Zespół weselny RATORO - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Notka

Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-08-16, 21:44   #1
Bushnell
Przyczajenie

Zespół weselny RATORO

Witam serdecznie

Piszę z zapytaniem, czy któraś z Was drogie Wizażanki miała może styczność z zespołem RATORO ze Śląska? Składa się on z 3 młodych facetów. Może byłyście na weselu, na którym grali, albo słyszałyście ich występ na żywo? Jestem zainteresowana tym zespołem, tylko że informacji na ich temat w internecie jest bardzo mało, a z chęcią poznam subiektywne opinie innych osób. Będę wdzięczna za jakiekolwiek wiadomości
Bushnell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-17, 16:32   #2
asia_28w
Zakorzenienie

Dot.: Zespół weselny RATORO

Cytat:
Napisane przez Bushnell Pokaż wiadomość
Witam serdecznie

Piszę z zapytaniem, czy któraś z Was drogie Wizażanki miała może styczność z zespołem RATORO ze Śląska? Składa się on z 3 młodych facetów. Może byłyście na weselu, na którym grali, albo słyszałyście ich występ na żywo? Jestem zainteresowana tym zespołem, tylko że informacji na ich temat w internecie jest bardzo mało, a z chęcią poznam subiektywne opinie innych osób. Będę wdzięczna za jakiekolwiek
Dobrze trafiłaś. Przy tym zespole bawiłam się w styczniu 2010 roku podczas jednego ze studenckich bali na Śląsku. Kiedy usłyszałam pierwszą piosenkę w ich wykonaniu, to powiedziałam do Tżta "Chcę żeby oni kiedyś zagrali na naszym weselu" A wtedy nawet jeszcze nie byliśmy zaręczeni I kiedy w tym roku szukaliśmy zespołu, postanowiliśmy do nich napisać, choć wydawało nam się nierealne, że przyjadą do nas- ok. 200 km, albo policzą sobie sporo za dojazd. Udało się I jestem prze szczęśliwaNigdy w życiu nie wybawiłam się tak przy żadnym zespole jak przy nich. Grają świetne kawałki, pięknie śpiewają, a do tego są sympatyczni i świetnie rozkręcają imprezę. Z tego co wiem, nie robią żadnych dwuznacznych czy wieśniackich zabaw, i na tym nam bardzo zależałoTakże jeśli się wahasz to nie masz nad czym, bo naprawdę są super

Edytowane przez asia_28w
Czas edycji: 2012-08-17 o 16:33
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-08-19, 21:43   #3
Bushnell
Przyczajenie

Bardzo dziękuję za odpowiedź. Rozwiała wiele moich wątpliwości
Pozdrawiam serdecznie
Bushnell jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-11-22, 11:50   #4
dosia_90
Raczkowanie

Zespół Ratoro grał na naszym weselu 3.07.2012 i na prawdę byliśmy zachwyceni! Ile ja stresów przeżyłam przed weselem, bo to ja wybrałam zespół (właściwie to tylko na podstawie nagrań, które przedstawił nam zespół). Strasznie się obawiałam tego, czy repertuar będzie dobrze dobrany i czy panowie potrafią poprowadzić fajnie wesele. Jeszcze miesiąc przed weselem chciałam jechać 150 km do jakieś sali żeby zobaczyć jak panowie prowadzą wesele, ale mój mąż mnie uspokoił i w końcu nie pojechaliśmy. Tak jak moja poprzedniczka napisała absolutnie nie było żadnych zbereźnych żartów czy zabaw. Wesele panowie poprowadzili fantastycznie. Ich muzyka porywała gości do tańca (nawet tych, którzy zwykle nie tańczą), śpiewają i grają na prawdę profesjonalnie. Goście byli zachwyceni i my również. Strasznie nam się podobało. Ja tylko żałuję że nie mieliśmy kamerzysty, bo nie mamy utrwalonej tak fantastycznej zabawy. Z czystym sumieniem polecam ten zespół znajomym. Aha jeszcze gdzieś w internecie przeczytałam że robią strasznie długie przerwy pomiędzy blokami. To w ogóle nie jest prawda! Przerwy pomiędzy blokami były bardzo krótkie, trochę dłuższe były wtedy kiedy były podane posiłki. Jeśli ktoś ma jakieś pytania o szczegóły, to proszę pisać, postaram się odpowiedzieć Pozdrawiam
dosia_90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-18, 14:53   #5
b_u_m
Przyczajenie

