|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Polysk...
Kochane...
Czy macie jakis wypróbowany sposób na sliczny polysk wlosów? próbowalam juz wielu maseczek i tego typu cudów... ale nic nie dziala...mam ladne wlosy, proste... ale do szczescia brakuje mi tylko polysku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Polysk...
Polecam preparaty w sprayu nadające włosom połysk. Zapytaj swoją fryzjerkę lub idź do dobrego sklepu fryzjerskiego!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Gość
|
Polecam serię Matrixa, sleek.look, tą pomarańczową, rewelacja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
![]()
Wellaflex Połysk i Trwałość
W skład nowej gamy Wellaflex Połysk i Trwałość wchodzą cztery różne produkty dające szerokie możliwości stylizacji każdego rodzaju włosów:
Lakier Połysk i Trwałość - pozwala na utrwalenie i wykończenie fryzury, zapewniając utrzymanie zamierzonego efektu przez cały dzień. Lakier jest odpowiedni do wszystkich rodzajów włosów, doskonale nadaje się również do stylizacji włosów cienkich, może stanowić alternatywę dla wosku. Pianka Połysk i Objętość - oprócz utrwalenia i połysku, nadaje włosom efekt zwiększonej objętości, szczególnie jeśli nałożymy ją od samej nasady włosów i rozczeszemy aż po ich końce. Pianka zalecana jest dla wszystkich typów włosów, a w szczególności do włosów cienkich. Produkt jest łatwy i wygodny w użyciu. Może być również stosowany na suche włosy. Żel Efekt Połysku - pozwala na tworzenie gładkich, wyrafinowanych, zaczesanych do tyłu fryzur. Żel doskonale utrwala i nabłyszcza oraz umożliwia zapanowanie nad niesfornymi kosmykami. Produkt ułatwia osiągnięcie efektu "mokrych włosów". Jest odpowiedni dla wszystkich rodzajów włosów. Wosk Akcent Połysku - nadaje fryzurze zamierzony kształt i połysk. Najlepsze rezultaty osiąga się na gęstych włosach o krótkiej lub średniej długości. Produkt należy stosować w małych ilościach, nakładając go na suche włosy, aż do uzyskania zamierzonego efektu. . . pozdrawiam ![]()
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Wlasnie nad kupnem czegos z tej serii sie zastanawialam... a znacie moze cos na ksztalt domowych zabiegów? takich na zimne wieczory kiedy to zazwyczaj sie nudzi... warto zrobic cos dla urody!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Na zniszczone włosy polecamy odżywczą maseczkę z rycryny. Należy podgrzać dwie łyżki oleju rycynowego dodać żółtko i łyżeczkę soku z cytryny. Powstałą miksturę nanieść na włosy lub ich końce, nałożyć na głowę filię i owinąć ręcznikiem. Po 30 minutach spłukać włosy i umyć zwykłym szamponem. Aby włosy maiły ładny połysk należy zastosować przy ostatnim płukani tzw. "Szok zimna" - czyli polać strumieniem zimnej wody. Aby uzyskać przy włosach blond jasnozłotawy odcień, należy zmielić korzeń rabarbaru w młynku do kawy i rozmieszać go z gorącą wodą oraz odrobiną soku z cytryny, tak aby uzyskać półpłynną papkę. Jeżeli włosy są suche, można dodać też żółtko lub olej. Następnie nałożyć tę papkę na włosy pędzlem na 30-60 minut i spłukać. Stosując do ciemnych włosów hennę czerwoną a nie neutralną, nadamy im piękny, czerwonawy połysk.ABY WŁOSY ZNÓW BŁYSZCZAŁY...
…wystarczy na umyte i wilgotne włosy nałożyć pół szklanki miodu i udać się na krótki dwudziestominutowy relaks z ową maseczką na głowie. Potem wystarczy włosy opłukać.
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Też jestem ciekawa co to jest i ile kosztuje?
![]() |
#9 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Gość
|
Cytat:
![]() KWC: serum na końcówki http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=12843 maska http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...ls&itemid=6333 odżywka http://www.wizaz.pl/produkty/baza/ce...s&itemid=10416 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:33.