![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() bezpieczny krem do twarzy
Witam,
Czy może mi ktoś polecić jakiś krem do twarzy (najlepiej na noc), który bez problemu dostanę w drogerii Rossman lub Natura, zawierający minimalną ilość konserwantów i innych niebezpiecznych sładników? Planuję przeznaczyć na krem ok 30 zł, moja cera to cera mieszana, przetłuszcza się w niektórych miejscach, rozszerzone pory, skłonność do wyprysków. Wiem że ciężko o krem który zawierałby zerową ilość szkodliwych składników, dlatego szukam takiego który zawiera ich najmniej. Nie jestem specjalistką w tej dziedzinie więc proszę o pomoc. Orientuję się tylko powierzchownie które składniki mogą być niebezpieczne np poliakrylamid, methylparaben, propylparaben, buthylparaben, ethylparaben, parafinum liquidum, ale na tym moja wiedza się kończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: bezpieczny krem do twarzy
a moze te z firmy ava
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...awilzajacy.htm http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...aco-kojacy.htm A jeżeli chodzi o Rossman to polecam pielęgnacyjne kosmetyki firmy babydream. mam np. krem z nagietkiem, d-panthenolem, wit E i woskiem pszczelim. Za 100ml - ok 7zł. Dobrze łagodzi podrażnienia, wchłania się do matu, więc jak najbardziej do cery mieszanej się nadaje, ale nie wiem jak z pryszczami... Dodam, że krem nie zapycha, ma bardzo delikatny skład bo to krem specjalnie dla dzieci. Za 7zł warto wypróbować.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja nie pisałam o kremie z cynkiem, tylko innym. Pozatym każdy krem reaguje na skórę inaczej. Jednemu będzie idealny, drugiego zapcha, kwestia skóry.
Humektan jest dobry na nawilżenie, a nie na krosty czy mieszaną skórę, a o to chodzi autorce.
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
emulsa ava musella , polecam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja polecam Babydream Extrasensitive http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produk...-uczulenia.htm
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
To teraz moja SUBIEKTYWNA kremów jakie osatnio stosowałam
cerę mam trądzikową ale przsuszoną i podrażnioną retinoidami i kwasami. Krem babydream extrasenitive z cynkiem :bardzo fajny, co prawda tępy przy nakładaniu i bieli dosyc mocno,ale rano cera delikatna a podrażnienia zniwelowane, stosuję go też po depilacji Babydream z nagietkiem bez cynku zostawia u mnie twarzy dziwny film ,coś jak amseczka peel off,zdecydowanie nie lubię babydream na wiatr i mróz fajny działa naprawdę ochronnie ale niesamowicie się po nim świecę choc wchłania się całkiem humektan fajny ale bez rewelacji,napewno nie KWC nawilża ale przy kwasach i retinoidach jest za słaby jednak ziaja calma nawilżająca przy nakłądaniu dziwnie podszczypywała ale nawilża mnie przyzwoicie, choc wolę calmę biolipidową tyle że ta z kolei nie wchłania sie do matu u mnie zel aloesowy Palomy chox wszyscy sienim zachwycają ja nie lubie klei się i mnie nie nawilża wystarczająco. Teraz mam zamiar wypróbowac Rival de Loop z figą kaktusową. Jak widac każdy lubi co innego i na każdego skórze każdy krem reaguje inaczej dlatego autorka tematu tak czy siak nie ma innego wyjścia jak próbowac proóbowac i testwac nie ma innego sposobu na znalezienie KWC bo jak widac ilu ludzi tyle opini ![]() Edytowane przez kaczikaczi Czas edycji: 2010-02-18 o 20:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
polecam humektan
![]() ![]()
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Humektan nie jest do skóry mieszanej, z rozszerzonymi porami, skłonnej do wyprysków, a przecież o krem do takiej skóry pytała autorka.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
tak naprawdę bardzo ciężko znaleźć odpowiedni krem bez zrujnowania portfela w między czasie, tyle rożnych produktów trzeba wypróbowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Aha, myślałam, że do mojej. W porządku.
![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
![]()
Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny, obecnie uzywam isotrexinu, od mesiaca. Kremu humektan uzywam od paru ladnych miesiecy, ale przy obecnej kuracji jego nawilzenie jest za slabe... prosze o jakies rady, dodam , ze mam cere sklonna do wypryskow.. pozdrawiam dziewczyny!!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
a ja będe wyjatkiem chyba.. powróciłam do kremu nivea i stosuję go z powodzeniem na noc od ponad pół roku. Skóra wygląda świetnie.
