![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...?
Witam =)
Pisze do was z nadzieją, że któraś z was mi pomoże.. Czy wysokim dziewczyna wypada nosić buty na obcasie? Jestem wysoką dziewczyna, mam 178cm wzrostu. Do tej pory nie nosiłam wysokich butów - wstydzę się tego ze będę za wysoka bo juz jestem wyższa od znajomych a co dopiero na obcasie... Nie chce żeby to głupio wyglądało, żeby ludzie myśleli o mnie dziwnie ze to ze jestem wysoka to noszę jeszcze wysokie buty... Ale przecież każda z nas chce się czuć pięknie i atrakcyjnie. A mi strasznie się podobają buty na obcasie... I nie wiem co zrobić.. Czy dalej porównywać się do innych -"nie nie ubiore wysokich butów bo przecież będę najwyższa.. " a to czasami jest krępujące.. I nie wiem już co myśleć i czy mam zrezygnowac z tego żeby poczuć się atrakcyjnie.. Jeżeli ubrała bym 8cm korek czy to nie będzie za duży? Czy nie wygląda to brzydko jak wysoka kobieta chodzi w szpilkach? Czy to nie będzie przesada? Pomóżcie mi... Chce znać wasze zdanie o tym co myślicie na temat wysokich dziewczynach itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usunięte
|
Dot.: Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...?
Mam koleżankę twojego wzrostu, nosi obcasy, ma piękne nogi, wygląda bosko. Wyluzuj.
![]() Zresztą 178 to nawet nie jest tak dużo. Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 Czas edycji: 2015-10-31 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
Temat był wałkowany miliony razy.
Na pewno będzie ktoś pomyśli "ale żyrafa" , na pewno ktoś pomyśli "ale laska, wygląda jak modelka" etc. I co z tego? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
profesor nadzwyczajny
|
Ja mam 176 cm i nie nosze szpilek bo juz w płaskich butach jestem wyższa od każdej mojej koleżanki, kolegów tez wysokich nie mam większość jest na równi ze mną. I jest to moj kompleks, wiec ubranie jeszcze kilku cm obcasów nie wchodzi w grę. Nie podobają mi sie wysokie laski, >180 to juz jest dla mnie bardzo duzo. A jak sie jeszcze założy obcasy to juz jest tragedia. Ja sie czuje atrakcyjna bez obcasów, i dla mnie ubranie szpilek to jest koniec poczucia atrakcyjności bo mysle tylko o tym ze kazdy jest pol głowy mniejszy. Ale to jest moje zdanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Musisz spróbować
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
O RLY?
|
nie. nie wypada. ba! jest to zabronione pod grozba wyladowania na 20 lat w obozie pracy.
temat rozpatrywany 3875186172643 razy. jak Ci sie podoba to nos, jak nie to nie. wazne jak Ty czujesz i chcesz. co za problem. ze inni sie gapia czy tam komentuja? ludzie to zawsze robili i beda robic z roznych powodow. nie warto sie tym zadreczac. zeby nie bylo: sama mam 174 obcasy nosze i 10 cm i wyzsze. jak ubieram to owszem przewyzszam wielu ludzi, ale co z tego. jak ktos skomentuje, ze zyrafa przeciez nie bede plakac z tego powodu.
https://www.youtube.com/watch?v=gX6bDyRSLPI Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language ![]() Edytowane przez aer Czas edycji: 2015-10-31 o 18:02 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Biała Dama
|
Ja wychodzę z założenia, że to nie moja wina że inni ludzie nie urośli, i chodzę w obcasach. Faceta mam na tyle wysokiego, że i tak przy nim wyglądam dobrze.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja mam 180 cm wzrostu. Jak byłam z jednym chłopakiem niższym od siebie to faktycznie tylko na płaskim obcasie. Mój ostatni chłopak był mniej więcej równy ze mną , a ja mimo ,że jakieś tam buty na obcasie mam chodziłam raczej na płaskim, do momentu ,aż powiedział ,że mogłabym założyć jakieś buty na obcasie i założyłam czuł się nieswojo i potem jak zobaczył mnie na obcasie to miał skrzywioną minę. Teraz noszę obecnie botki na koturnie i mam gdzieś co myślą inni. Osobiście bardzo lubię buty na obcasie , choć nie zawsze są wygodne np. jak latasz po mieście. Ja na przykład jak chodzę bardzo szybko w płaskich butach i jak założę obcasy ten chód jest zdecydowanie wolniejszy, ale też inny...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam 183 i nigdy nie nosiłam butów na obcasie, bo raczej nie ma w moim rozmiarze
![]() Ale wiesz co? Ja musiałam dojrzeć do tego, zeby mieć gdzieś, co myślą inni. Przez całe życie miałam kompleksy. Teraz mam to gdzieś, bo mam wspaniałego faceta, dla którego jestem najcudowniejsza ![]() Jak chcesz to noś. Ludzie zawsze znajdą powód do gadania. Jak nie wysokie obcasy, to zły ubiór, jak nie zły ubiór to zły makijaż itd. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Niedługo będę miała studniówkę. I właśnie zastanawiam się czy ubrać wyższe buty bo marze o tym. Tylko hamuje mnie przed tym ta świadomość że wszystkie koleżanki w moim wieku są niskie.. I ta świadomość że będę najwyższa mnie przeraża.. Plus obcasy.. A mój partner jest od mnie tylko 5cm wyższy. I nie wiem czy się skusić i zrobić to na co mam ochotę czy jednak się powstrzymać wiedząc że to może dziwnie wyglądać ze jedna taka wielka...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Rozeznanie
|
Mam 167 cm i kiedy założyłam obcasy 11 cm to dopiero wtedy zauważyłam że jestem wyższa od więszości facetów na ulicy
![]() ---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
E ma nic seksowniejszego, niz wysoka ko ieta na obcasach..zazdroszcze wzrostu, bo ja musialabym chodzic na szczudlach, zeby miec dlugie nogi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Noszę 15 cm.
