|
|||||||
| Notka |
|
| Zdrowie ogólnie W tym miejscu rozmawiamy o zdrowiu: od profilaktyki po sposoby leczenia. Porada uzyskana na forum nie zastępuje wizyty u lekarza, ma funkcję informacyjną! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Dziwne zmiany na skórze /zdjęcie/
Potrzebuję porady
Parę dni temu pojawiło mi się na skórze ręki jakieś dziwne coś. Zaczęło się od pojedynczych 2-3 grudek (?), się rozrasta i na chwilę obecną ma mniej więcej 1x1 cm. Co gorsza widzę że drugie takie cudo zaczyna mi się robić w okolicy pachy tej samej ręki Swędzieć nie swędzi ale czuję dyskomfort i ból (?) ręki.Przez tydzień brałam antybiotyk na zapalenie gardła, jestem totalnie osłabiona i bez życia, przypałętała mi się dziś też opryszka ![]() Macie pomysł co to za zaraza? I czym to smarować? Oglądam zdjęcia w sieci /fu :</ i pomysłu nie mam. Planuję wizytę u lekarza po skierowanie do dermatologa ale nie wiem jak z kolejkami
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Dziwne zmiany na skórze /zdjęcie/
Obstawiałabym drożdżaki, pasuje że po antybiotyku, a poza tym one lubią takie wilgotniejsze i cieple miejsca jak pacha. Do dermatologa powinnaś się zapisać, ale póki co możesz poprosić w aptece o jakąś maść czy coś tam na drożdżaki. Pewnie mają coś bez recepty.
---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- W zasadzie to zobaczymy co powie lekarz pierwszego kontaktu. Ja jestem tylko studentką medycyny i nie mam dużego doświadczenia, ale może się okazać że nawet dermatolog nie będzie konieczny. |
|
|
|
|
#3 |
|
Panaroja
|
Prawdopodobnie półpasiec - zmiany zlokalizowane po tej samej stronie ciała , ból i pieczenie . Nie smaruj niczym , póki nie pokażesz lekarzowi .
Cezar się nie starzeje . Cezar dojrzewa ![]() -Morza się zagotują , krainy Dysku pękną , królowie runą w proch , a miasta będą niczym jeziora szkła . Uciekam w góry. -Czy to pomoże ?[...] -Nie , ale stamtąd będzie lepszy widok . Terry P. ![]() |
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Byłam u lekarza pierwszego kontaktu. Podobno 'alergiczne lub zapalne'. Dostałam Triderm do smarowania, jak nie przejdzie albo się rozniesie mam przyjść po skierowanie do dermatologa
I Heviran na opryszczkę też dostałam. 800mg x5 dziennie. A własnie przyuważyłam kolejne takie cudo, na dole pleców Edytowane przez 201607111050 Czas edycji: 2016-03-31 o 16:30 |
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
mi to wyglada tak jak ktos juz odpisał na grzybice a zwlaszcza ze bralas antybiotyki.
Na grzybice polecam olejek z oregano Czyni cuda, łykaj i smaruj zniknie dość szybko. Bierz tez witaminy z grupy B oraz uzupełnij flore bakteryjną jelit po antybiotykach jesli nie brałaś nic dodatkowego - to bardzo ważna rzecz.
Edytowane przez cukierniczek Czas edycji: 2016-03-31 o 18:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Zdrowie ogólnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:25.

Swędzieć nie swędzi ale czuję dyskomfort i ból (?) ręki.

Czyni cuda, łykaj i smaruj zniknie dość szybko. Bierz tez witaminy z grupy B oraz uzupełnij flore bakteryjną jelit po antybiotykach jesli nie brałaś nic dodatkowego - to bardzo ważna rzecz.