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
Nie znajdziesz w zwykłej drogerii kremu do twarzy bez konserwantów. Jedynie kosmetyki dla dzieci (i to nie wszystkie) mają ich mniej. Wiem coś o tym, bo na punkcie konserwantów mam fioła. Ziaja zawalona jest konserwantami. Polecany przez kogoś wcześniej Dermedic również ma w składzie 3, albo 4 różne parabeny. Kosmetyki apteczne - Avene, LaRoche mają phenoxyethanol.
W sklepach zielarskich i internetowych można dostać kremy Neobio (około 50 zł) oraz Lawera czy Logona (oba od 30 zł wzwyż). Są naturalnie konserwowane, mają w większości certyfikaty. Jak wejdziesz na stronę takiego sklepu (po nazwie firmy podanej przeze mnie) to znajdziesz więcej tego typu kremów,które być może będą ci pasować. W drogerii natura nie znajdziesz nic na pewno, jedne będą miały więcej konserwantów, inne mniej, ale będą mieć. Ja ci nie polecę żadnego kremu z mojej półki, gdyż mam cerę suchą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Poza tym jeszcze polskie kosmetyki naturalne Eco Linea firmy Ava dostępne w Rossmann (kremy po ok. 30 zł) są bez żadnych konserwantów i parafiny. Ale te kremy są raczej polecane do skóry normalnej i suchej i są przeciwzmarszczkowe. A z polskich znanych mi kremów (np. ziaja, bielenda, dax czy soraya) to każdy ma konserwanty i większość też parafinę. Nie ma innego sposobu na znalezienie odpowiedniego dla siebie kosmetyku jak tylko testowanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
BAN stały
|
za ta cena to nic madrego pani nie kupi. musi pani wydac conajmniej 50 zl jesli chce pani miec dobry krem, naturalnie konserwowany i na certyfikatach!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Polecam krem dostępny w Rossmanie - Under twenty Pro Hydra!. Odkad zaczęlam go stosować, nie mam żadnych problemów z cerą, powróciła do idealnego stanu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Eco Linea Ava, o której napisałam wcześniej kosztuje w Rossmannie ok. 30 zł - kosmetyk z eco certyfikatem, całkowicie naturalny skład. Przypomniały mi się jeszcze kremy polskiej firmy SYLVECO, dostępne np. w sklepach zielarskich za ok. 25 zł lub w firmowym sklepie internetowym - kremy na bazie wyłącznie naturalnych składników - mają właściwości nie tylko pielęgnacyjne, ale też lecznicze. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
BAN stały
|
·te kremy tak naprawde nic nie maja, to zalezy jaki efekt chce pani uzyskac, jesli przeciwzmarszczkowy to prosze patrzec czy zawieraja np kwas hialuronowy-ale naturalny, nie przetworzony, wyciag z avocado, olejek arganowy itd. Kremy o ktorych piszecie nic nie robia
---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- juz nie wspomne o takich skladnikach jakfitoestrogeny gdzie ich najbogatszym źródłem jest soja i roślina o nazwie Cantella asiatica. Działają one silnie antyutleniająco i przeciwzapalnie oraz ujedrniajaco i wygladzajaco. Jak juz uzywam kremu to chce zeby on mial cos wiecej w skladzie jak tylko...substancie przeciwzapalne |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Fitoestrogeny i wąkrotka azjatycka polecane są w okresie menopauzy, a nie sądzę,by TAaricia miała już takie potrzeby. Oleje mogą zapychać, a autorka wątku ma cerę mieszaną z tendencją do wyprysków. Chciałam jeszcze zapytać jaki to jest kwas hialuronowy naturalny?? ![]()
![]() |
![]() |
#26 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A tak w ogóle kwas hialuronowy nie jest żadną rewelacją, to typowy nawilżacz, więc nie widzę konieczności wybierania akurat kremów zawierających ten składnik, a już na pewno nie jeśli będzie występował w kremie samodzielnie, bo niewiele zdziała, poza właśnie nawilżeniem, zmarszczek na pewno nie wygładzi. Ja jestem w podobnym wieku jak Roxxxana i nie stosuję kremów z soją, a tym bardziej nie poleciłam bym ich autorce tego wątku TAaricia, która sądząc po opisie cery nie potrzebuje kremów dla 50-latki. Przecież krem wybieramy odpowiednio do cery i wieku, więc nie zgadzam się, że kremy, o których wcześniej było napisane nic nie robią - to zależy czego oczekujemy od kremu. No na efekt liftingu raczej bym nie liczyła, nawet po fitoestrogenach. Edytowane przez Kinga 72 Czas edycji: 2010-03-08 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
Całkowicie się z Tobą zgadzam Kinga72.
