![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
ponury niedzielny wieczór...
Witajcie Wizażanki.
Pozwoliłem sobie wejść na forum korzystając z konta mojej ukochanej żony, którą niestety musiałem zostawić dzisiaj w szpitalu. Przeżyliśmy oboje dzisiaj chwilę strachu, wieczorem pojawiło się u Niej krwawienie. Po usg okazało się że to nie jest bardzo groźne, ale i tak się denerwuję i obawiam się o zdrowie moich Skarbów. Ja jeszcze nie miałem okazji ale Ania widziała nasze maleństwo (33mm) ![]() ![]() Nie mogę się doczekać kiedy wrócą do mnie i tak sobie pomyślałem, że miło by Jej było gdybyście przesłały tutaj Dla Ani i maluszka pozdrowienia, gdy wróci i przeczyta na pewno się ucieszy ![]() Pozdrawiam Was, Marcin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
![]()
Na pewno wszystko bedzie dobrze i szybko zobaczysz w domu swoje dwa skarby
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dot.: ponury niedzielny wieczór...
Anka ma szczęście, że ma tak kochanego i troskliwego męża. Jak przeczytałam tą wiadomość to przeszły mnie ciarki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Raróg
|
To jest baardzo miłe, co zrobiłeś dla żony, ucieszy się na pewno
![]() Wszystko będzie dobrze, zobaczycie ![]() Pozdrawiam i trzymam kciuki ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Wszystko będzie dobrze.Życzę dużo zdrowia Twojej żonie i maleństwu.
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
To strasznie slodkie - sciskam cala trojke mocno!
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witajcie ponownie.
Podczas dzisiejszych badań okazało się że odkleja się kosmówka ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam, Marcin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Nie jest to prosta sytacja (stwarza poważne ryzyko poronienia), ale najważniejsze jest to, że żona znajduje się pod stałą opieką lekarzy,dostaje leki... Pozdrawiam bardzo serdecznie Waszą trójeczkę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Kosmówka to taka błonka, z której rozwija się łożysko, taki organ, odpowiedzialny za dożywianie płodu.
Jest to dość powazne powikłanie, wymaga interwencji lekarza i bardzo dobrze się stało, że Ania jest pod stałą kontrolą lekarską. Na pewno lekarze zrobią wszystko, by podtrzymać ciążę, ale musisz Marcinie uzbroić się w cierpliwość i co najważniejsze nastawić na dość długą nieobecność żony, bądź też na to, że jeśli lekarze pozwolą jej wrócic do domu, Ania będzie leżała w łóżku do końca ciąży. Jest nam niezwykle przyjemnie, że dzielisz z nami swoje troski i obawy, wiedz, ze my tu potrafimy wspierać się nawzajem i sobie pomagać ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Marcinie trzymajcie się mocno.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Ja również trzymam za całą waszą trójkę bardzo mocno w kciuki
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Mam nadzieje,że żona poczuje się lepiej,a maleństwu nic nie będzie grozić
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Dziękuję w imieniu całej Trójki za ciepłe słowa i wsparcie
![]() Z tym leżeniem do końca ciąży (6m-cy) to trochę mnie zaskoczyłyście. Sądziłem że wystarczy 2-3 tygodnie. Rozmawiałem dzisiaj z ordynatorem i powiedział że dziecko ma się dobrze, żona musi leżeć. I tyle ![]() Nie znają przyczyny, wczoraj na noc dostała jakiś zastrzyk, i 4 pigułki. Dzisiaj otrzymuje rutinoscorbin x2, folik i o ile pamiętam luteinę. Lekarz nazwał to poronieniem zagrażającym. Nam pozostaje tylko czekać aż się wszystko unormuje i te kosmki przyczepią się w końcu do macicy. I tak pozstaję we mnie obawa ponieważ do końca nie ufam 1 diagnozie, chciałbym aby inny lekarz zweryfikował diagnozę i sposoby leczenia. Dlatego liczę na szybkie wypisanie żony, aby kto inny ją zbadał. Na razie mija pierwsza doba, a ja bym chciał mieć to wszystko za sobą, nie mogę się doczekać naszego kochanego dzidziusia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Spokojnie, zobaczysz, przyjdzie jeszcze czas, że pomyślisz , że masz dosyć dziecięcych wrzasków
