![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Sama już nie wiem.
Przez dosyć spory okres mojego życia żyłam w przekonaniu, że wygląd u kobiet jest sprawą pierwszorzędną. Dzięki atrakcyjności zyskujemy wiele - szybsze znalezienie faceta, łatwiejszy awans w pracy, łatwiejsze nawiązywanie relacji, obiektywnie mniej problemów życiowych które są związane z akceptacją. Potrafiłam nawet mieć silne argumenty popierające tezy, że brzydcy mają gorzej i ciężej.
Jeśli chodzi o mnie to jestem dziewczyną urody przeciętnej z mankamentami (prostokątny kształt twarzy, ostre rysy twarzy, małe piersi, wysoka) ale również silnymi zaletami (figura pomijając piersi). To że jestem przeciętna a nie brzydka wnioskuję na podstawie tego, że nawet w środowisku totalnych chamów nie krytykowano mnie za wygląd, parę razy dostałam komplement na ulicy w stylu "fajna d..." "fajna dziunia" "zaj... figura" - choć z drugiej strony mogły one paść z powodu tego, że mój styl ubioru jest "wyzywający" (choć ja uważam inaczej - po prostu chodzę ubrana w tym w czym czuję się najlepiej i w tym co wyraża moją osobowość) ale w ubraniach "skromnych" po prostu źle się czuję i duszę ![]() W związku z tym, że u mnie z pieniędzmi problemu nie ma najmniejszego podjęłam decyzje o wykonaniu operacji plastycznych a dokładnie piersi oraz twarzy. Dlaczego ? Otóż żyłam (i po części nadal) żyję w przekonaniu, że co mi po super figurze jak twarz jest przeciętna i ma mankamenty (chodzi mi o ten prostokątny kształt i ostre rysy) ? Faceci i tak patrzą głównie na twarz i po niej oceniają czy dziewczyna jest ładna czy nie i czy chcą z nią wiązać przyszłość. Wszystko się zmieniło, gdy moi rodzice nawiązali ponownie kontakt z dalszą częścią mojej rodziny - moja krewna ma 40 parę lat, jest posiadaczką tego samego kształtu twarzy co ja (chyba choć ona ma bardziej twarz kwadratową) i jest już 20 lat z jednym mężczyzną, przystojnym który kocha ją - mają 3-kę dzieci. Poznając ją oraz dalszą rodzinę moje poglądy uległy podważeniu. Zawsze uważałam, że brzydcy ludzie mogą mieć tylko brzydkich partnerów, mieć przekichane w życiu, nie osiągnąć żadnego sukcesu zawodowego i ogólnie mają w życiu przerypane - mówię tu oczywiście o kobietach. Biorąc pod uwagę fakt, że dziewczyny z wadami mogą osiągnąć w życiu wiele sama zastanawiam się, czy iść pod nóż chirurga bo o ile piersi będę robiła dla siebie tak twarz chcę zrobić tylko po to, aby mieć powodzenie u mężczyzn i znaleźć łatwiej partnera, łatwiej mieć o awans w pracy i mieć bardzo dobre życie towarzyskie. Przykład mojej dalszej rodziny oraz wielu innych osób, które poznałam na swojej drodze, którzy odbiegali od kanonu piękna pokazuje, że obecnie jestem w kropce. Nie wiem czy operować sie czy nie - głównie wizażanki zależy mi na odpowiedzi na podstawowe pytanie - czy operując twarz (chodzi o zmianę kształtu twarzy na owal i złagodzenie rysów twarzy) osiągne sukces towarzyski, oraz nie będę mieć problemów z znalezieniem partnera na stałe ? Bo mi już nie zależy na tym, aby dalej się bawić i sypiać z facetami i nic ponad to - chcę mieć wreszcie faceta z którym nie będzie mnie łączył tylko i wyłącznie seks. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Sama już nie wiem.
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
To prowokacja czy konkurs na pustaka roku?