Zauważyłam,że Roxxxana1973 wypowiada się w kilku wątkach,ale chyba nie bardzo wie o czym pisze. Wprowadza niepotrzebny zamęt
sama.....nie znaczy samotna Edytowane przez kapciuszek Czas edycji: 2010-03-08 o 15:06 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
BAN stały
|
T,,ak, mialam na mysli naturalny kwas hialuronowy, drogie panie ja nie narzucam niczego, kazdy ma prawo kupowac to co chce ale poczytajcie czasami sklady i zobaczcie co te kremy wam naprawde dadza, tani krem nie ma nic, to proste, wszystko musi sie kalkulowac. Dla tych ktorzy chca fajny i ze sredniej polki krem moge cos naprawde dobrego polecic ale tylko dla tych ktorzy zapytaja. Pozdrawiam
---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- A co do kremow tzw. liftingujacych, sa i takie i niektore daja naprawde super efekty ale nie sa to naturalnie kremy za 25 zl ![]() ---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ---------- A tak na marginesie, mam 30 lat - nie 50 ---------- Dopisano o 22:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:50 ---------- Boze, plakac sie chce od tych bzdur ktore wypisujecie Kwas hialuronowy otrzymywany jest wyłącznie metodami naturalnymi, nie ma możliwości otrzymania kwasu metodą syntetyczną. - Dawniej istniała tylko jedna metoda otrzymywania kwasu hialuronowego z odpadów zwierzęcych tj. kogucie grzebienie, gałki oczne krów itp. Kwas hialuronowy otrzymywany tą metodą był bardzo drogi oraz istniała możliwość alergii na białko zwierzęce. W związku z nowymi chorobami typu IBS, metoda ta także stała się bardziej niebezpieczna. Kwas hialuronowy pochodzenia zwierzęcego jest nadal stosowany przez niektóre firmy, zwłaszcza firmy farmaceutyczne. - Dzięki metodom biotechnoloicznym tj. naturalna fermentacja odpowiednich składników cukrowych z udziałem przyjaznych człowiekowi bakterii, udało się wyprodukować kwas hialuronowy nowej generacji. Dzięki metodom biotechnologicznym udało się obniżyć ogólne koszty, dzięki czemu kwas hialuronowy stał się bardziej dostępnym składnikiem oraz udało sie wyeliminować wszelkie możliwe alergie, w kwasie tym brak jest bowiem białek zwierzęcych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
![]()
[QUOTE=Roxxxana1973;177843 23]
Dla tych ktorzy chca fajny i ze sredniej polki krem moge cos naprawde dobrego polecic ale tylko dla tych ktorzy zapytaja. Pozdrawiam A co do kremow tzw. liftingujacych, sa i takie i niektore daja naprawde super efekty ale nie sa to naturalnie kremy za 25 zl ![]() Proszę wobec tego o polecenie dobrego kremu dla 40 + na noc i dzień oraz w miarę skutecznego liftingującego. Przy czym zaznaczam, że + przy 40 jest duży ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
BAN stały
|
Witam serdecznie, polecam kosmetyki NATURALNA MEDYCYNA ARABSKA , SPECJALISTYCZNY KREM Z ZIOLAMI LIFTINGUJACYMI FIRMY AVICENNA ORAZ INNE PRODUKTY TEJ FIRMY. JA UZYWAM JESZCZE SZAMPON PRZECIW WYPADANIU WLOSOW I ODZYWKE Z CZERWONEJ GLINKI.POZA TYM KREMY Z NATURALNYM KWASEM HIALURONOWYM i Cantella asiatica ANTI-AGING FIRMY I+m, mozna kupic na stronie intern, www.bioverde-natural.com, Pozdrawiam
---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:03 ---------- ale jak pani potrzebuje naprawde dobry krem liftingujacy to Avicenna ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ---------- www.lauro pl tu znajdzie pani oferte tych kosmetykow. ---------- Dopisano o 19:13 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- www.lauro.pl |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.