|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Zakochałam się w przyjacielu. Co dalej?
Cześć, potrzebuje się komuś wygadać. Mojego P. poznałam 2 lata temu. Na początku liczyłam na wielką miłość, ale szczerze byliśmy za młodzi, albo inaczej, byłam niedojrzała, zbyt niedojrzała na związek. Mimo to pisaliśmy codziennie, potrafiliśmy gadać godzinami, po 4 miesiącach nasze relacje osłabły. Spotkaliśmy się i olał mnie kompletnie.
![]() Bolało jak cholera, ale dałam sobie radę. Po paru kolejnych miesiącach okazało się że ma dziewczynę...W grudniu rozstał się ze swoją K. i od tamtego czasu zaczęlismy zbliżać się ponownie. ![]() No i parę dni temu zdażyła się pewna historia. Byliśmy na imprezie, wiadomo alkohol zrobił swoje i całowaliśmy się, tak jakby świat miał nie istnieć. ![]() Znowu narobił mi nadziei, naprawdę miało być idealnie. A tu mija kolejny dzień i on się nie odzywa. Nawet nie wyjaśnił, czy to dla niego zwykły wybryk po % czy to coś więcej. Myślicie, że powinnam się odezwać? Zapytać, czy udawać że mam to gdzieś i wcale mnie to nie rusza? PS. przepraszam, że tak się rozpisałam. Po prostu chcę się komuś wygadać kto spojrzy na sprawę obiektywnie. Edytowane przez kamillab23 Czas edycji: 2016-03-31 o 17:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Zakochałam się w przyjacielu. Co dalej?
Cytat:
---------- Dopisano o 20:51 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ---------- Ja bym go raczej olała. Nie dość, że się odzywa, gdy ma dziewczynę (btw. w jaki sposób się odzywał? Koleżeńsko czy nie bardzo?), to teraz jakieś dziwne milczenie. Jakiś nieprzekonany do końca, po co Ci taki facet? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
4.
Ile powinnam czekać, zeby wiedzieć, że on ma mnie w... ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jakby to było takie łatwe....
Wtedy odzywał się po koleżeńsku. W sumie nigdy nie byłam pewna o co mu naprawdę chodzi nie licząc pierwszych 4 miesięcy naszej znajomości i ostatnich 3. ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ---------- Może i masz rację. Jednak samo to, że gadaliśmy codziennie godzinami nasuwa mi tylko na myśl przyjaźn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
No ale w przerwach od całowania rozmawialiście o tym? Czy zupełnie nic? Co wtedy mówił?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Liczyłam, że zadzwoni następnego dnia, nawet żeby powiedzieć, że 'fajnie, ale to nie to, udawajmy, że tego nie ma', czy cokolwiek innego, a tu cisza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Ja bym pewnie czekała aż sam postanowi to wyjaśnić, jeśli nie będzie próbował to znak, że mu nie zależy.
Choć z drugiej strony, jeśli uczucie z mojej strony byłoby bardzo silne, to bym napisała i poprosiła o wyjaśnienia, bo wolę wiedzieć na czym stoję niż karmić się złudzeniami. Edytowane przez utracona11 Czas edycji: 2016-03-30 o 22:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Jasne, że sam tego nie zrobił. Moje następne słowa wydadzą się bardzo głupie, ale on to w sumie zaczął, dlatego myślałam, że dokończy sprawę.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
No ale on już raz ją olał po jakimś spotkaniu, więc może niech się nie wychyla. Raczej on wie, komu zależy bardziej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Czyli mam czekać spokojnie na jakiś kontakt? Czy już teraz starać się o wszystkim zapomnieć?
---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ---------- Oj tak, ponad rok temu byliśmy na imprezie i on zachowywał się jakbyśmy praktycznie się nie znali. Zamieniliśmy kilka słów i tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym powoli wchodziła w tryb "zapominanie" ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() PS.: Dzięki, że mogę się Wam wygadać...jakoś mi lepiej teraz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Konto usunięte
|
a ja bym zapytała, co to było. jak odpisze, że zwykłe całowanie po pijaku, to będziesz miała autorko czarno na białym. a tak to będziesz się łudzić jeszcze bór wie ile.
been there, done that ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Może być jeszcze tak, że on sam nie wie, co to było i może też nie wie, co czuje. Tak czy siak ja bym poczekała na jego krok. Jak się nie odezwie to baj, baj. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;58164096]a ja bym zapytała, co to było. jak odpisze, że zwykłe całowanie po pijaku, to będziesz miała autorko czarno na białym. a tak to będziesz się łudzić jeszcze bór wie ile.
been there, done that ![]() ![]() Straszny ze mnie cykor ![]() Chociaż... raczej tak nie zrobię. Jejku, jak bardzo wolałabym, żeby to on się odezwał. ;c |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
[1=69d5782cb96c44b77f6e0ec 22c8f79bc60c635f6_65a5448 a32992;58164096]a ja bym zapytała, co to było. jak odpisze, że zwykłe całowanie po pijaku, to będziesz miała autorko czarno na białym. a tak to będziesz się łudzić jeszcze bór wie ile.
been there, done that ![]() ![]() Może i tak. Ja bym raczej z automatu olała, ale, Autorko, tak możesz sobie czasu zaoszczędzić. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Poczekam do piątku. Jeżeli sam się nie odezwie, będę wiedziała, że nic z tego. Nie zrobię tego kroku za niego i nie napiszę na temat tych pocałunków. Mam trochę godności i myślę, że jak on będzie miał mnie gdzieś, to wyjdę na idiotkę, a tego chcę uniknąć.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
Przeciez to nigdy nie byla przjazn.
"Na poczatku liczylam na wielka milosc" - i po dwoch latach dalej liczysz! Przyjazn bez szczerosci to zadna przyjazn, a "przyjazn" ze wzdychaniem w tle to oszukiwanie siebie. Nie jestescie i nie mozecie byc przyjaciolmi, chyba ze jakims cudem przestaniesz go widziec jako potencjalnego chlopaka (co sie prawie na pewno nie zdarzy zanim nie zakochasz sie w kims innym). No i na pewno mu nie zalezy. Gadaliscie godzinami, a potem Cie olal i znalazl sobie dziewczyne. I przypomnial sobie o Tobie dopiero jak sie z nia rozstal. I okazuje swoje zainteresowanie calowaniem po pijaku. Daj spokoj. Edytowane przez ellen72 Czas edycji: 2016-03-31 o 05:49 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Trochę otworzyłyście mi oczy. Dzięki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:34.