|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Trzęsące dłonie a stomatologia...
Witam. Za miesiąc piszę maturę, jestem zdecydowana co do kierunku studiów. Stomatologia, nie wyobrażam sobie nic innego już od lat. Niestety, moim problemem są stale trzęsące się dłonie. Byłam u lekarza, usłyszałam że genetyczne i nic nie można poradzić. Bardzo mnie martwi, że przez to mogę nie spełnić swojego największego marzenia. Gdy skupiam się na czymś i muszę np trafić w jakiś punkt to nie mam z tym problemu ale gdy trzymam dłoń w powietrzu lub nalewam soku do zauważalnie drży. Boję się, że gdy nawet dostanę się na stomatologię to na pierwszych zajęciach mnie pożegnają, powiedzą że się nie nadaję i wylatuję lub muszę zrezygnować.
Czy jest taka możliwość? |
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Trzęsące dłonie a stomatologia...
Nie wiem, czy jest taka możliwość i jakie są dokładnie kryteria, natomiast byłam raz u chirurga szczękowego (kobieta), z podobnym problemem. Nie wiem tylko, czy to spowodowane było pracą z tymi narzędziami, czy od zawsze tak ma. Lekarz bardzo dobry, ale ja odczuwałam dyskomfort jak np. dawała mi znieczulenie i ręka się jej trzęsła, nawet podczas wbijania igły.
|
|
|
|
|
#3 |
|
dead & alive
|
Dot.: Trzęsące dłonie a stomatologia...
Musisz sama ocenić czy jesteś w stanie wykonywać dokładnie różne prace manualne. Nikt Cię nie wyprosi z zajęć z powodu trzęsących się rąk
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:52.