Jak skakać ? - skakanka - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-05-07, 10:28   #1
Liliannaaaa
Raczkowanie

Jak skakać ? - skakanka

Robić jakieś serie ? z chwilą odpoczynku ? Czy ani sekundy odpoczynku ?
Plącze mi się ta skakanka strasznie Zrobiłam dzisiaj 600 podskoków ale z chwilowymi przerwami, tak na raz to dam radę może z 80, a później plącze mi się skakanka albo mi wypada z rąk Jak najlepiej skakać ?
Liliannaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-08, 16:28   #2
beatiska
Zakorzenienie

Dot.: Jak skakać ? - skakanka

kiedyś skakałam przy oglądaniu serialu. I uwielbiałam skakac jak bokserzy http://www.youtube.com/watch?v=GRStB06uhgE , ale na YT jest kilka filmików z różnymi programami
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu.

Narysuj mi coś

23/6
beatiska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-05-09, 13:30   #3
magda*M
Rozeznanie

GG do magda*M

Czytałam, że najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej są interwały np. 20 sek skakania w wolniejszym tempie i 10 sek. maksymalnie szybko i tak np. 8 serii. Jak sprawdziłam na sobie to faktycznie byłam strasznie "upocona"
magda*M jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-20, 18:18   #4
Serpentynowo
Przyczajenie

Odświeżam temat.
Chciałbym skakać na skakance, ale.... chyba nie umiem tego poprawnie robić. Będę musiał chyba zapoznać się z instruktażami na YT. Ale mam pytanie. Czy skakanie na skakance w przerwie między bieganiem jest dobrym pomysłem? W sensie 1 dzień bieganie 2 dzień skakanka, 3 dzień bieganie itd. Nie jest to za duże obciążenie dla stawów?
Pozdrawiam.
Stary 2016-03-21, 07:44   #5
cava
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Serpentynowo Pokaż wiadomość
Odświeżam temat.
Chciałbym skakać na skakance, ale.... chyba nie umiem tego poprawnie robić. Będę musiał chyba zapoznać się z instruktażami na YT. Ale mam pytanie. Czy skakanie na skakance w przerwie między bieganiem jest dobrym pomysłem? W sensie 1 dzień bieganie 2 dzień skakanka, 3 dzień bieganie itd. Nie jest to za duże obciążenie dla stawów?
Pozdrawiam.

Za duże, łydki i ścięgna achillesa szybko Cię uziemią, a te kontuzje bardzo lubią się paprać w nieskończoność i nawracać.

Jak 1 dnia biegasz, to drugiego rób coś ogólnorozwojowego, a jeszcze lepiej stretching/pływanie/joga/pilates.

Dbaj zwłaszcza na początku, żeby robić przynajmniej 1 dzień w tygodniu kompletnego luzu i dobrze by było, żeby w bieganiu było w tygodniu 2 doby luzu. 3 razy w tygodniu bieganie na początku to spoko wystarczajaca ilosc

Z salamandrą w dłoni szedłem przez powierzchnię komety.
Liz Williams
cava jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-03-21, 09:15   #6
staska_stasia
Zakorzenienie

Mnie od skakania bolało śródstopie oraz odzywały się piszczele. Pamiętam, jak któregoś razu ledwo skończyłam skakać i położyłam się na podłodze, bo nie byłam w stanie zrobić choćby jednego kroku. Skakanka może i jest fajna i czasami robiłam ją jako zamiennik za bieganie, ale ważne, żeby było z umiarem.
Cava ma rację- w dni, w które nie biegasz, rób ogólnorozwojówkę.
staska_stasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-04-02, 22:15   #7
ASFALLUS
Przyczajenie

Na skakance, najlepiej skakać do góry
ASFALLUS jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-04-11, 08:57   #8
yuuna
Raczkowanie

a możesz doradzić jaką skakankę wybrać ? ceny są baaardzo różne, nie che przepłacać, ale kiedys ktoś mi mówił, że jednak dobra skakanka to nie tylko kawałek "sznurka" i uchwyty, więc chciałabym coś dobrego. xxx albo xxx niby jest opis przy produktach, ale może ktoś tutaj szybciej doradzi i pokieruje co wybrać. na co dzień coś tam ćwiczę, więc chodzi o to by dodać kolejny element do treningów.

Edytowane przez Trzepotka
Czas edycji: 2016-04-14 o 23:31 Powód: Link.
yuuna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości