|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
zaparcia :(
hm moze nie dotyczy to ginekologii ale moze ktos bedzie wiedzial co to moze byc tak wiec zaparcia utrzymujace sie dosc dlugo (ok pół roku tylkoze raz bywalo lepiej raz gorzej) i jezeli juz sie wyproznie to wydalany kal jest z domieszka krwi - ktos wiem czego to objawy prosze o odp
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: zaparcia :(
serdecznie ci wspolczuje , mialam 3 dniowe zaparcie i to byl koszmar... nie wiem zabardzo co ci poradzic, napewno to powazna sprawa - wiec skonsultuj sie ze swoim lekerzem, to najpewniejszy sposob
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Rose, do lekarza z pewnością dobrze byłoby pójść.
Moje przypuszczenia tak na szybko: krew w kale może być objawem hemoroidów (boli przy wypróżnianiu? czujesz swędzenie?). Czy bierzesz piguły anty? Jeśli tak, to od kiedy? Czasem zaparcia pojawiają się jakiś czas po rozpoczęciu antykoncepcji hormonalnej (hemoroidy z resztą też, chociaż rzadko). Przyjrzyj się swojej diecie. Zamień słodycze na jabłka (jedzenie jabłek bardzo pomaga na "te sprawy" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Polecam sprawdzony syrop polecany przez lekarza, dostępny w aptece bez recepty- Laktuloza. Syrop ten poprawia prace jelit i jest bardzo bezpieczny, po tygodniu zażywania można odstawić syrop i wszystko wraca do normy.Mnie bardzo pomógł, a miałam bardzo duże problemy i nie pomagały mi tak zwane sprawdzone domowe sposoby.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja również radzę tobie udać się szybciutko do lekarza. Moja koleżanka również miała zaparcia i wydalała kał wraz z krwią, często bolał ją dół brzucha szczególnie po spożyciu danego pokarmu. Okazało sie po badaniu (wprowadzenie sondy do odbytu), że cierpi na wrządziejące zapalenie jelita cienkiego. Przez pół roku brała różne lekarstwa było już lepiej ale teraz znowu wszystko wróciło i nawet badania nie nie mogli jej przeprowadzić ponieważ miała tam tak duzy stan zapalny.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
dziekuje za odpowiedzi wtakim razie wybiore sie dzis do lekarza
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.