|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Farbowanie w³osów po pasemkach/ baleyage
Witam
Na g³owie obecnie mam co¶ do¶æ dziwnego. Chodzi³am do pani która wspaniale czesze i generalnie fach pali jej siê w rêkach. Poprosi³am o pasemka bardzo cieniutkie, na samym pocz±tku chcia³am mieæ refleksy. Wysz³o bardziej jak bardzo gêste pasemka lub baleyage, ale poniewa¿ rozja¶ni³o mi twarz (naturalny kolor to br±z) zostawi³am to na sta³e(rozja¶nienie gdzie¶ w okolicy jasnego br±zu). kiedy odrosty zaczê³y mnie mocno denerwowaæ posz³am na kolejne farbowanie. Tu nast±pi³a pomy³ka ze strony fryzjerki która pomyli³a farby i u¿y³a jeszcze ja¶niejszego odcienia( platynowy blond) Poniewa¿ ten siwy kolor bardzo mi siê spodoba³ wiêc go zostawi³am pomimo i¿ mia³am pó³ w³osów ciemniejszych. Teraz jednak chce to ca³kowicie zmieniæ i pomalowaæ w³osy na jeden kolor najlepiej umiarkowany ciemny blond albo jasny br±z. Naczyta³am siê gdzie¶ ¿e najlepiej te odrosty (naturalny kolor siêga 6 cm) pomalowaæ wcze¶niej odczekaæ ok 5 min. i nastêpnie mo¿na malowaæ resztê ale te¿ na bardzo krótki czas do 5min. Czy mo¿e mi kto¶ doradziæ czy jest to dobry pomys³ czy mo¿e jednak zrezygnowaæ ? Chcia³abym mieæ ja¶niejsze w³osy ni¿ obecnie ale nie chce ¿eby wypad³y. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 2 208
|
Dot.: Farbowanie w³osów po pasemkach/ baleyage
czy ja dobrze rozumiem,ze chcesz sama je przefarbowac?
szczerze to odradzam, bedzie Ci trudno wlasnie dlatego, ze ta mocno rozjasniona czesc powinno sie sporo mniej trzymac pod farba |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 2
|
Zastanawia³am siê jedynie nad prób± zastosowania szamponetki. Ostatni raz malowa³am w³osy niemal 5 miesiêcy temu wiêc nie powinno byæ interakcji. Co do malowania umawiam siê na olaplex ale na pocz±tku maja bo wtedy bêde mia³a wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN sta³y
Wiadomo¶ci: 57
|
Szamponetka ok, ale to zale¿y jak ciemne masz swoje naturalne w³osy, bo mo¿e kolor nie chwyciæ, ja bym raczej posz³a z tym do fryzjerki...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:04.