|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Jak skakać ? - skakanka
Robić jakieś serie ? z chwilą odpoczynku ? Czy ani sekundy odpoczynku ?
![]() Plącze mi się ta skakanka strasznie ![]() ![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak skakać ? - skakanka
kiedyś skakałam przy oglądaniu serialu. I uwielbiałam skakac jak bokserzy http://www.youtube.com/watch?v=GRStB06uhgE , ale na YT jest kilka filmików z różnymi programami
Zdognie z perzporawdzomyni baniadmai nie ma zenacznia kojnolesc ltier przy zpiasie dengao solwa. Nwajzanszyeim jest, aby prieszwa i otatsnia lteria byla na siwom mijsecu, ptzosałoe mgoą być w niaedziłe i w dszalym cąigu nie pwinono to sawrztać polbemórw ze zozumierniem tksetu. Narysuj mi coś 23/6 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Czytałam, że najlepsze na spalanie tkanki tłuszczowej są interwały np. 20 sek skakania w wolniejszym tempie i 10 sek. maksymalnie szybko i tak np. 8 serii. Jak sprawdziłam na sobie to faktycznie byłam strasznie "upocona"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Odświeżam temat.
Chciałbym skakać na skakance, ale.... chyba nie umiem tego poprawnie robić. Będę musiał chyba zapoznać się z instruktażami na YT. Ale mam pytanie. Czy skakanie na skakance w przerwie między bieganiem jest dobrym pomysłem? W sensie 1 dzień bieganie 2 dzień skakanka, 3 dzień bieganie itd. Nie jest to za duże obciążenie dla stawów? Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za duże, łydki i ścięgna achillesa szybko Cię uziemią, a te kontuzje bardzo lubią się paprać w nieskończoność i nawracać. Jak 1 dnia biegasz, to drugiego rób coś ogólnorozwojowego, a jeszcze lepiej stretching/pływanie/joga/pilates. Dbaj zwłaszcza na początku, żeby robić przynajmniej 1 dzień w tygodniu kompletnego luzu i dobrze by było, żeby w bieganiu było w tygodniu 2 doby luzu. 3 razy w tygodniu bieganie na początku to spoko wystarczajaca ilosc
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Mnie od skakania bolało śródstopie oraz odzywały się piszczele. Pamiętam, jak któregoś razu ledwo skończyłam skakać i położyłam się na podłodze, bo nie byłam w stanie zrobić choćby jednego kroku. Skakanka może i jest fajna i czasami robiłam ją jako zamiennik za bieganie, ale ważne, żeby było z umiarem.
Cava ma rację- w dni, w które nie biegasz, rób ogólnorozwojówkę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Na skakance, najlepiej skakać do góry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
a możesz doradzić jaką skakankę wybrać ? ceny są baaardzo różne, nie che przepłacać, ale kiedys ktoś mi mówił, że jednak dobra skakanka to nie tylko kawałek "sznurka" i uchwyty, więc chciałabym coś dobrego. xxx albo xxx niby jest opis przy produktach, ale może ktoś tutaj szybciej doradzi i pokieruje co wybrać. na co dzień coś tam ćwiczę, więc chodzi o to by dodać kolejny element do treningów.
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-04-14 o 23:31 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:57.