Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-10-31, 17:22   #1
Yupila
Przyczajenie

Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...?

Witam =)

Pisze do was z nadzieją, że któraś z was mi pomoże..

Czy wysokim dziewczyna wypada nosić buty na obcasie?

Jestem wysoką dziewczyna, mam 178cm wzrostu. Do tej pory nie nosiłam wysokich butów - wstydzę się tego ze będę za wysoka bo juz jestem wyższa od znajomych a co dopiero na obcasie... Nie chce żeby to głupio wyglądało, żeby ludzie myśleli o mnie dziwnie ze to ze jestem wysoka to noszę jeszcze wysokie buty... Ale przecież każda z nas chce się czuć pięknie i atrakcyjnie. A mi strasznie się podobają buty na obcasie...

I nie wiem co zrobić.. Czy dalej porównywać się do innych -"nie nie ubiore wysokich butów bo przecież będę najwyższa.. " a to czasami jest krępujące.. I nie wiem już co myśleć i czy mam zrezygnowac z tego żeby poczuć się atrakcyjnie..

Jeżeli ubrała bym 8cm korek czy to nie będzie za duży? Czy nie wygląda to brzydko jak wysoka kobieta chodzi w szpilkach? Czy to nie będzie przesada?

Pomóżcie mi... Chce znać wasze zdanie o tym co myślicie na temat wysokich dziewczynach itd.
Yupila jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:29   #2
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Konto usunięte

Dot.: Wysokie dziewczyny i buty na obcasie...?

Mam koleżankę twojego wzrostu, nosi obcasy, ma piękne nogi, wygląda bosko. Wyluzuj.
Zresztą 178 to nawet nie jest tak dużo.

Edytowane przez 3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891
Czas edycji: 2015-10-31 o 17:30
3d23842983a6357ec11121c0b2dc0194ed81d40b_604ff51fe6891 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:29   #3
201607040940
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Yupila Pokaż wiadomość
Witam =)

Pisze do was z nadzieją, że któraś z was mi pomoże..

Jestem wysoką dziewczyna, mam 178cm wzrostu. Do tej pory nie nosiłam wysokich butów - wstydzę się tego ze będę za wysoka bo juz jestem wyższa od znajomych a co dopiero na obcasie... Nie chce żeby to głupio wyglądało, żeby ludzie myśleli o mnie dziwnie ze to ze jestem wysoka to noszę jeszcze wysokie buty... Ale przecież każda z nas chce się czuć pięknie i atrakcyjnie. A mi strasznie się podobają buty na obcasie...

I nie wiem co zrobić.. Czy dalej porównywać się do innych -"nie nie ubiore wysokich butów bo przecież będę najwyższa.. " a to czasami jest krępujące.. I nie wiem już co myśleć i czy mam zrezygnowac z tego żeby poczuć się atrakcyjnie..

Jeżeli ubrała bym 8cm korek czy to nie będzie za duży? Czy nie wygląda to brzydko jak wysoka kobieta chodzi w szpilkach? Czy to nie będzie przesada?

Pomóżcie mi... Chce znać wasze zdanie o tym co myślicie na temat wysokich dziewczynach itd.
noś buty na wysokim obcasie,jeżeli je lubisz, już widzę te "kilometry" nóg
201607040940 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:30   #4
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

Temat był wałkowany miliony razy.
Na pewno będzie ktoś pomyśli "ale żyrafa" , na pewno ktoś pomyśli "ale laska, wygląda jak modelka" etc. I co z tego?
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:34   #5
Enpleurs
profesor nadzwyczajny