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58057346]Śmiem twierdzić, że to nie Twoja twarz jest tego przyczyną. Jesteś tak niesamowicie płytka, że to ludzkie pojęcie przechodzi, pustostan na całego
![]() ![]() Owszem mam. Mam swoje zainteresowania (i nie jest to tylko tapirowanie się i operacje) ale zawsze mocno dbałam o wygląd, ponieważ to on determinuje zazwyczaj czy ktoś do nas zagada lub zechce z nami utrzymywać kontakt (chodzi tutaj o facetów) - raczej człowiek nie potrafi prześwietlić drugiego nim do niego nie zagada a co najczęściej decyduje o tym, że wybieramy tą a nie inną osobę ? Z ludźmi rozmawiam na wiele tematów, paradoksalnie taki pustostan jak ja (bo nie zaprzeczę, że mój pogląd taki był ale też bez przesady) lubi rozmawiać na poważniejsze tematy niż w/w. Co do wieku cóż - dzięki za odmłodzenie mnie ![]() Cytat:
![]() ![]() Człowiek chce rady a już wyzywają i podejrzewają ![]() Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-29 o 08:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Kobieta z klasą
|
Cytat:
2. Szokujące są takie seksistowskie poglądy u kobiety. 3. Zamiast operacji plastycznych zalecałabym terapię. Moim zdaniem ktoś zrobił Ci krzywdę. ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
2. J/w - miałam powody aby tak myśleć. 3. Co do terapii to nie - bardziej pomogłoby mi poznanie świata takim jakim jest naprawdę a nie takim co usłyszałam kiedyś. Terapie mi nie pomogą. W dzieciństwie przeszłam silne i traumatyczne załamanie nerwowe w związku z śmiercią członka rodziny i psychologowie mi nie pomogli. Nie dlatego, że byli denni ale po prostu są takie typy osób (jak ja), którzy sami w końcu pomagają sobie na swój sposób i wychodzą z smutków i zlych przekonań bez pomocy psychologa. Zresztą moja przyjaciółka która chorowała na anoreksje wyszla z niej sama dzięki samozaparciu i pomocy rodziny. Terapeuci kompletnie jej nie pomogli...na dodatek przez nich straciła dużo forsy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Pogrubione - ja Cię po części rozumiem, bo też jestem osobą dbającą o swój wygląd, ale nie tędy droga. Pewnie, że jak wydajesz się jakiemuś facetowi kompletnie odpychająca (a raczej rzadko tak jest) to raczej do Ciebie nie zagada, ale idę o zakład, że nie jesteś kompletnym paszczurem, na którego nie da się spojrzeć na ulicy bez grymasu obrzydzenia. Różne mężczyźni mają gusta - na pewno znajdzie się sporo takich, dla których będziesz bardzo atrakcyjna - chociaż nie wiem w jakim towarzystwie się obracasz, wnioskując po ocenianiu Cię na skali od 1 do 10, to nie jest to chyba wymarzone towarzystwo do szukania stałego partnera, może to rozważ ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
![]() Najlepiej to nie słuchaj tego, co inni mówią, tylko miej SWOJE zdanie i SWÓJ rozum, po coś w końcu go masz. Nikt chyba nie twierdzi, że wygląd jest całkowicie nieważny w życiu, ale na pewno nie jest najważniejszy. Musisz wyjść ze swojej złotej klatki w końcu, bo dorosła kobieta, a dopiero odkrywa takie podstawowe rzeczy, które ludzie ogarniają już na poziomie liceum zwykle. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
BLACK&WHITE
|
Autorko, twoim zyciowym celem jest "złapanie gaci"? Naprawde uwazasz, ze jak będziesz hmmm piękniejsza po operacji to zapewni ci to sukces w zyciu? I doprawdy teraz uwazasz,ze nie stać cie na nic lepszego niz przygodny seks?
Coś musiało pójść mocno nie tak przy twoim wychowaniu przez rodziców. Ja ci radze najpierw terapie, a potem rozwaz sens operacji plastycznych. Szczególnie twarzy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Nie ma jednej odpowiedzi. Są ludzie, dla których uroda i wygląd są jedynym kryterium oceny innych ludzi. To świat, w którym mężczyźni kupują swoje kobiety, a kobiety sprzedają swoje ciała za wygodne życie. Są ludzie, którzy mają świadomość, że uroda mija, a oprócz konta w banku ważny jest także szacunek i mądrość. Tacy ludzie, żenią się z kobietami o okrągłych lub kwadratowych twarzach, a kobiety wychodzą za łysych i niskich facetów. Od Ciebie zależy, do jakiego świata chcesz należeć. Ps.Jak zrobisz sobie wystarczająco duże cycki, to wygląd twarzy przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. I tak się zestarzejesz.