Zespół Ratoro grał na naszym weselu. Długo szukaliśmy zespołu, ten został nam polecony, a potem przez nas sprawdzony-ale nie internetowo. Pojechaliśmy na wesele ponad 50 km od nas. Grali super, byli bardzo rzeczowi. Jak się okazało 1,5 roku (tyle wcześniej podpisaliśmy umowę ) mogło wiele zmienić w standardzie obsługi i jakości usług świadczonych przez Panów. Czy zabaw się udała? Dla Gości- którzy nie znali wszystkich szczegółów, nie znali „planu imprezy” wszystko było super poza jednym- zespół sam postanowił zakończyć imprezę po 12 h – czyli standardzie jaki przewiduje umowa. Panowie zapomnieli o jednym pkt - każda dodatkowa godzina -dodatkowa płatna. Naszym gościom bawiącym się w najlepsze ciężko było zrozumieć dlaczego impreza się kończy, nam samym też. Zwłaszcza, że na każdym weselu na którym byliśmy zespół pytał parę młodą czy kończą imprezę, czy mają grać dalej za dodatkową opłatą. Panowie z Ratoro podjęli za nas taką decyzję. Po prośbach z naszej strony – „zagrali” jeszcze pół godziny. Jednak kosztowało nas to wiele nerwów i momentami „pyskówki”, bo jak usłyszeliśmy jest 4 rano a na 8 ktoś idzie do pracy. Szczerze mówiąc niewiele na tą chwilę nas to obchodziło. Granie na naszym weselu to też była praca, o której Panowie wiedzieli 1,5 roku wcześniej i chyba mogli dopasować do grafiku swojej codziennej pracy.
Ta sytuacja doprowadziła nas niemal do białej gorączki, bo wcześniej było wiele sytuacji, które wyprowadzały nas już z równowagi. Miały zostać przeprowadzone 3 konkursy-uzgodnione wcześniej z zespołem – był jeden. Reszta wyparowała. Dlaczego się o nie nie upomnieliśmy? Bo wydawało mi się że jeśli coś jest ustalone, opisane to na swoim weselu nie będę musiała biegać i upominać zespół.
Kolejnym dużym minusem były zbyt długie przerwy pomiędzy „blokami” - i nie mówie o tych do posiłków - bo to logiczne że wtedy muszą być dłuższe.To nie tylko my zauważyliśmy, więc musiał zaingerować starosta. Wiele z tych przerw wynikało z braku orientacji w porządku imprezy-podawaniu dań. Zespół miał to wszystko ustalić z obsługą restauracji przed rozpoczęciem wesela. Nie zrobili tego i obsługa lokalu również miał o to pretensje. Nie tylko z obsługa restauracji, ale również fotografem i kamerzystą nie było żadnej współpracy. Jak już Panowie grali –było ok –póki im się chciało i się starali. My wiedzieliśmy na co ich stać i oczekiwaliśmy grania na wysokim poziomie –bo pieniądze które za to zapłaciliśmy wcale małe nie były. O zespół w ogóle nie martwiliśmy się przed weselem, bo byliśmy ich pewni i pewnie stąd to rozczarowanie. Wątpliwości i niepokój rozpoczęły się ok. 2 miesięcy przed impreza, kiedy to notorycznie nie można się było skontaktować z zespołem. Długo czekaliśmy na zaakceptowanie piosenki na pierwszy taniec. Stosunkowo późno j wysłaliśmy, ale zapytaliśmy czy mimo to zespół będzie w stanie zagrać ją identycznie jak mp3 przesłane przez nas czy puszczamy płytę. Byliśmy zapewniani że dają radę i mamy się nie martwić. Dzień przed weselem odebrałam telefon z zapytaniem która to miała być piosenka i do którego momentu ją obciąć. Trudno się więc dziwić że efekt nie był pioronujący- w jeden dzień nie jest się w stanie dopracować w 100 % utworu.
Długo jeszcze mogłabym pisać na temat naszych doświadczeń z Ratoro – ale szczerze mówiąc nie chce mi się już wracać do tego bo irytuje się już niepotrzebnie. Naszym zdaniem Panowie zachłysnęli się sukcesem i jak to się potocznie mówi jadą na opinii. Na pewno nie polecam zespołu. Nie chodzi przecież tylko o to żeby dobrze zagrać, ale o to by wszystkim w pamięci zostały dobre wspomnienia. My niestety takich nie mamy.
b_u_m jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-03, 19:03   #6
pmadzia
Przyczajenie

grali na naszym weseliu 31.05.2012, powiem jedno REWELACJA!!!
pmadzia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-11, 17:36   #7
malinana
Raczkowanie

Podbijam wątek! Ma ktos jakieś nowe opinie o zespole?
malinana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-24, 21:40   #8
marcinc87
Przyczajenie

Thumbs down Dot.: Zespół weselny RATORO

Witam, wszystkich forumowiczów, chciałem wszystkich ostrzec przed zespołem Ratoro, 22.06.2013r. grali na moim weselu, Panowie byli nie przygotowani do wesela. Kartę weselną którą zresztą sami wysłali do nas przeczytali dopiero na weselu, w ogóle nie zorganizowali zabaw o których im pisaliśmy. Panowie czas wpisany w umowie liczą z dokładnością do sekundy, przerwy między blokami muzycznymi były bardzo bardzo długie. Nie wspominając już o tym, że Panowie doprowadzili Panią młodą do płaczu. Praca tego zespołu polegała jedynie na graniu w ogóle nie starali się zabawić gości. Podpisując umowę z tym zespołem był całkowicie inny skład, został tylko Pan manager, pierwotnie miały być 3 osoby na weselu a jak się później okazało były już 4 osoby w zespole. o tym fakcie też nikt nas nie poinformował- dowiedzieliśmy się przez przypadek oglądając ich stronę www. Ponadto panowie byli bardzo niemili i nie starali się nawet załagodzić sytuacji na weselu tylko próbowali zrzucić winę nieprzygotowania na nas- Państwa Młodych.
marcinc87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-30, 05:39   #9
motylemjestemlaa
Przyczajenie

Zespół Ratoro to najlepszy jaki sobie mogłam wymarzyć! Panowie grali rewelacyjnie, bloki muzyczne, przerwy, zabawy-wszystko było tak jak ustaliliśmy.
Umowę z zespołem podpisaliśmy ponad 1,5 roku przed weselem, całkiem w ciemno, dlatego czytając niektóre negatywne komentarze byłam cała w starchu. I szczerze powiem nie wiem skąd one się biorą. Panowie sa naprawdę sympatyczni. Rownież miłam sytuację, że podpisując umowę zespół był 3osobowy, również nikt nas o tym nie poinformował, dowiedziałam się ze strony interenetowej, ale z drugiej strony cena za usługę była taka sama, więc nie przejęłam się tym.
Jedyny błąd jaki zrobiłam to poprosiłam o puszczenie piosenki na 1szy taniec z płyty, żałowałam tego bardzo, bo panowie mają rewelacyjne głosy i są w stanie zagrać wszystko. Ich wykoanie triggerfinger " I follow rivers" było nieziemskie! Polecam
motylemjestemlaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-01, 19:30   #10
asia_28w
Zakorzenienie

Podbijam ! Panowie grali na naszym weselu 14.09.2013. Nieco zmartwiona pojawiającymi się tutaj, kilkoma niepochlebnymi opinami- teraz jestem pewna, że były to antyreklamy. RATORO=REWELACJA ! Pełen profesjonalizm zarówno w graniu, jak i kontakcie z nami. Bardzo krótkie przerwy, niemal niezauważalne. Bawili gości niesamowicie, wszyscy byli zachwyceni !
asia_28w jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-01-16, 08:23   #11
pawelkrol
Przyczajenie

Absolutnie nie zgadzam się z negatywnymi opiniami na temat tego zespołu. Grali u mnie na weselu 28.09.2013. Jestem bardzo zadowolony ponieważ Panowie wykazali się pełnym profesjonalizmem. Faktycznie skład się zmienił (jak ktoś pisał wcześniej) ale według mnie na plus. Dodatkowo zespół wzbogacił się o perkusistę dzięki czemu oprawa muzyczna jest bogatsza w dodatkowe dźwięki.
Zespół grał tak jak było ustalone w umowie (a nawet dłużej). Nikt nie narzekał na długość przerw (według mnie były w sam raz), oraz brak konkursów. Czas bloków muzycznych idealny. Gdy RATORO zaczęło grać to ciężko było znaleźć kogoś siedzącego przy stoliku, ciężko też było przedostać się przez parkiet ponieważ cały czas był pełny. Z czystym sumieniem polecam ten zespół. Nie sugerujcie się kilkoma negatywnymi opiniami które tutaj są. Każdemu się nie dogodzi a niektórzy mają wymagania na poziomie takim, że w efekcie sami nie wiedzą czego chcą. Później narzekają...

Pozdrowienia dla zespołu RATORO
pawelkrol jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-26, 08:52   #12
masterman88
Przyczajenie

Bardzo dziękujemy chłopakom z zespołu za niezapomniane wesele, fantastyczny klimat. Własnie tak sobie wyobrażałam ten dzień-był szalony i zwariowany! Rewelacyjna muzyka na żywo, parkiet zapełniony do świtu. Naprawdę z czystym sercem polecamy zespół RATORO. Posiadają fajnego głosu posiadają też umiejętność rozkręcenia imprezy, pozostali muzycy naprawdę wiedzą jak używać instrumentów..
masterman88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-11-22, 15:52   #13
klementyna1973
Przyczajenie

Grali na moim weselu i było niezwykle sympatycznie. Świetnie się sprawdzili i jestem bardzo zadowolona!
klementyna1973 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2017-02-23, 09:43   #14
marta30018
Przyczajenie

Miałam przyjemność współpracować z dobrym zespołem ze śląska RATORO, który od momentu podpisania umowy do zakończenia poprawin był profesjonalny w kazdym momencie, a na samym weselu świetnie zabawiał gości swoją muzyką i zabawami weselnymi. Osobiście jestem zadowolona i polecam!
marta30018 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Ceremonia i tradycja ślubna, weselna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości