzwonić, żeby wybadaćm jak się sprawy mają - albo do przełożonego, działu kadr, albo do jakiejś kolezanki z działu, żeby np dowedzieć się, czy już znaleźli kogoś na twoje miejsce.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
BAN stały
|
Cześć! Mówi się, że dwa razy do tej samej wody się nie wchodzi. Zastanów się czy dobrze robisz żebyś później nie żalowała. Radziłabym ci poszukać coś innego może akurat trafisz na lepszy etat, lepszą atmosferę koleżeńską, dogodniejsze warunki. Spróbuj. Wiem, że rynek pracy jest trudny, ale warto się postarać. Mogę ci polecić sprawdzoną agencję xxx Mają nowe oferty. Wyślij do nich CV a nuż ci się uda
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-03-12 o 20:29 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Regulator reniferów
|
Nie, mówi się, że nie sposób wejść dwa razy do tej samej rzeki.
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ja wracałam 3 razy do starej firmy. Za każdym razem to oni do mnie dzwonili bym wróciła jak tylko dowiadywali sie, ze nie pracuje juz w miejscu dla którego od nich odeszłam..no i generalnie nie moge powiedzieć ze żałuję. Mam stamtąd wspaniałych znajomych, można było tej firmie sporo zarzucić ale atmosfera i ludzie byli cudowni. Próbuj, nie masz nic do stracenia. Poszukaj w necie jakichs wzorw podań, jesli takowe w ogole istnieja. A jak nie to napisz zwyczajnie maila z prośbą o możliwość powrotu no i tyle.
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Regulator reniferów
|
No ale skoro ona już wie, że musi napisać maila, to chyba z kimś się skontaktowała i od niego ma tę informację. Czyli prosi o pomoc w rozpoczęciu maila.
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Nie napisała tego wprost. Może to "wiedza" w stylu "gdzieś ktoś mi tak kiedyś powiedział". A może rzeczywiście dowiedziała się tego teraz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
lokalna gwiazda
|
Drogi szefie,
byłam pracownikiem pańskiej szacownej firmy przez x czasu. Dałam się poznać jako osoba sumienna i niekonfliktowa. Rozstaliśmy się w przyjaznej atmosferze. Jeśli to możliwe, chciałabym wrócić do firmy na zajmowane uprzednio przeze mnie stanowisko. Pracowałam jako ... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:06.