|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Juz chyba prawie na 90% wiem kim prawdopodobnie jestem!
Chodzi mi o mój typ kolorystyczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Re: Juz chyba prawie na 90% wiem kim prawdopodobnie jestem!
Wiesz, ja mam ten sam problem. Jestem pomiędzy zimą a jesienią. Chciałabym Ci jakoś pomóc ale nie mam pojęcia jak. Mogę życzyć Ci tylko pozytywnego rozwiązania tego problemu.
Jeśli go rozwiążesz daj znać
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
jest coś takiego - ale po niemiecku - może mimo to pomoże?
http://www.indigo-farbberatung.de/05...sse/so_wi.html
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Sarenko dziękuje
![]() ![]() Aniu, ja ostatnimi czasy wciąż tylko zastanawialam sie patrzac w lustro "Jestem Jesienia czy Zima?? Jesienią czy Zimą??" ale jakos nie chcialo mi sie zrobic dokladnej analizy w jakich kolorach mi dobrze. Dzisiaj jak tak stanelam przed lustrem i z godzinke przeznaczylam na patrzenie czy lepiej mi w pomarańczowym, ciepłym żółtym i brązowym czy może w różowym, niebieskim i szarym, to mi wiele sie rozjaśniło w głowce ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
no to witam w klubie
![]() Ja tez nie jestem jednym typem, bo mam cechy zimy i lata: lato - różowe policzki, zamglone oczy, cera chłodna, oczy szaro zielono niebieskie ![]() zima - czarne brwi i rzęsy Najgorzej jest z włosami, mam wrażenie, że są typowe dla pani jesień ![]()
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
A jakie masz włosy? Jesienie mają zwykle takie z rudawym połyskiem, co strasznie mi sie podoba (pewnie dlatego przez długi czas wmawiałam sobie ze mam w sobie coś z jesieni :P).
Heh, ja mieszaniec mam wszystko wyśrodkowane: włosy ciemniejsze niz lato, ale nie czarne jak Zima. Cera bladziuchna jak u lata. Oczy ciemnobrązowe, ale znów nie czarne. Rzęsy i brwi takie szare-niestety ![]() ![]() Ten tekst z niemieckiej strony jako tako przetłumaczyłam, wiec wklejam tutaj-moze komus pomoze TYP LATO/ZIMA Ten typ kolorystyczny jest bardzo rzadki. Skóra i włosy: Ten typ na pierwszy rzut oka wydaje się być bardzo podobny do Zimy tzn. włosy, skóra i rekacja na słońce są w większości takie same. Oczy przeważnie są niebieskie, brązowe albo piwne. Typowi Lato/Zima do twarzy jest w ciemnych, zimnych kolorach. Co do jasnych kolorów - zależy. Ma to oczywiscie taki skutek, ze z łatwością może stać się "heruntergezogen"* jesli sie przystroi w ciemne kolory. Porównanie z innymi typami: Przeważnie jest mylona z Zimą, ponieważ obydwu typom pasują czarne włosy. Czasem mylimy ten typ także z latem, bo obydwu nie pasują błyszczące kolory. Idealne kolory dla typu Lato/Zima: ciemnoniebieski, oberżyna, ciemnozielony, ciemny fiolet, bordo, ciemnoszary, czysty róż, jasnoniebieski, liliowy. *kto wie co to znaczy "heruntergezogen"??? ___ Nie czepiajcie sie błędów prosze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
no moje włosy podobno są jasny brąz, ale taki szary, ale na zdjęciu wyszedł z dziewnymi refleksami
![]() Więc jestem typ rzadki, fajnie ![]()
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
heruntergezogen - przetłumaczyło jako ciągnięcie w dół
też 3 rok ucze sie niemieckiego ![]()
![]() |
#9 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
ja na początku byłam przekonana,że jestem jesienią,potem dowiedziałam się ,że latem.A teraz wydaje mi się że lato ma kolorki dobre dla mnie,tyle że za bardzo przygaszone
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
To może dołączysz do naszego klubu latozim? kolorki są bardziej przygaszone niż zimy, ale intensywniejsze niz u lata-cos wysrodkowanego. Zreszta sama zobacz.. daje kolory dla typow ZIMA, LATO/ZIMA i LATO (te z przewaga fioletu to lato-zima)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
okrutnica jakaś... |
:d
tylko lato-zima dobrze wyglada w ciemnych kolorach,ja zaś jak smierć ![]() Niestety jestem blada i mam cienie pod oczami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
okrutnica jakaś... |
może więc jestem lato-zima ,ale z tendencją do jasnych kolorków ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
w tym przypadku przetlumaczyla bym to raczej jako "ponuro" albo "dolujaco"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
asinek napisał(a):
> w tym przypadku przetlumaczyla bym to raczej jako "ponuro" albo "dolujaco" ![]() no tak, post wyladowal nie tam gdzie mial - chodzi o heruntergezogen |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
okrutnica jakaś... |
a już przestraszyłam się ,że to do mnie i o mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
okrutnica jakaś... |
a już przestraszyłam się ,że to do mnie i o mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
![]() nastepnym razem bede sie OD RAZU wypowiadac dokladnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
okrutnica jakaś... |
hihi,serio wystraszyłam się tym komentarzem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej, a macie jakieś zdjęcia kobitek które wyglądają podobnie do tej na zdjęciu (jasna cera, ciemne włosy....). Ja kiedys miałam sporo zdjęć z makijażami, fryzurami, ale komputer mi zżarł, a nie chcę błądzic po archiwach itp, jak coś macie to dajcie, proszę, zrobimy sobie szybko zbior kobietek latozim
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:03.