Ja mam 176 cm i nie nosze szpilek bo juz w płaskich butach jestem wyższa od każdej mojej koleżanki, kolegów tez wysokich nie mam większość jest na równi ze mną. I jest to moj kompleks, wiec ubranie jeszcze kilku cm obcasów nie wchodzi w grę. Nie podobają mi sie wysokie laski, >180 to juz jest dla mnie bardzo duzo. A jak sie jeszcze założy obcasy to juz jest tragedia. Ja sie czuje atrakcyjna bez obcasów, i dla mnie ubranie szpilek to jest koniec poczucia atrakcyjności bo mysle tylko o tym ze kazdy jest pol głowy mniejszy. Ale to jest moje zdanie
Enpleurs jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 17:54   #6
anymore1327
Raczkowanie

Musisz spróbować Jeśli włożysz wysokie buty i wyjdziesz w nich do ludzi i będziesz się dobrze w nich czuła to czemu nie? Ale jeśli będziesz uważać, że jesteś za wysoka to lepiej idź w płaskich. Najważniejsze, żeby się tobie podobało Ja osobiście nie jestem taka wysoka jak ty, ale i tak jestem wyższa od połowy moich koleżanek (mam 169) i jak włożę szpilki, a one są w płaskich butach to się źle przy nich czuję taka wysoka.
anymore1327 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 18:01   #7
aer
O RLY?

Cytat:
Napisane przez Yupila Pokaż wiadomość
nie. nie wypada. ba! jest to zabronione pod grozba wyladowania na 20 lat w obozie pracy.

temat rozpatrywany 3875186172643 razy. jak Ci sie podoba to nos, jak nie to nie. wazne jak Ty czujesz i chcesz.
co za problem. ze inni sie gapia czy tam komentuja? ludzie to zawsze robili i beda robic z roznych powodow. nie warto sie tym zadreczac.

zeby nie bylo: sama mam 174 obcasy nosze i 10 cm i wyzsze. jak ubieram to owszem przewyzszam wielu ludzi, ale co z tego. jak ktos skomentuje, ze zyrafa przeciez nie bede plakac z tego powodu.

Living zagranico juz 30 months. I zapomniec polski language

Edytowane przez aer
Czas edycji: 2015-10-31 o 18:02
aer jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 19:15   #8
_Matilde_
Biała Dama

Ja wychodzę z założenia, że to nie moja wina że inni ludzie nie urośli, i chodzę w obcasach. Faceta mam na tyle wysokiego, że i tak przy nim wyglądam dobrze.

Webook
Filmweb
Last.fm
_Matilde_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:03   #9
kamila88_
Raczkowanie

Ja mam 180 cm wzrostu. Jak byłam z jednym chłopakiem niższym od siebie to faktycznie tylko na płaskim obcasie. Mój ostatni chłopak był mniej więcej równy ze mną , a ja mimo ,że jakieś tam buty na obcasie mam chodziłam raczej na płaskim, do momentu ,aż powiedział ,że mogłabym założyć jakieś buty na obcasie i założyłam czuł się nieswojo i potem jak zobaczył mnie na obcasie to miał skrzywioną minę. Teraz noszę obecnie botki na koturnie i mam gdzieś co myślą inni. Osobiście bardzo lubię buty na obcasie , choć nie zawsze są wygodne np. jak latasz po mieście. Ja na przykład jak chodzę bardzo szybko w płaskich butach i jak założę obcasy ten chód jest zdecydowanie wolniejszy, ale też inny...
kamila88_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:38   #10
maliko972
Raczkowanie

Ja mam 183 i nigdy nie nosiłam butów na obcasie, bo raczej nie ma w moim rozmiarze Mój facet ma 186 cm i nie chcę go stawiać w niezręcznej sytuacji.
Ale wiesz co? Ja musiałam dojrzeć do tego, zeby mieć gdzieś, co myślą inni. Przez całe życie miałam kompleksy. Teraz mam to gdzieś, bo mam wspaniałego faceta, dla którego jestem najcudowniejsza Po co mi opinie innych?
Jak chcesz to noś. Ludzie zawsze znajdą powód do gadania. Jak nie wysokie obcasy, to zły ubiór, jak nie zły ubiór to zły makijaż itd.
maliko972 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:39   #11
Yupila
Przyczajenie

