|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Farbowanie włosów z zielonego (serio) na brąz
Cześć. Tak, tak, wiem. Jakiś czas temu zaszalałam i zrobiłam sobie końcówki na kolor zwany alpejska zieleń. Włosy mam rude. No i teraz troszkę już mi przeszło owe szaleństwo i chciałabym całość zrobić na bardzo jasny brąz. Co z tymi zielonymi? Tylko do ścięcia? Załączam foto.
Proszę o pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Farbowanie włosów z zielonego (serio) na brąz
Cytat:
![]() Jeśli chcesz zrobić sobie coś pomiędzy blondem a brązem, to nie wyjdzie Ci ani na rudych, ani na zielonych. Trzeba zrobić kąpiel rozjaśniającą. A później farbować - dół inną farbą i górę inną. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dół do rozjaśnienia. Będą schody i pewnie kilka kąpieli rozjaśniających. Górę też bym potem lekko rozjaśniła i dopiero tonowała.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Raczej nie ma szans na rozjaśnianie,bo były już dwa razy dekoloryzowane. A ciemny brąz na zielonych by wyszedł?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli weźmiesz neutralny odcień - może wyjść szaro, buro, zielonkawo. Taki glon trochę. Musiałabyś wziąć jakieś mahoniowe, czerwonawe odcienie, żeby to zneutralizować, ale i tak może wyjść dziwnie. Uważam, że ta zieleń jest za mocna, żeby ją ładnie czymś pokryć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
tonerem robiłaś? może poczekaj aż się trochę wypłucze i wtedy dopiero kombinuj
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Ania z zielonego wzgórza <3
Poczekaj może aż trochę się wypłucze... Ja moje kolorowe końcówki rozjaśniłam i wyszło dobrze, ale i tak skończyło się cięciem z powodu ich opłakanego stanu.
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Informacja dla potomności... położyłam taką ciemną wiśnię i jest cacunio. Ale faktycznie musiałam trochę podciąć, bo po dekoloryzacji po czesaniu szczotką byłam cała w kawałkach połamanych końcówek. Teraz jest ok
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.