![]() Niestety, ciąża wymaga pielegnacji, szczególnie ta wysokiego ryzyka, wszelki pośpiech, stwarzanie atmosfery nerwowej, załamywanie się, wzmaga tylko stres... Nie ma sensu denerwować siebie i żony, w przypadku odklejania się łożyska zawsze najważniejsze jest leżenie, niewysilanie się, brak stresu i nerwów. Farmaceutyki pomagają, ale nie mogą z przyczyn oczywistych działać radykalnie i cudotworzyć, jabyśmy tego chcieli. Jakże ma kosmówka wczepić się ponownie, jak mama będzie się wierciła od lekarza do lekarza, krzątała po domu, sprzątała itp... I zapewniam Cię, że w szpitalu nie tylko jeden lekarz pracuje, trudne przypadki zawsze są konsultowane, a piszesz, ze żoną zajął się ordynator, zapewne mądra głowa ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Rozeznanie
|
Marcinie, Mariga ma racje - w szpitalu tego typu przypadki sa konsultowane, na szczescie wspolczesni lekarze nie boja sie przyznac do neiwiedzy i jesli zaistnieje koniecznosc z pewnoscia sciagna kogos nawet z innego szpitala (kliniki). Odklejenie kosmowki to sprawa powazna, ale spotykana - jestem pewna, ze Ania jest w dobrych rekach i lekarze sobie spokojnie z tym poradza. Poki co uzbroj sie w cierpliwosc, wspieraj ja i badz przy niej - dla niej wazne jest teraz takie wsparcie bo przeciez sam wiesz, ze Waszemu Malenstwu do rozwoju potrzebny jest teraz spokoj
![]() Sciskam mocno cala Wasza trojke - jestem pewna, ze wszystko bedzie dobrze a Ty Marcinie szybciej niz przypuszczasz bedziesz szczesliwym i dumnym tata zdrowego i pieknego Malenstwa! Kazde czekanie jest warte tego, aby Malenstwo narodzilo sie zdrowe i silne. P.s. Strasznie fajny facet z Ciebie, to dobrze, ze Ania ma takiego troskliwego meza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Ja też dołaczam sie do pozdrowień dla Ciebie i Twoich dwóch skarbów
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Miło jest czytać Wasze posty, to forum naprawdę jest potrzebne
![]() Mimo wszystko jestem zadowolony z dwóch powodów: 1. Ania wszystko dzielnie znosi i czuje się dobrze ![]() 2. Maleństwo rozwija się i ma się OK. A moje obawy i troski wynikają z miłości do Nich i tego że bardzo pragnę dziecka, w dodatku pierwszego. Może przy następnych człowiek nabiera dystansu do takich sytuacji, ale wczoraj spadło to na mnie jak kamień. Dodatkowo jest to nieduży szpital w małej miejcowości-różnie tam bywa. W każdym razie jestem dobrej myśli i zrobię wszystko aby było jak najlepiej. Chciałbym całą tą sprawę wziąć na siebie ale niestety nie da się. Przesyłam pozdrowienia od Ani, mnie i maluszka (swoją drogą ciekawe czy to będzie ![]() ![]() ![]() Spokojnej nocy, Marcin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Rozumiem Twoje obawy, ale zobaczysz, wszystko bedzie dobrze - to bardzo wazne, ze otaczasz Anie i Malenstwo taka miloscia ![]() Kto wie, moze jak Ania wyzdrowieje i wroca z Malenstwem do domu, Ty nie bedziesz mogl sie z Wizazem rozstac (uwazaj, to uzaleznia ![]() ![]() ![]() A tymczasem caluje Wasza trojke bardzo mocno i przesylam cala mase pozytywnej energii! Pozdrow od nas Anie baaaaardzo mocno ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