Niedługo będę miała studniówkę. I właśnie zastanawiam się czy ubrać wyższe buty bo marze o tym. Tylko hamuje mnie przed tym ta świadomość że wszystkie koleżanki w moim wieku są niskie.. I ta świadomość że będę najwyższa mnie przeraża.. Plus obcasy.. A mój partner jest od mnie tylko 5cm wyższy. I nie wiem czy się skusić i zrobić to na co mam ochotę czy jednak się powstrzymać wiedząc że to może dziwnie wyglądać ze jedna taka wielka...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 21:49   #12
arachnea
Rozeznanie

Mam 167 cm i kiedy założyłam obcasy 11 cm to dopiero wtedy zauważyłam że jestem wyższa od więszości facetów na ulicy Polacy to kurduple (nie wszyscy, ale...) Nie ma co czarować, z takim wzrostem będziesz zwracać na siebie uwagę, kwestia Twojego samopoczucia, czy Ci to pasuje. Ja mając niecałe 180 cm czułam się trochę dziwnie.

---------- Dopisano o 22:49 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ----------

Cytat:
Napisane przez kamila88_ Pokaż wiadomość
Ja na przykład jak chodzę bardzo szybko w płaskich butach i jak założę obcasy ten chód jest zdecydowanie wolniejszy, ale też inny...
Mam to samo, nie potrafię się jeszcze przestawić na tryb "slow motion" w obcasach
arachnea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 21:51   #13
201610310857
Konto usunięte

E ma nic seksowniejszego, niz wysoka ko ieta na obcasach..zazdroszcze wzrostu, bo ja musialabym chodzic na szczudlach, zeby miec dlugie nogi)
201610310857 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:47   #14
Jall
Zadomowienie

Noszę 15 cm.

Kamil ma glejaka.
https://www.siepomaga.pl/kamil

11.12 stracił swoją szansę

Edytowane przez Jall
Czas edycji: 2016-09-27 o 16:45
Jall jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 22:53   #15
Czarna_kropka
Raczkowanie

Dziewczyno! Korzystaj z tego co masz i się ciesz. Zobacz ile pięknych wysokich modelek chodzi w obcasach i są wyższe od nawet swoich partnerów. Wyglądają według mnie jak prawdziwe kobiety. Ja z moim 160 choćbym naprawdę wysokie szpilki założyła dalej nie wystaje poza normę :/ czuje się jak dziecko
Czarna_kropka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-10-31, 23:09   #16
kamila88_
Raczkowanie

Zapomniałam dodać ,że ja przy swoich 180 cm mam stopę w rozmiarze 39. 5 cm różnicy między wami to nie dużo założysz 7 cm i będzie ok. Powiedz partnerowi ,że masz taki planNo i ważne żebyś się dobrze poruszała również w tańcu. Ach te czasy studniówek, normalnie czas mija jak szalony...
kamila88_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-10-31, 23:16   #17
Yupila
Przyczajenie

Dziękuję za wasze komentarze to mi trochę pomogło
Stary 2015-10-31, 23:49   #18
letik
Zadomowienie

Oglądałam kiedyś program w którym wypowiadał się Jacykow i stwierdził,że obcasy są przeznaczone głównie dla wysokich kobiet, po to aby podkreślić ich urodę itd i ze niskie dziewczyny w obcasach wyglądają śmiesznie..generalnie zgadzam się tylko z tym pierwszym bo uważam ze obcasy może nosić każda która ma na to ochotę a ja tam zazdroszczę Ci wzrostu i uważam,że powinnaś go jakoś Wykorzystać
Stary 2015-11-01, 00:17   #19
Fukacz
Przyczajenie

Załóż i sprawdź, jak wyglądasz zgrabnie to nie odmawiaj sobie Generalnie szczupłe i wysokie, na szpilce wyglądają świetnie, masywniejsze i wysokie sylwetki mogą już czasem potęgować wrażenie "sporych gabarytów".