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiem szczerze, ze ten wpis mnie po prostu rozwalił na łopatki. Nie wiem czy się śmiać, czy płakać, szczena mi opadła po kolana. To nie kształt twarzy czy cycki są Twoim problemem do poprawy. Lepiej popracuj nad swoim wnętrzem, bo jesteś za przeproszeniem, pusta jak wiadro. :/
![]() |
![]() |
#13 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58058956] Różne mężczyźni mają gusta - na pewno znajdzie się sporo takich, dla których będziesz bardzo atrakcyjna[/QUOTE] I właśnie po poznaniu osób, które nie są atrakcyjne a osiągnęły sukces w życiu oraz mają partnerów (którzy nie są brzydalami a przystojniakami) zaczęłam mieć wątpliwości co do swoich poglądów. Gdyby było jak pisze to moja krewna, kumpela oraz wiele osób z rodziny skończyłoby jako samotni frustraci. [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58058956] Najlepiej to nie słuchaj tego, co inni mówią, tylko miej SWOJE zdanie i SWÓJ rozum, po coś w końcu go masz. Nikt chyba nie twierdzi, że wygląd jest całkowicie nieważny w życiu, ale na pewno nie jest najważniejszy.[/QUOTE] To że nie jest najważniejszy już potrafię pojąć. Jeszcze tylko muszę sama popracować w JAKIM STOPNIU jest ważny. No i czy przez wygląd rozumiemy dbanie o siebie czy cechy charakterystyczne dla danej osoby czy deformacje. [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58058956]Musisz wyjść ze swojej złotej klatki w końcu, bo dorosła kobieta, a dopiero odkrywa takie podstawowe rzeczy, które ludzie ogarniają już na poziomie liceum zwykle.[/QUOTE] Przyznam Ci rację - odkrywam takie podstawowe rzeczy, ale wiem sama czego może to być przyczyna. Możesz to rozwinąć ? Bo szczerze mówiąc zaskoczyło mnie to stwierdzenie. Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-29 o 09:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Konto usunięte
|
MadameGoth a ile masz lat? Pytam z ciekawości, bo ja takie rozkładanie części swojego ciała na czynniki pierwsze i ocenianie w skali 1-10 stosowałam w wieku 16 lat.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
BLACK&WHITE
|
Autorko, ile masz lat? Co robisz w zyciu, uczysz sie, pracujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
23 lata
Jeszcze studiuję. To jest dziwne i mega dziecinne - teraz już sobie to uświadamiam czytając posty i znając większe grono ludzi ale cóż - jak pisałam te poglądy nie wzięły się z powietrza. Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-29 o 09:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Kobieta z klasą
|
Cytat:
Dla mnie osobiście tekst jakiegoś podpitego Mietka: " fajna dupa" nie jest żadnym komplementem. Jest obleśny. Dla Ciebie jest wyznacznikiem zainteresowania i atrakcyjności. Zaskoczę Cię jeszcze raz ![]() Niespodzianka druga: sypianie z każdym nie prowadzi do związku, a wręcz odwrotnie im więcej partnerów na jedną noc, tym dalej do stałego związku. Nie pomożesz sobie sama. Ojciec zrobił Ci wielką krzywdę. Po tym co piszesz jestem pewna, że nie jesteś w stanie pomóc sobie sama choć tak Ci się wydaje. Twoje poglądy nie są normalne, ani nawet dziwne. One są kosmicznie oddalone od i tak całego wachlarza poglądów ludzkości. To jakby porównać psychikę zwyczajnej dziewczynki do psychiki dziewczynki molestowanej przez ojca i uważającej, że to jest zupełnie normalne nawet w wieku 23 lat. Taki jest mniej więcej rozrzut. Nie nauczysz się stawiać granicy, bo ktoś Ci powie gdzie ona jest. Musisz to czuć i stawiać ją sama. Rozmawiałaś kiedyś na ten temat z matką?
Miłość to gra we dwoje, w której oboje muszą wygrywać. Edytowane przez Karena 73 Czas edycji: 2016-03-29 o 09:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zadomowienie
|
Nie brzmisz jak kobieta, pomijajac juz wybitny pustostan, styl pisania pasuje mi bardziej do etatowych Wizazankow.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Jak już ktoś tutaj wcześniej zauważył, takie myślenie jest płytkie i nie zapewni Ci szczęścia - uroda przemija, dlatego, niezależnie od płci - najważniejsza jest czułość, intelekt, charakter, pasje. Nawet najpiękniejsza osoba może wydawać nam się nieciekawa. Jakub Żulczyk powiedział kiedyś: "- Ładne nogi, płaski brzuch czy fajne cycki?
Jakub Żulczyk - Przede wszystkim jędrny mózg. ” Uroda przyciąga tylko na chwilę, ale to nasza osobowość przyciąga wartościowe osoby nawet na całe życie. Operacje plastyczne tu nie pomogą, znajdź kogoś, kto doceni Cię za to, jaką jesteś osobą (za dobroć, lojalność, czułość, itd), a nie jędrne ciało. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Można o siebie dbać, można nawet przykłądać sporą wagę do wyglądu, jeśli ma to sprawić, że się ktoś dobrze czuje w swoim ciele.
Nie można naomiast od wyglądu uzależniać wszystkiego i uważać, że zoperowanie twarzy/piersi/pupy czy innej części ciała magicznie sprawi że wszystkie życiowe problemy się same rozwiążą. Twoim głównym problemem nie jest wygląd sam w sobie, tylko zbytnie skupianie się na nim i nie zauważanie, że wyzywający strój raczej przyciąga facetów określonego sortu.
![]() |
#21 |
Naczelna Nastolatka
|
W zasadzie to mam nadzieję, że to jest wymyślony trollik. Bo jak nie, to potrzebna długa terapia. Bo autorka zdecydowanie nie należy do ludzi, którzy potrafią sobie sami poradzić z traumami i kiepskim dzieciństwem. WTF w ogóle, co za wątek....
![]() |
#22 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Pomijając wszystko wcześniejsze, to co to za operacja? Jaki rodzaj operacji twarzy da taki efekt? Bo pierwsze słyszę o czymś takim ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
W związku z tym ok - trzeba cieszyć się życiem jako singielka ale jednak czułabym pustkę nie mając kochającego męża. Nie przemawiają do mnie te głoszone obecnie hasła: "Kobieta może żyć bez faceta" albo jak wyżej wspomniałaś że kobieta jest samodzielnym organizmem. Wiesz - może są osoby, którym to pasuje. Ja jednak mam potrzebę być z kimś w związku. I właśnie z powodu tej potrzeby chcę wyglądać ładnie bo kobiety będą mówić że liczy się wnętrze i charakter...ok ale ja z kobietą nie chcę się wiązać ![]() A najlepiej jakby jakiś facet wypowiedział się w tym wątku. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Naczelna Nastolatka
|
Skąd wzięłaś tych buraków, którzy od urody uzależniają związek? Powinnaś zmienić środowisko chyba.
![]() |
#25 | ||
Konto usunięte
|
Ładna dla każdego oznacza coś innego, poza tym bycie ładnym =/= posiadanie klasycznej, "zrobionej" urody. Ja będąc facetem (czy będąc kobietą) nie chciałabym mieć partnerki, która zoperowała sobie twarz bez wyraźnego powodu (np. wypadek, oparzenie itd.), bo to by świadczyło o tym, że ma jakieś dziwne problemy z akceptacją siebie samej. Wyglądanie ładnie to także nasza radość życia, uśmiech, naprawdę zadowolenie z własnego "ja" i pewność siebie widać na kilometr i to nam dodaje mnóstwo urody, bycie ładnym to także czysty i schludny ubiór zgodny z naszym stylem, dobrze wykonany makijaż, zadbane włosy, zęby i paznokcie. Żeby być określoną przez większość społeczeństwa jako "ładna" nie trzeba być seksbombą - wystarczy być zadbaną kobietą bez znaczących odstępstw od wagi w którąś stronę (w sensie nie rozmiar 32 i nie 50).
Cytat:
![]() ![]() Cały czas Ci tłuczemy, że to nie twarz jest najważniejszym czynnikiem tylko to, co mamy w głowie. Jak oczarujesz faceta swoim wnętrzem to serio, Twoje ostre rysy twarzy mu nie będą przeszkadzały - albo Cię weźmie z całym dobrodziejstwem inwentarza i będzie te Twoje ostre rysy kochał, albo wcale. ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() Właśnie miałam pytać - autorko, czy Ty się kiedykolwiek obracałaś w normalnym, mieszanym towarzystwie, czy tylko w bananowym kręgu a'la "Miłość na bogato"? Bo mam wrażenie, że to drugie ![]() Edytowane przez daf502bc9430c04b8cbdbd94f51a8624bed02f84_61e0bd2ac4d4e Czas edycji: 2016-03-29 o 13:08 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Naczelna Nastolatka
|
Szczerze, to jak wyszłam z wieku bardzo młodzieńczego, to nie słyszałam od mężczyzn żeby uroda determinowała związek. Po prostu facepalm level hard.