Edytowane przez Jall Czas edycji: 2016-09-27 o 16:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dziewczyno! Korzystaj z tego co masz i się ciesz. Zobacz ile pięknych wysokich modelek chodzi w obcasach i są wyższe od nawet swoich partnerów. Wyglądają według mnie jak prawdziwe kobiety. Ja z moim 160 choćbym naprawdę wysokie szpilki założyła dalej nie wystaje poza normę :/ czuje się jak dziecko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam dodać ,że ja przy swoich 180 cm mam stopę w rozmiarze 39. 5 cm różnicy między wami to nie dużo założysz 7 cm i będzie ok. Powiedz partnerowi ,że masz taki plan
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Dziękuję za wasze komentarze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Oglądałam kiedyś program w którym wypowiadał się Jacykow i stwierdził,że obcasy są przeznaczone głównie dla wysokich kobiet, po to aby podkreślić ich urodę itd i ze niskie dziewczyny w obcasach wyglądają śmiesznie..generalnie zgadzam się tylko z tym pierwszym bo uważam ze obcasy może nosić każda która ma na to ochotę a ja tam zazdroszczę Ci wzrostu i uważam,że powinnaś go jakoś Wykorzystać
![]()
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Załóż i sprawdź, jak wyglądasz zgrabnie to nie odmawiaj sobie
![]() Jestem wysoka i mam podejście, które może wydawać się śmieszne, aczkolwiek chciałabym gorąco zapewnić, że w tym szaleństwie jest metoda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
No tak, nie ma jak leczyć kogoś z kompleksów ubliżając i skłaniając do kompleksów innych.
175cm to na mój (i tylko za siebie mówię, niewysokiego 180) taka górna granica czy w obcasach czy bez ale masa facetów szaleje za wysokimi kobietami. Jak widzisz także niektóre z wizażanek zazdroszczą Ci więc sprawdź to w praktyce. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Konto usunięte
|
ja mam 170cm i w butach wyższych niż 10cm nie chodzę, bo czuję się zdecydowanie za wysoka. mając więcej wzrostu pewnie zrezygnowałabym z obcasów kompletnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Generalnie uważam, że każdy powinien chodzić w tym, w czym lubi/co mu się podoba. Pieprzyć stereotypy, że facet musi być wyższy (i starszy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyno, mój wzrost to 183. Oprócz pracy caly czas noszę buty na obcasie. Nasze długie nogi pięknie prezentują się w butach na obcasie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
podpisuję się rękoma i nogami! ja mam 22 lata i dopiero w tym roku przemogłam się do obcasów i... była to najlepsza decyzja! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
Mam co prawda tylko 171 cm, lecz wysokie obcasy uwielbiam. Na codzień takie ok. 5-7 cm, ale noszę i takie ok. 14 cm.
Owszem, czasem ktoś to skomentuje, jak dobijam "wzrostem" do 185 cm, ale zgadnij gdzie mam takie opinie... ![]() Mój partner to uwielbia, nawet jeśli odrobinę przekraczam jego wzrost. Wydaje mi się, że wynika to z zaangażowania i z pewności siebie mężczyzny - jeśli to posiada, to mu to po prostu powiewa, jak wygląda razem z dziewczyną przed innymi ludźmi. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Matko-mam 172cm i nigdy nie uważałam się za wysoką kobietę. Prędzej czuję się jak przeciętna laska na ulicy. I lubię zakładać buty na obcasie i nigdy nie patrzyłam na to w aspektach "żyrafa" czy coś podobnego. Jestem w szoku, że dziewczyny >170 uważają się za wysokie....
A Ty autorko noś co chcesz i nie patrz na innych-Ty masz się czuć dobrze nie inni. Byłam trochę z takim mojego wzrostu to trochę po chamsku założyłam zimowe buty na obcasie. Mi tam było wesoło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
nie ma znaczenia czy jestes bardzo wysoka, czy bardzo niska - wazne, zeby zachowac proporcje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyczajenie
|
Noszę obcasy mając 176 cm
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Nie innym decydować co masz nosić a co nie.
![]() ![]() Także to Ty masz dobrze czuć się w stroju, butach itp. Ja sama mam 167 i gdybym miała te 3-5 cm więcej to bym się ucieszyła. Lubię nosić szpilki 13-16 cm a i tak jestem niższa od swojego tż. Jednak te 16 cm to już trochę śmiesznie wygląda, no ale cóż to mój wybór. Jak się komuś nie podoba to niech się nie patrzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
DAMAYANTI TROLLING INC.
|
[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5330385 4]Ja mam 171 i podobne zdanie do Twojego. Nie lubię się czuć taką wielką babą (chociaż jestem też szczupła). Aczkolwiek pewniej się czuję na ulicy kiedy większość mijanych mnie facetów sięga mi do ramion albo do połowy głowy
![]() Generalnie uważam, że każdy powinien chodzić w tym, w czym lubi/co mu się podoba. Pieprzyć stereotypy, że facet musi być wyższy (i starszy ![]() ee, serio większość? tacy wszyscy niscy? Ja nawet na 10 cm obcasach jestem niższa od większości facetów* więc mam trochę zaburzony pogląd :P *właściwie to od większości ludzi... Edytowane przez Damayanti Czas edycji: 2015-11-01 o 22:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.