|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Przerobienie, skrócenie, przefarbowanie sukni
Jako że po sesji w plenerze zamierzam jakoś przerobić moją suknię (Mori Lee 6601, załączam zdjęcie) tak, aby była krótka, mniej obfita (wyjęcie kilku warstw tiulu spod spodu), innego koloru i dała się nosić na różne okazje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Przerobienie, skrócenie, przefarbowanie sukni
Maxwelko kochana, a nie myślałaś, żeby ją sprzedać jednak?
![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Jejku!
![]() ![]() Sama się teraz zastanawiam, czy tak nie zrobić ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Szczerze mówiąc to ja wolałabym ją sprzedać nawet za dużo niższą cenę niż bawić się w przerabianie. Poza tym chyba nie miałabym serca zbliżyć się do niej z nożyczkami czy barwnikiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam też jedną koleżankę, która planuje coś podobnego, ale jeszcze się do tego nie zabrała ![]() W salonie i tak zamierzam być, żeby ją odświeżyć i doszyć jeden guzik, więc chyba przy okazji zapytam, masz rację. Dzięki za radę! Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze pięknie wyglądałaś w sukni
![]() Po drugie ze sprzedażą wcale nie ma tyle zachodu, jedyne co to trzeba się naczekać na chętną ![]() Ja swoją suknię sprzedałam na początku marca (ślub był w maju '11) Powystawiałam sporo ogłoszeń na gumtree, we dwoje, tablica pl i jakimś forum ślubnym (nie polecam allegro, dużo ogłoszeń trzeba płacić za zdjęcia i aukcja wisi tylko 2tygodnie). Dziewczyna ją znalazła wpisując nazwę modelu w googlach ![]() Suknia poszła za niecałe pół ceny zakupu. Trochę mi się łza w oku kręciła gdy nowa właścicielka ją przymierzała, ale skoro może cieszyć jeszcze kogoś zamiast zajmować miejsce w szafie! Myślałam o wrzuceniu sukni w komis, ale mogli mi dać maksymalnie 1/3 ceny, jeśli tobie nie zależy na kasie może wstaw ja do komisu? W Warszawie jest ich kilka ![]() Edytowane przez takaya Czas edycji: 2012-05-17 o 11:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
maxwelka, jak się dowiesz, to daj znać. mi babka w salonie powiedziała, że swoja po ślubie ciachnęła i przefarbowała na liliowo. ale nie wiem, gdzie zrobiła. i jaki był efekt końcowy. sprzedać suknię jest bardzo, bardzo ciężko. a jak mają mi dać w komisie 200 zł to niech wisi w szafie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34179519]maxwelka, jak się dowiesz, to daj znać. mi babka w salonie powiedziała, że swoja po ślubie ciachnęła i przefarbowała na liliowo. ale nie wiem, gdzie zrobiła. i jaki był efekt końcowy. sprzedać suknię jest bardzo, bardzo ciężko. a jak mają mi dać w komisie 200 zł to niech wisi w szafie.[/QUOTE]
Oooo, ale nie masz jak się dowiedzieć gdzie, kiedy i jak to robiła? Ciekawa jestem też jakie rodzaje materiału poddają się farbowaniu, bo wiem na przykład, że koronka nie. A co do komisu, to w ogóle bez komentarza, tej opcji nie biorę pod uwagę nawet w cieniu cienia myśli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
mogę do niej zadzwonić, myślę, że nie będzie robiła tajemnicy. Szkoda, że nie wiedziałam we wtorek, bo bym się zapytała jak odbierałam po pranku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;34179759]mogę do niej zadzwonić, myślę, że nie będzie robiła tajemnicy. Szkoda, że nie wiedziałam we wtorek, bo bym się zapytała jak odbierałam po pranku
![]() Zawsze lepiej późno niż wcale ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
nie wyobrażam sobie iśc gdziekolwiek nawet w przerobionej sukni slubnej .i tak każdy by sie domyślił ze to ślubna nawet pofarbowana i troche przerobiona.a suknia jest śliczna !nie wydaje mi sie aby to warte zachodu było
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Koniec końców suknię sprzedałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38846877]moja wisi i zero zainteresowania
![]() Cierpliwości! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
[1=be257fbd309f063d0b46a46 a8a3513ba0f4b3308_684a0a7 a57592;38846877]moja wisi i zero zainteresowania
![]() Tusiamar sprzedałaś? Bo moja też już wisi kilka msc i nikt jej nie chce ![]() Jest wyjątkowa i chyba w tym jest problem ,na dodatek materiał z mikado-metr kosztuje 500 zł więc samej suknie nie sprzedam za 1 tys bo kosztowała 3800zł. Załamka... ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Dziewczyny ja myśle o przefarbowaniu swojej,zna ktoś kogoś w Krakowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Podbijam znów post,minął kolejny miesiąc i suknia dalej wisi-jak ją nie sprzedam do końca tego roku to ją przefarbuje!
Zna ktoś kogoś w Krakowie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Mam do Was pytanie, kochane wizażanki
![]()
![]() |
![]() |
#21 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jestem na etapie poszukiwania sukni slubnej, jednak najprawdopodobniej zdecyduje sie na uzywana, poniewaz nie dam za suknie slubna 3000 zl a niestety we Wroclawiu takie sa ceny. Przegladam rozne oferty sukien i czesto suknia ktora mi sie podoba jest szyta na wyzsza niz ja osobe. W zwiazku z tym wlasnie mam pytanie dotyczace takich tiulowych sukienen z koronka u dolu. Da sie skrocic? Bo domyslam sie, ze zwykla tiulowa, bez ozdob pewnie tak? Bo muslin, czy jakis taki gladki, lejacy material to chyba bez problemu... Orientuje sie ktoras z Was moze? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja byłam u krawcowej, pokazałam jej masę zdjęć sukni, które dostałam od właścicielki sukni i krawcowa powiedziała, że wszystko się da zrobić. Będzie próbowała odkleić koronkę (bo w mojej sukni jest naklej) tak, by nie uszkodzić tiulu, a jeśli się nie uda i tiul się naderwie to przyszyje później najwyżej szerszą koronkę
![]() Dodam, że moja suknia juz wisi w szafie, czekam tylko na buty i idzie do krawcowej ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Kochane, czy któraś z Was przefarbowała suknię i może polecić taką farbiarnię? Z Krakowa albo z okolic Tarnobrzega, Sandomierza, Stalowej Woli. Będę wdzięczna za pomoc
![]()
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
Odświeżam wątek.
Znacie jakieś farbiarnie godne polecenia, gdzie można oddać suknię ślubną do farbowania (już po skróceniu)? Najlepiej w Warszawie i okolicach, ewentualnie Podlasie i Wrocław.
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
Też bym prosiła o info z Podlasia, bo chcę przefarbować suknię ślubną na czerwono.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
a widzialysce taka przefarbowana suknie? udana metamorfoza? fajnie byloby ja przerobic na kolorowa balowa ale czytalam ze nitki sztuczne i naszycia nie lapia koloru i efekt jest sredni, troche sie boje, bo biala mozna odsprzedac a zle pofarbowanej nawet sie nie wlozy
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.