![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Prośba o głos rozsądku...
Jest mi z nim wspaniale, ale jest "ta pierwsza" której on nie może zostawic, bo ta nie wyobraża sobie życia bez niego - dosłownie! Typowy szantaż emocjonalny, nie są małżeństwem i nie maja dzieci, nic juz tam nie ma miedzy nimi. On ma z nia poprostu byc. Chciałam przeczekac, myślałam ze wytrzymam dla siebie, dla nas, ze jakoś to się ułozy i samo rozwiąze ale zamiast tego musze sie męczyc. Znamy sie 7 lat a od trzech zaczliśmy sie spotykac na poważnie, mamy oboje ok 30. Czasem jest dobrze, bardzo dobrze ale są dni kiedy jest naprawde cięzko i juz brak mi sił. Chciałabym załozyc rodzinę, miec z nim dzieci i życ w końcu jak normalni ludzie czy to coś złego? Próbowałam bez niego ale też sie nie da. Jak narazie nie da sie z nim a i bez niego też nie potrafie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Prośba o głos rozsądku...
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Oczywiście, że może, ale nie chce
![]() Jakby mu było tak źle to by zmienił sytuację, w której się znajduje. Nie wiem czy znasz powiedzenie "jak facetowi zależy to choćby skały s..ały(...)". |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie bądź naiwna kochanicą. Powiedz mu, że dłużej nie czekasz i jak nie zostawi (żony?) to cześć. Tak będzie lepiej dla tej żony. Po co komuś normalnemu facet grający na dwa fronty. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
jak gówniara próbowała sie zabic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Jest z nia bo chce i bo moze miec was obie a nie ze nie moze tamtej zostawić. Co to za tłumaczenie? Naprawde w to wierzysz, tak jestes naiwna? Tak na dobra sprawę to nie twój problem ze ona go szantażuje, jak chce z toba byc to poradzi sobie z tym i zakończy to bez względu na wszystko. Ja radziłabym krótka piłkę ona albo ja, bedziesz z nim albo nie ale przynajmniej nie bedziesz traciła wiecej czasu. Jak dziewczyna chce sie zabić to nalezy powiadomić jej rodzine i niech jej pilnują jak sobie wyobrażasz ta sytuacje, ze teraz on ma z nia do końca zycia byc zeby sie nie zabiła?
Edytowane przez madzia0007 Czas edycji: 2016-03-21 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
nie wie, nic nie wie. kiedys próbował powiedziec. To za nim sie rozeszli tamta juz była w szpitalu po przedawkowaniu
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Moja droga, gdyby on chciał się rozstać z tamtą panią, to by się rozstał. Mężczyźni nie tkwią w nieudanych związkach, żeby nie urazić partnerki i nie poświęcają swojego szczęścia dla kogoś, z kim ich nic nie łączy.
Nazwijmy sprawę po imieniu- od trzech lat jesteś kochanką faceta, który nawet nie myśli o tym, żeby zostawić dla ciebie swoją partnerkę. Jesteś pewna, że chce tak żyć? A tak poza tym to nie chce mi się wierzyć, że 30-latka może tak zgrabnie łyknąć najbardziej banalne teksty. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
BLACK&WHITE
|
Sie facet wygodnie ustawił. He he...
A tam autorko nie moze "tej pierwszej" zostawić. Jasne,ze moze,tylko nie chce. Obie powinnyscie cwaniaka w zad kopnąć i tyle. Dwie naiwne se znalazł... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Twierdzi, ze po tych jej wizytach w szpitalu sie boi ze ona naprawde sobie cos zrobi i nie wie jakby mógł życ ze swiadomoscia ze to przez niego. Dla niego najlepiej by było, żeby ona sama dała sobie spokoj, kogos znalazła itp,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Myślę tak samo jak wy, ale mogę znalezc w sobie tyle siły zeby go zostawic. Nie umiem, nie potrafie, wiem to. Poprostu dobrze miz nim jak jest ze mna, dopiero gdy go nie ma jest mi ciezko.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym, mam pytanie - chcesz na ojca swoich dzieci, faceta, który bez skrupułów okłamuje wieloletnią partnerkę? Serio? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
W szpitalu była, bo takiego rabanu narobiła że wszyscy znajomi musieli o tym sie dowiedziec, jaka ona biedna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Konto usunięte
|
Autorce chyba się wydaje, że pan jest niezwykle szlachetny, bo nie zostawi niestabilnej emocjonalnie, wrażliwej kobiety i że strasznie go boli niemożność zrobienia dziecka na boku.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
Trudno sie nie zgodzic z tym wszystkim, ale jest po prostu cieżko to zakończyc i poddac się.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
I ponawiam pytanie - do kiedy ma z nią mieszkać i żyć jak para? Do usranej śmierci. To jakiś tchórz a nie facet. W dodatku wciska wam obu kity aż miło. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
jakby facet chciał to by po prostu zgłosił sprawę (nie będzie raczej problemu skoro panna ma za sobą próbę samobójczą udokumentowaną w szpitalu) np. na policję, do lekarza, do jej rodziny i zwyczajnie odszedł...
zresztą - nikt z nią nie rozmawiałam po pierwszej próbie? przecież przy próbach samobójczych wizyta u psychiatry to już nie jest kwestia wyboru, no ale panna się leczy albo ją wypuścili bo nie widzieli zagrożenia albo była w tym szpitalu z zupełnie innego powodu i tylko poszła plota, że to była próba samobójstwa
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
A rozumiesz, że opisujesz marnowanie życia na kogoś, z kim nie da się być w sensownym związku i zwyczajnie swoje życie marnujesz? Tydzień po tygodniu, miesiąc po miesiącu, rok po roku. I winę widzisz nie tam, gdzie ona jest.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
sama przed sobą go usprawiedliwiam, sama ze sobą walcze
---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- nie mieszkają nawet razem |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
Proponuję przeciąć pana na pół.
Nie no, głupie pytania, głupia odpowiedź. Ciekawe, co panicz ma w sobie takiego, że dwie kobity nie mogą go puścić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Przyczajenie
|
i dlatego, ze szkoda mi tego czasu z nim spedzonego. nie chce zeby były zmarnowane, nie miałam zamiaru sie poddac, ale chcec to nie zawsze znaczy moc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Ważne jest to, co jest tu i teraz. Rok za rokiem będziesz marnować. Poza tym on wszedł z Tobą w romans zanim ona miała tę próbę samobójczą. Ponawiam pytanie - chcesz kogoś takiego na ojca swoich dzieci?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:34.