prawie zapomnialam - Wam rowniez - spokojnej dobrej nocki!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Witam! Co do zasięgnięcia opinii u innego lekarza - z całego serca polecam. Sama tak zrobiłam, kiedy znalazłam się w szpitalu (wyszłam na przepustkę po tyg. i po konsultacji okazało się, że opinia innego lekarza diametralnie się różni). Ostatecznie opusciłam szpital na własne żądanie.Często jest tak, że w szpitalu najwięcej do powiedzenia ma ordynator, a reszta lekarzy musi podporządkować się jego teorii i potakiwać (wiem to z doświadczenia). W tej sytuacji diagnoza jest oczywista i bardzo klarowna, więc tak naprwadę konsultacja z innym lekarzem ma na celu uspokojenie Was (jak najbardziej popieram). To, że żona musi leżeć, nie oznacza, że ma znajdować się w bezruchu. Nie ma jednak mowy o sprzątaniu, gotowaniu czy innych pracach domowych. Zabierz Ją jednak na świeże powietrze, jeśli będzie ładna pogoda, postaraj się Ją wprowadzić w pogodny nastrój, bo to bardzo ważne. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Ja różwnież przyłączam się do pozdrowień Ciebie i Twoich dwóch skarbów
![]() Ciąża to wyjątkowy stan, czasami wymaga kilku poświęceń, ale zobaczysz - wszystko dobrze się zakończy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Witajcie Drogie Panie
![]() Dzisiaj już wszystko jest na dobrej drodze, Ania czuje się bardzo dobrze, powraca do zdrowia. Ja natomiast powoli przejmuję dowodzenie w domu, już potrafię obsługiwać pralkę ![]() ![]() Trzeba jeszcze popracować nad poszerzeniem umiejętności ![]() Z pozdrowieniami, Marcin. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Baaaaaaardzo sie ciesze, ze wszystko zaczyna sie pomyslnie ukladac! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Marcin, jesli chodzi o gotowanie, to zagladnij tez na forum kulinarne - tam jesto mnostwo latwych i prostych a przy tym pysznych i odzywczych przepisow. A, no i pamietaj, ze jesli bedziesz mial jakis problem (chociazby w rodzaju jaki plyn do prania recznego albo czym zagescic zupe) to wal na Wizaz jak w dym ![]() Ucaluj od nas Anie bardzo mocno, no i pamietaj, zebys zony przez te pol roku od Wizazu nie odlaczyl ![]() ![]() Trzymam za Was kciuki mocno, przesylam Wam jak najpozytywniejsze fluidy, zycze calej trojce zdrowka!!! ![]() Marcin, odzywaj sie prosze jak tam u Was sytuacja, ok? Sciskam i pozdrawiam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Marcinie ale Ty pięknie piszesz o Twoich i żony przezyciach.Napewno wszystko się ułorzy.Trzymamy kciuki za Wasze dzieciatko!Dbaj o Anie!!!Jestes bardzo dzielny i napewno z obowiązkami dasz sobie rade!!!Przysle tu moją połoweczke niech poczyta jaki dzielny jesteś!
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Cieszę się,że już jest dobrze.
![]() Trzymam za Was kciuki. ![]()
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
ja czytajac ten post na poczatku bardzo balam sie o Twoja zone i dzidzie, ale dobrze, ze jest juz lepiej. no to Marcinie ciezki los przed Toba
![]() ide do swojego synia, bo wlasnie sie obudzil i mnie wola. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Wiatajcie!
No jasne, że damy radę ![]() Do tej pory nie byłem jakimś tam tyranem, he he ![]() ![]() ![]() Centrum dowodzenia w szpitalu działa sprawnie ![]() ![]() Mam nadzieję że w weekend los się do mnie uśmiechnie i już nie będę sam ![]() Kolorowych snów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Trzymaj sie Marcinie! Ucaluj mocno Anule i poglaszcz malenstwo przez mamusi brzuszek
![]() Dawaj nam tu znac co i jak, pamietaj, ze Wizazanki sa z Wami! Duzo sily, zdrowka i pogody ducha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Rozeznanie
|
A, prawie zapomnialam, kolorowych snow dla Ciebie rowniez
![]() ![]() No i trzymam kciuki zeby Anula wrocila szybciutko w zdrowiu do domku!Ale pamietaj, ze najwazniejsze jest Ani i Malenstwa zdrowie wiec jesli nie ten weekend, to ktorys nastepny, cierpliwosci, najwazniejsze ze teraz bedzie tylko coraz lepiej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.