Urodą to się nakręcali moi koledzy, jak miałam 20 lat.
![]() |
#27 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Powyższy tekst nie jest tym co osobiście uważam za słuszne. To tekst, który wielokrotnie usłyszałam/wyczytałam od facetów: w LO, na studiach, na imprezie, na spotkaniach w knajpie, w internecie oraz na fb. Także mówię to co słyszałam i czytałąm. Innego zdania z ust facetów nie usłyszałam. Jeśli słyszałaś Ty lub ktoś inny to z chęcią poczytam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
A to Ty koniecznie musisz być wyrwana na ulicy?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Raczkowanie
|
[1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58076076]A to Ty koniecznie musisz być wyrwana na ulicy?
![]() Już nie bo przyznam się - kiedyś żyłam w przekonaniu, że atrakcyjne laski = są wyrywane na ulicy itd. Życie zweryfikowało to bo widziałam wiele ładnych dziewczyn, wręcz modelek i poza spojrzeniami NIE WSZYSTKICH facetów żaden nie zagadał. Ale przyznam miałam takie podejście. [1=daf502bc9430c04b8cbdbd9 4f51a8624bed02f84_61e0bd2 ac4d4e;58075656]Ładna dla każdego oznacza coś innego, poza tym bycie ładnym =/= posiadanie klasycznej, "zrobionej" urody. Ja będąc facetem (czy będąc kobietą) nie chciałabym mieć partnerki, która zoperowała sobie twarz bez wyraźnego powodu (np. wypadek, oparzenie itd.), bo to by świadczyło o tym, że ma jakieś dziwne problemy z akceptacją siebie samej. Wyglądanie ładnie to także nasza radość życia, uśmiech, naprawdę zadowolenie z własnego "ja" i pewność siebie widać na kilometr i to nam dodaje mnóstwo urody, bycie ładnym to także czysty i schludny ubiór zgodny z naszym stylem, dobrze wykonany makijaż, zadbane włosy, zęby i paznokcie. Żeby być określoną przez większość społeczeństwa jako "ładna" nie trzeba być seksbombą - wystarczy być zadbaną kobietą bez znaczących odstępstw od wagi w którąś stronę (w sensie nie rozmiar 32 i nie 50). [/QUOTE] I pomimo tego co piszę i myślę co raz bardziej podświadomie zaczynam uważać to samo co napisałaś (zwłaszcza wytłuszczony tekst). Co jak co, ale jednak istnieją tacy faceci, dla których marzeniem jest mieć dziewczynę o urodzie anorektyczki jak i Ci co lubią kobiety z lekką nadwagą ![]() Tak offtopując trochę przyczepię się do tego rozmiaru 32. Ja np. mając 172 cm wzrostu mam taki rozmiar a nie ważę mało bo mam 58 kg a mam taką budowę ciała, że przytyję o 3-4 kg i wyglądam jakbym miała 10 kg więcej ![]() Cytat:
W każdym razie wyjaśniajac: To co piszę i przedstawiam samo w mojej głowie się nie zrodziło - po prostu przytaczam wszystko to co słyszałam od innych facetów i czytałam na portalach społecznościowych. Druga sprawa mogę źle rozumieć pojęcie: "Najważniejsze aby twarz była atrakcyjna" bo ja je rozumiem tak, że twarz jest atrakcyjna wg kanonu mody czy czegoś tam i jest idealna a nie, że jest piękną dla danego faceta (jeśli się mylę to poprawcie). Edytowane przez MadameGoth Czas edycji: 2016-03-29 o 13:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Naczelna Nastolatka
|
Ja w ogóle nie wiem o czym my rozmawiamy, bo chyba nie o związkach dorosłych ludzi.
Do przypadkowego bzykania to się wybiera osoby pociągające fizycznie. Do związku, uroda jest czynnikiem drugorzędnym. Już pomijam to, że dla jednych ładna będzie moja siostra czyli blondyna przy kości z dużym biustem, a dla innych ładna będę ja czyli wysoka szczupła szatynka z biustem malutkim.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:15.