Jestem wysoka i mam podejście, które może wydawać się śmieszne, aczkolwiek chciałabym gorąco zapewnić, że w tym szaleństwie jest metoda Szpilek nie unikam, bo wydaje mi się, że wszyscy widzą wtedy, że ewentualny wysoki wzrost to zasługa obcasów, a ich uwaga zwraca się raczej w kierunku gracji jaką dodaje szpilka, jak czort wody święconej uciekam natomiast od wszelkich koturn, grubych podeszw i innych takich dodawaczy cm.
Fukacz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 01:42   #20
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez arachnea Pokaż wiadomość
Polacy to kurduple [COLOR=Silver](nie wszyscy, ale...) [COLOR=Black]
No tak, nie ma jak leczyć kogoś z kompleksów ubliżając i skłaniając do kompleksów innych.

175cm to na mój (i tylko za siebie mówię, niewysokiego 180) taka górna granica czy w obcasach czy bez ale masa facetów szaleje za wysokimi kobietami. Jak widzisz także niektóre z wizażanek zazdroszczą Ci więc sprawdź to w praktyce.
af096d25f0cf772bc51ba27debbec984bc7420f7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 06:47   #21
201803080934
Konto usunięte

ja mam 170cm i w butach wyższych niż 10cm nie chodzę, bo czuję się zdecydowanie za wysoka. mając więcej wzrostu pewnie zrezygnowałabym z obcasów kompletnie
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 06:54   #22
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
ja mam 170cm i w butach wyższych niż 10cm nie chodzę, bo czuję się zdecydowanie za wysoka. mając więcej wzrostu pewnie zrezygnowałabym z obcasów kompletnie
Ja mam 171 i podobne zdanie do Twojego. Nie lubię się czuć taką wielką babą (chociaż jestem też szczupła). Aczkolwiek pewniej się czuję na ulicy kiedy większość mijanych mnie facetów sięga mi do ramion albo do połowy głowy Noszę obcasy max 6-7 cm i to na platformie, bo mam problemy z biodrami.
Generalnie uważam, że każdy powinien chodzić w tym, w czym lubi/co mu się podoba. Pieprzyć stereotypy, że facet musi być wyższy (i starszy ) od kobiety. Nicole Kidman i Tom Cruise jakoś się tym nie przejmowali. I słusznie.
dfdce9ad473ee3ba4bd9426289ac63cb58eb8552 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 07:31   #23
puffa25
Rozeznanie

Hej dziewczyno, mój wzrost to 183. Oprócz pracy caly czas noszę buty na obcasie. Nasze długie nogi pięknie prezentują się w butach na obcasie.
puffa25 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 14:00   #24
cynamonka9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Fukacz Pokaż wiadomość
Załóż i sprawdź, jak wyglądasz zgrabnie to nie odmawiaj sobie Generalnie szczupłe i wysokie, na szpilce wyglądają świetnie, masywniejsze i wysokie sylwetki mogą już czasem potęgować wrażenie "sporych gabarytów".

Jestem wysoka i mam podejście, które może wydawać się śmieszne, aczkolwiek chciałabym gorąco zapewnić, że w tym szaleństwie jest metoda Szpilek nie unikam, bo wydaje mi się, że wszyscy widzą wtedy, że ewentualny wysoki wzrost to zasługa obcasów, a ich uwaga zwraca się raczej w kierunku gracji jaką dodaje szpilka, jak czort wody święconej uciekam natomiast od wszelkich koturn, grubych podeszw i innych takich dodawaczy cm.

podpisuję się rękoma i nogami! ja mam 22 lata i dopiero w tym roku przemogłam się do obcasów i... była to najlepsza decyzja!
cynamonka9 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 14:21   #25
Nette
Wtajemniczenie

Mam co prawda tylko 171 cm, lecz wysokie obcasy uwielbiam. Na codzień takie ok. 5-7 cm, ale noszę i takie ok. 14 cm.
Owszem, czasem ktoś to skomentuje, jak dobijam "wzrostem" do 185 cm, ale zgadnij gdzie mam takie opinie...
Mój partner to uwielbia, nawet jeśli odrobinę przekraczam jego wzrost. Wydaje mi się, że wynika to z zaangażowania i z pewności siebie mężczyzny - jeśli to posiada, to mu to po prostu powiewa, jak wygląda razem z dziewczyną przed innymi ludźmi.
Nette jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 19:47   #26
lotnica
Raczkowanie

Matko-mam 172cm i nigdy nie uważałam się za wysoką kobietę. Prędzej czuję się jak przeciętna laska na ulicy. I lubię zakładać buty na obcasie i nigdy nie patrzyłam na to w aspektach "żyrafa" czy coś podobnego. Jestem w szoku, że dziewczyny >170 uważają się za wysokie....
A Ty autorko noś co chcesz i nie patrz na innych-Ty masz się czuć dobrze nie inni.

Byłam trochę z takim mojego wzrostu to trochę po chamsku założyłam zimowe buty na obcasie. Mi tam było wesoło
lotnica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 20:34   #27
jeff
Rozeznanie

nie ma znaczenia czy jestes bardzo wysoka, czy bardzo niska - wazne, zeby zachowac proporcje niska dziewczyna w mega wysokich szpilach tez nie wyglada fajnie. poza tym wcale nie jestes az tak wysoka, mialam kolezanke, ktora przy ponad 1.90 nosila nie za wysokie obcasy i wygladalo to okej
jeff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

REKLAMA
Stary 2015-11-01, 20:47   #28
wiewioreczka22
Przyczajenie

Noszę obcasy mając 176 cm
wiewioreczka22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 20:55   #29
Paulinka181994
Raczkowanie

Nie innym decydować co masz nosić a co nie. Skoro podobają Ci się obcasy to załóż, spróbój jak się będzie chodziło. Jakiś czas temu widziałam wysoką kobietę na obcasach i pierwsze wrażenie: o matko jedyna jakie zgrabne, długie nogi.

Także to Ty masz dobrze czuć się w stroju, butach itp.

Ja sama mam 167 i gdybym miała te 3-5 cm więcej to bym się ucieszyła.

Lubię nosić szpilki 13-16 cm a i tak jestem niższa od swojego tż. Jednak te 16 cm to już trochę śmiesznie wygląda, no ale cóż to mój wybór. Jak się komuś nie podoba to niech się nie patrzy.
Paulinka181994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-11-01, 21:53   #30
Damayanti
DAMAYANTI TROLLING INC.

[1=dfdce9ad473ee3ba4bd9426 289ac63cb58eb8552;5330385 4]Ja mam 171 i podobne zdanie do Twojego. Nie lubię się czuć taką wielką babą (chociaż jestem też szczupła). Aczkolwiek pewniej się czuję na ulicy kiedy większość mijanych mnie facetów sięga mi do ramion albo do połowy głowy Noszę obcasy max 6-7 cm i to na platformie, bo mam problemy z biodrami.
Generalnie uważam, że każdy powinien chodzić w tym, w czym lubi/co mu się podoba. Pieprzyć stereotypy, że facet musi być wyższy (i starszy ) od kobiety. Nicole Kidman i Tom Cruise jakoś się tym nie przejmowali. I słusznie.[/QUOTE]

ee, serio większość? tacy wszyscy niscy?
Ja nawet na 10 cm obcasach jestem niższa od większości facetów* więc mam trochę zaburzony pogląd :P

*właściwie to od większości ludzi...

Edytowane przez Damayanti
Czas edycji: 2015-11-01 o 22:09
Damayanti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości