Pomocy chodzi o włosy!!! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-01-04, 18:11   #1
HelloItsMe
Przyczajenie

Exclamation

Pomocy chodzi o włosy!!!

Witam drogie panie,
Od razu zaznaczę, że jestem tutaj "nowa" (chociaż jeżeli chodzi o zakup szamponu/odżywki etc. zawsze sprawdzam właśnie na wizażu), ale nie o tym mowa! Posłuchajcie. Wiem,że może się to wydawać głupie, ale przeczytajcie do końca - dla mnie ma to sens. Moje włosy są to włosy proste,brązowe, zdrowe(nigdy nie miałam problemu z sianem na głowie czy rozdwojonymi końcówkami), nie są zbyt cienkie, ale absolutnie nie są "grube" -cos pomiedzy . Moim problemem jest to, że chciałabym je zmienić. Nie mysle nawet o farbowaniu ani nic z tych rzeczy, ale pomyślałam o czyms co może wydać się głupie, jednak przeczytajcie do końca i odpowiedzcie jak najszybciej . Otóż czy myślicie, że gdybym zakupiła DOBRY szampon do włosów kręconych to moje włosy mogłyby się pofalować? Nie mówię o pokręceniu, bo na to dzięki szamponowi nie mogę liczyć chodzi mi o fale. Co wy na to? Uwierzcie, że próbowałam chyba wszystkich możliwych sposobów na jakiekolwiek fale na włosach (czy to pod wpływem temperatury czy warkoczyków na mokrych włosach), ale żaden mnie nie zadowolił, ponieważ takie fale/loki wyglądają na takie "robione" owszem mają swój urok, ale ja nie mam ani czasu ani ochoty na robienie tych wszystkich rzeczy aby włosy się zakreciły/pofalowały za każdym razem :/. Pomysłałam, że skoro są szampony (nawet skuszę się na odżywkę + szampon) które podkręcają, jakoś upiekszaja te loki to może z moich włosów zrobią fale? Myślicie, że mogłoby się udać? Jeśli tak to czy znacie jakieś kosmetyki podkrecajace te włosy? Najlepiej rossmannowe (nie zamiawiam takich rzeczy przez Internet, a do rossmanna niedługo się wybieram)
Nie wiem tylko czy jeśli już to powinnam kupić szampon czy cokolwiek innego do włosów kręconych czy do falowanych? Bo zależy mi na LEKKICH FALACH, ale być może ten do falowanych będzie zbyt "delikatny" i efektu nie będzie widać, a właśnie do kręconych pofaluje moje włoski? Błagam o szybką odpowiedź! Z góry dziękuję i pozdrawiam
HelloItsMe jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-04, 20:12   #2
201607040946
Konto usunięte

Dot.: Pomocy chodzi o włosy!!!

Nie
201607040946 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-05, 18:48   #3
markas
Przyczajenie

No niee.... To, czy włosy się kręcą zależy od ich struktury... Nie zmienimy ich właściwości przy pomocy szamponu... Ale jeśli masz zdrowe włosy może zastanów się nad np. łagodną trwałą. Poczytaj o tym, bo trwała to nie tylko "pudel", ale też łagodniejsze formy dobry fryzjer z pewnością podoła
markas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-07, 11:49   #4
KarolinaK
Zakorzenienie

Nie, nie pokręcą Ci sie ale mozesz kupic lokówkę taka duza i wtedy w zależności od grubości pasma sobie pofalowac albo pokręcić...
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 12:29   #5
Eyjafjallajokull
Przyczajenie

Szampon na pewno niczego nie zmieni. Na rynku jest wiele produktów do róznego rodzajów włosów, ale nie spotkałam się jeszcze z takim, który przekształciłby włosy w fale czy loki. Lepiej zainwestowac w lokówke, lub prostownice. to zdecydowanie szybszy sposob zrobienia pieknych fal, takie które Ci się podobaja

https://pl.wikipedia.org/wiki/Wikipe...C5%82%C3%B3wna

Edytowane przez Eyjafjallajokull
Czas edycji: 2016-01-08 o 12:31
Eyjafjallajokull jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-08, 14:51   #6
Elii87
Raczkowanie

mysle, ze to nie pomoze. Dziewczyny kombinują z włosami bo im się nudza fryzury a potem jest płacz, że włosy zniszczone. Ja sobie kreca prostwnica, ale to niszczy włosy więć robię to naprawdę rzadko.
Elii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-13, 19:37   #7
Klari27
Przyczajenie

szampon ci nie pomoże. Kup sobie grubą lokówkę. Widziałam taką z babyliss. Będziesz miała naturalne, lekkie fale.
Klari27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-01-17, 21:41   #8
muffincat
Przyczajenie

Próbowałaś spać w koku? Rano włosy są delikatnie pofalowane, tutaj masz przykład: <klik>
Stary 2016-01-18, 07:44   #9
whocaresperfection
Przyczajenie

Zależy pewnie od struktury włosa, moje mega się kręcą śpiąc w koczku slimaczku
whocaresperfection jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-01-19, 14:04   #10
NaszTURCJA
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez muffincat Pokaż wiadomość
Próbowałaś spać w koku? Rano włosy są delikatnie pofalowane, tutaj masz przykład: <klik>
Niby dobra rada, ale tylko dla kogoś kto nie musi na drugi dzień myć włosów
NaszTURCJA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-16, 20:12   #11
Klari27
Przyczajenie

Więc ta gruba lokówka. Kumpela ma i kiedys wypróbowałam. Loki jak z hollywood. Lekkie i delikatne. A poza tym babyliss ma dobre produkty.
Klari27 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-18, 11:16   #12
etitka
Raczkowanie

Może zacznij stosować produkty wspomagające stylizowanie loków? Ja często stosuje spray z Loreala, ostatnio tez na blogach duzo blogerek go poleca. więc byłabys zadowolona
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7df09779128ae3a08d11ef06832aeeca.jpg (19,8 KB, 3 załadowań)
etitka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-19, 17:24   #13
SceneQueene
Zakorzenienie

Poczytaj o Beach waves, loreal bodajże miał taki zabieg w ofercie.

Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.

OkiemJulii
FB
Insta
FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy?
FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb
SceneQueene jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-02-23, 14:37   #14
kozik262
BAN stały

Jeśli włosy się kręcą to trudno będzie to zmienić. Możesz jedynie używać odżywek do włosów żeby je maksymalnie wzmocnić, czasem pomagają one przy bardzo splątanych włosach.
kozik262 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-09, 12:34   #15
PatrycjaajcyrtaP
Przyczajenie

Proba
PatrycjaajcyrtaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości